Hava Durumu

“Muhtar Muhtar gel bizi kurtar!..”

Yazının Giriş Tarihi: 20.12.2015 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.12.2015 08:18
Mutlu pazarlar..
Bu yazıyı Bursaspor’un yeni teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile anlaşma yaptığı gün yazıyorum. Dilerim başarılı olur. Ama teknik direktör sorunu yaşanan günlerde aklıma hep Bursalı milli futbolcu rahmetli Muhtar Tucaltan geldi.  
Muhtar, Bursaspor’un ilk profesyonel futbolcusu, ilk jübile yapan oyuncusu ve ilk teknik direktörüydü. Kulüp ne zaman kötü duruma düşse adeta nöbetçi teknik direktörmüş gibi hemen göreve çağrılırdı. 
Araştırdım, toplam 8 kez görev almış Tucaltan. 1963-1964,1964-1965, 1967-1968,1968-1969,1969-1970, 1978-1979,1979-1980,1985-1986 sezonlarında tam sekiz kez..



Çok iyi anımsıyorum; zor günlerin adamı Tucaltan için tribünler ‘Muhtar, Muhtar gel bizi kurtar’ sloganı atardı.
Notlarıma göre rahmetli, kulübün ilk üç yıl teknik sorumlusu. 1966-1967 sezonunda Bursaspor 1.Lig’e çıkarken, Sabri Kiraz Hoca’nın yanında. 1967-1968 sezonunun ilk maçı Göztepe karşısına Kiraz’la çıkılıyor. Sabri Hoca bir gün kaza geçiriyor. Sezonu Tucaltan tamamlıyor. 1968-69 sezonunun son iki maçında görevde yine Tucaltan var ve 1969-70 sezonu 7. sırada tamamlanıyor. 
Tatlı sert bir yapıya sahip Tucaltan 1978-1979 sezonunda Bursaspor küme düşme sinyalleri vermeye başlayınca yönetim ona tekrar ‘aman Muhtar gel bizi kurtar’ deyince dayanamıyor şimdi Real AVM olan yerdeki çiftliğine veda edip tekrar göreve getiriliyor ve takım ligde kalabiliyor. 
Ertesi yıl, Necdet Niş’le anlaşılıyor ama ilk yarı bitmeden Niş istifa ediyor. Tucaltan hiç kaprissiz yine takımın başında. O sezon ligdeki en iyi derece 4.’lük geliyor. 1985-86 sezonu ortasında son kez göreve gelen Tucaltan 11 hafta bu görevde.
Rahmetli Tucaltan ve eşi Sevim Hanım son derece mütevazı ve sevilen isimlerdi. Tüm sosyal faaliyetlerde yer alırlardı.
Kültürpark karşısındaki evlerinde yaptığımız bir röportajda sorumuza verdiği bir yanıtı unutamam:
“Kulüp zordayken göreve gelmeyeceksin de ne yapacaksın?.. Biz bu şehrin çocuğuyuz Erdalcığım!.”
Ve bu anlamlı yanıtı Sevim Hanım da başını sallayarak okeylemişti.
Allah rahmet eylesin. Yeşil Beyaz ekibin başında dileriz hep bu şehri çok seven insanlar olur.

Doğan Ersöz anılıyor

21 yıl önce yitirdiğimiz, Bursa’nın sevilen işadamlarından olan ve Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği BUSİAD’ın kurucu Başkanı Doğan Ersöz, yarın Emirsultan’daki kabri başında anılacak.

Alçak gönüllülüğüyle kalplerde taht kuran rahmetli Ersöz’ü anma gününde Ersöz’ün yakınları, sevenleri ve BUSİAD üyeleri bir araya gelecekler. Mekanı cennet olsun.     

Pazar neşesi     

KAPALI ZARF:

- “Temel askere gider.. Günlerden bir gün babası oğluna mektup yazar. Hal hatır sorar, köydekilerin selamını iletir en sonunda da bir not düşer:
“Uşağum para koyacağudum ama zarfi kapamişum...”
Teşekkürler 
Ecz.Oryal KAHRAMAN

Güzel sözler

“Şanssızlığa katlanabiliriz, çünkü dışarıdan gelir ve tümüyle rastlantısaldır. Oysa yaşamda bizi asıl yaralayan, yaptığımız hatalara hayıflanmaktır.”

- Oscar Wilde 


 “Herkesin üç kişiliği vardır. Ortaya çıkardığı, sahip olduğu, sahip olduğunu sandığı.”

- Alphonse Karr 

 “İyi dostu olanın aynaya gereksinimi olmaz.”

 - Mevlana 

(Teşekkürler İlhan ATEŞ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.