Hava Durumu

Mühedis ve mimarlarımız kulakların pasını sildi

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2015 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2015 08:07
Sanat ve sanatçı kenti Bursamız’da Türk sanat müziğine olan ilgi her geçen gün biraz daha artıyor.
Türk müziği alanında çok değerli ve sayısız ses, saz sanatçısı, besteci yetiştiren Bursamız’da bunun son örneğini de Türk müziğine sevdalı mimar ve mühendislerimiz yansıttı.



İnşaat Mühendisleri, Mimarlar, Şehir Plancıları ve Peyzaj Mimarları Odaları Bursa şubeleri Türk Sanat Müziği Korosu’nun ‘Şarkılar Bizi Söyler’ isimli kış konseri Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Tamamı akademik oda üyelerinden oluşan ve şefliğini de İnşaat Mühendisi Suat Ayan’ın yaptığı koro, salonu dolduran konuklara keyifli bir gece yaşattı. 
Büyükşehir Bld. Başkanvekili Muhsin Özlükurt, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Bşk. Basri Akyıldız, Mimarlar Odası Bursa Şube Bşk. Can Şimşek, Şehir Plancıları Odası Bursa Şube Bşk. Hakan Karademir ve Peyzaj Mimarları Odası Bursa Temsilcisi Necla Yörüklü’nün katıldığı gecede Türk sanat müziğinin birbirinden değerli eserleri seslendirildi. 
Kalabalık bir izleyici oldukça renkli bir gece yaşarken koro, Türk sanat müziğinin güzel eserleri ile dinleyenlerin içini ısıttı ve hareketli şarkılarla da coşturdu.
Madenciler de unutulmadı



Konserde Soma ve Ermenek’te yaşamını yitiren madenciler de unutulmadı. Koro şefi Suat Ayan’ın seslendirdiği ‘Bir Güneş ki Doğmayacak’ şarkısı ile maden kazalarında yaşamını yitiren madenciler anıldı.

Bu arada, Peyzaj Mimarları Odası Bursa Temsilcisi Necla Yörüklü, Kış Masalı şarkısını seslendirirken Nilüfer Bld.’nde görevli Hatice ve Mürsel Büyükçoban çiftinin dansı büyük alkış aldı.
Gecede oda başkanları, konseri sunan Nalan Höke, koro şefi Suat Ayan ve ekibine çiçek sunup kutlarken Büyükşehir Bld. Başkanvekili Muhsin Özlükurt da, belediyeler, akademik odalar ve Bursalılar’ın içinde bulunduğu etkinliklerin devam etmesini diledi.
Mutlu pazarlar ve nice müzikli günler efendim.

Pazar neşesi

DİREKSİYON

İki deli, yolda yürürken bir direksiyon bulunca çok sevindiler. O sevinçle koştura koştura uzunca bir süre yol aldıktan sonra benzincinin önünde durdular. Direksiyonu elinde taşıyan:
“Onbin liralık benzin.. Süper olsun” dedi pompacıya..
Pompacı her ikisini de tepeden tırnağa süzdükten sonra:
“Gidin işinize be” diye bağırdı.. “Sizin cıvatalarınız gevşemiş!”
İkinci deli direksiyonu elinden bırakmayan ve araba kullandığını sanan arkadaşına döndü ve:
“Gördün mü bak! Araba masraf kapısını açtı bile!..”

ASANSÖR

Temel, bir apartmanda kapıcılık yapıyormuş.. Aksilik bu ya asansör bir gün bozuluvermiş. Temel de asansör kapısı üzerine şu notu yazmış.
“Asansörümüz bozulmuştur.. En yakın asansör karşı apartmandadur..” 
(Teşekkürler Nevzat Şahin ÖZCAN)

Yeni çıkan kitaplar

SİNEMA, TV, VİDEO TERİMLERİ

“Üç binden fazla sinema, te-        levizyon, video terimlerinin İngilizce’den Türkçe’ye çevrilmiş olan özenli bir sözlük Sema Fener tarafından uzun ve titiz bir çalışma sonucu hazırlandı.
Terimlere ait geniş açıklamalar da bu kitapta mevcut. 320 sayfalık eser, görsel sanatlara ilgi duyanlar için iyi bir kaynak kitap. 

MENEKŞE İSTASYONU

“Genç yazar Ömer Açık, yazdığı ilk romanı Menekşe İstasyonu’nda okurlarını Küçükçekmece Gölü kıyısındaki mahalleye götürüyor. Semt sakinlerinin tren istasyonlarını savunma çabasını akıcı bir dille kaleme alan yazar Açık, ayrıca yok olmaya yüz tutmuş meslekleri de çarpıcı bir şekilde anlatıyor.
Kitap ‘Günışığı Kitaplığı’ yayınları arasında..

Beklenen büyük konser cuma gecesi    

Bursa Musiki ve Sanat Derneği’nin uzun zamandan bu yana özenle hazırlandığı beklenen büyük konser 23 Ocak 2015 Cuma gecesi saat 20’de gerçekleşiyor..
Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kongre Merkezi’nde verilecek konserde eserleri TRT müzik arşivine de alınan udi besteci Bursalı ünlü sanatçımız Burhan Durucu’nun yönetimindeki saz ve ses sanatçıları zengin bir repertuarla müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacaklar yine..
Burhan Durucu ile başarılı ses ve saz sanatçılarımıza şimdiden tebrikler..

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.