Hava Durumu

Mühendis hanımlar dostluğu inşa etti

Yazının Giriş Tarihi: 11.07.2015 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.07.2015 08:26
Onbir ayın bir sultanı ramazan ayında iftar davetleri birbirini izliyor.
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi kadın üyeleri de paylaştıkça çoğalmanın inancıyla geçenlerde bir iftar yemeğinde buluştular.  
İMO şubesi kadın şubesi üyelerini sosyal platformda da bir araya getirmek için kurduğu İMO Bursa Kadınlar Kulübü, Tophane semtindeki Sümbüllü Bahçe Konağı’nda iftar yemeği düzenledi. 
Facebook adresi üzerinden gerçekleştirilen etkinliğe katılan genç ve deneyimli inşaat mühendisi kadınlar, güzel bir Bursa gecesinde tanışma fırsatı bularak sohbet edip bu kez dostluklarını inşa ederken çalışma hayatının dışına çıktılar, birlikte paylaşmanın ve sosyalleşmenin tadını çıkatırken unutulmaz saatlere imza attılar..  
İMO Bursa  Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Nurten Topaloğlu da, iftara katılan kadın üyelere teşekkür ederek, ramazan ayının maneviyatını ve birleştirme gücünü hep birlikte yaşamanın mutluluğu içinde olduklarını söylerken büyük bir kıvanç içindeydi. 



İMO Bursa Şubesi olarak sosyal ortamda daha etkili olmak ve üyelerle buluşmak için yeni çalışmalar başlattıklarını dile getiren Topaloğlu, ‘İMO Bursa Kadınlar kulübü de bunlardan birisi. Kadınlar Kulübümüzde, paylaşımlarda bulunmak ve etkinlikler düzenleyerek inşaat mühendisi kadınların bilgisini, birlikteliğini artırmak istiyoruz. Bu anlamda sizlerin önerileri ve katkıları bizler için önemlidir. Kadınlar kulübümüzün etkinliklerini ve paylaşımlarını çoğaltmak, üye sayımızı artırmak için yine sizlerin ilgi ve desteğini bekli-yoruz’ dedi.
İnşaat mühendisi hanımlar da İMO Bursa Şubesi’ne kendilerini böyle güzel bir gecede bir araya getirdiği için teşekkür ederek bu tür etkinliklerin devamını dilediler.

Güzel sözler

“Gerçek aşkı bilen kalp, bir damla suya bile hürmetle bakar.” - Mevlana
“Cahil kişi gülün güzelliğini görmez, gider dikenine takılır..” - Mevlana
“Nasibinde varsa eğer alırsın karıncadan bile ders. Nasibinde yoksa eğer cihan 
ayağına serilse bile sana ters.” - Mevlana

Yeni çıkan  kitaplar

‘SENİNLE ASLA’:- Pena Yayınları’ndan çıkan ‘Seninle Asla’ gizemi, tutkuyu ve aşkı aynı potada eritmeyi başaran bir roman. 
Şaşırtıcı kurgular yaratmasıyla bilinen İngiliz kadın yazar Lucy Dawson, bu romanında da alışkanlığından vazgeçmiyor. Bir kadının geçmişinden gelen bir adamla yaşadığı tek gecelik ilişkinin tüm geleceğini riske atmasını giderek yoğunlaşan bir hikaye örgüsüyle ve saplantıya dönüşmüş bir aşkın tüm gerilimini okuyucuya aktararak anlatıyor.

‘ANITKABİRİN ÖTESİ’:- Koç Üniversitesi yayınları Christopher S. Wilson’ın yazdığı ‘Anıt-kabir’in Ötesi: Atatürk’ün Mezar Mimarisi - Ulusal Belleğin İnşası ve Sürdürülmesi’ adlı önemli bir kitap yayınladı.
Kitap, Atatürk’ün naaşının tutulduğu yerleri; cenaze törenlerini; Anıt-kabir’in inşasını, muhafazasını ve kurumsallaşmasını inceliyor. Bunlardan hare-ketle, mezar mimarisinde açığa çıkan Atatürk temsillerinin ulusal ve kolektif belleği şekillendiren faktörlerle ilişkisini ortaya koyuyor. Naaşın geçtiği ya da kaldığı noktaları takip ederek bu mekânların ulusal bellekteki anlamlarını araştırıyor.” 

Cumartesi neşesi

ONBEŞ DAKİKA:- “Genç bir milletvekili adayı seçimlere çok az kala propaganda yapıp kendisini tanıtmak ve oy istemek için bölgesindeki bir kasabaya gider. Konuşma yapacağı kürsüye çıkmadan önce ilçe başkanına ‘kaç dakika konuşursam insanların ilgisi üzerimde toplanır acaba başkan’ diye sorar?.
İlçe başkanı, milletvekili adayınden hiç beklemediği bu soru üze-rine önce saatine bir bakar ve sonra da cevap verir:
“Beyefendi siz istediğiniz kadar burada konuşabilirsiniz.. Ama onbeş dakika sonra televizyonda Beşiktaş’ın maçı başlıyor. Hepimiz televiz-yonlarımızın karşısına geçip maçı izleyeceğiz. Ona göre!.”
(Teşekkürler Tuğrul Y.)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.