Hava Durumu

Mühendis-ressam Sevtap Hanım’dan bir sergi!.

Yazının Giriş Tarihi: 04.07.2015 09:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.07.2015 09:00
Mutlu günler sevgili okurlarım.
TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şubesi mesleki alandaki faaliyetlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerle de dikkat çekiyor.
MMO Bursa Şubesi üyesi makina mühendisi Sevtap Sivri’nin özenle yaptığı ve birbirinden güzel yağlıboya resimlerden oluşan sergisi geçenlerde Şube Başkanı İbrahim Mart, TMMOB Bursa İKK Sekreteri Remzi Çınar, Pir Sultan Abdal Derneği Bursa Şubesi Başkanı Ali Öztürk ile şube yöneticileri ve bazı odaların başkan ve yöneticilerinin katıldığı törenle izlenime açıldı.
Makina mühendislerinin sadece fabrika ve atölye duvarları arasında sıkışıp kalan bir mesleğin mensupları olmadığını belirten Başkan İbrahim Mart, makina mühendislerin yaşamın her alanındaki etkinliklerle yeteneklerini de ortaya koyduklarını söyledi. 
Mühendislerin sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle yaşama renk kattıklarını ifade eden Mart, Sevtap Sivri’nin yağlıboya resim çalışmalarının da bunun bir örneği olduğunu büyük bir övünçle ifade etti.
Sevtap Sivri’nin Bursa Akademik Odalar Birliği(BAOB) giriş fuaye alanında açılan ve birbirinden ilginç otuz eserinden oluşan yağlıboya tablolarla oluşan resim sergisi 31 Temmuz 2015’e kadar izlenime açık kalacak.
Sanatseverlerin sergiyi görmelerini öneririm.



Güzel sözler

“Yeni düşüncelerle karşılaşınca zayıflar korkar, aptallar karşı gelir, akıllılar ise karar verir. Ve ustalar da yönetir.”
Jeane RONALD

“Kendi geleceğimizi kendimiz hazırlarız. Sonra da ‘kader’ deriz”
PİSRAELİ

“Dehanın yüzde biri hünerdir. Yüzde doksan dokuzu da terdir.”
EDİSON
(Teşekkürler Erol GÜRÇAY)

Yeni çıkan kitaplar

‘YALNIZLIK BİLMECESİ’:- Yakın zamana dek çeşitli TV kanallarında programlar yapan başarılı gazeteci, yazar Çiğdem Anad yayınladığı ‘Yalnızlık Bilmecesi’ isimli kitabının başarısıyla yine adından söz ettiriyor. 
ABD’li bir adamla evlenen Derya’nın yaşamındaki çeşitli evreler ve karşılaştığı siyasi boyutları anlatan kitap Everest Yayınları arasında okurlarıyla buluşuyor.

‘AKLIN İFLASI’:- Modern Azerbaycan edebiyatının ünlü ismi Ahundov’un Aylak Adam Yayınları arasında piyasaya çıkan son eseri ‘Aklın İflası’ ışığın doğudan yükseldiğini bir kez daha kanıtlıyor. Arif Berberoğlu’nun başarılı bir çevirisi ile hazırlanan kitapla yazarı ve düşüncelerini daha iyi tanıma olanağı bulabilirsiniz.

Cumartesi neşesi

HOCA ve PAMUK:- Nasrettin Hoca tıraşa gitmiş. Berber çok acemiymiş. 
Usturayı her yüzüne vuruşta hocanın yüzünü kesiyor, kestiği yere de basıyormuş pamuğu. Hoca tıraş olmayı yarıda kesip koltuktan fırlamış. Berber:
“Nereye hocam, yüzünün yarısı öyle kaldı.”
Nasrettin Hoca çok kızgın cevaplamış:
“Yüzümün yarısına pamuk ektin, gidip öteki yarısına da ben keten ekeyim bari!.”

Leyla ile Mecnun bu gece Güzelyalı’da..

Büyükşehir Bld. Şehir Tiyatrosu, yaz sezonunda her ilçede sahnelediği oyunlarıyla vatandaşların ramazan ayına bambaşka bir renk katıyor.
Bursa’da, çevre yerleşimlerdeki vatandaşları tiyatroyla tanıştırmak amaçlı ‘Her Yerde Tiyatro’ projesi, bu sene 10. yılında. 
Şehir Tiyatromuzun Bursalı başarılı sanatçıları bu gece de Güzelyalı’da saat 21:45’te başlayacak gösteride ‘Leyla İle Mecnun’ isimli oyunu sergileyecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.