Hava Durumu

Müjde! Büyükşehir’den beklenen yanıtlar geldi

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2015 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2015 08:28
Sevgili okurlarım;Seçim öncesi reklam ve haber içeriğimiz yoğunlaştı. Bu nedenle okurlarımın şikayetlerine Büyükşehir’den gönderilen yanıtlara hemen yer veremedim.
Okurlarımın bekledikleri yanıtları bugün toplu olarak yayınlıyorum.

MERDİVEN FRENİ

“24/4/2015 köşenizdeki ‘Metro ve merdiven frenleri’ başlıklı okur uyarısına yanıt:
Serin ve yağışlı havalarda merdiven basamaklarına yapılan kaydırmaz bant uygulaması, zemine, yani merdiven basamaklarına tam olarak yapışamamakta ve kalkan bantlar yolcular için daha büyük tehlike oluşturmaktadır. 
Bu nedenle BursaRay istasyonlarındaki merdivenlere kaydırmaz bant uygulaması için uygun hava şartları bekleniyor. Bu süre boyunca dileyen yolcular cadde katından istasyon katına inmek için asansörleri kullanabilirler.” 

SERVİS ARAÇLARI

”28/4/2015 köşenizdeki ‘Otobüs firmaları servis araçları oluşturmalı’ başlıklı okur talebine yanıt:
Şehir içi trafiğinin çok yoğun olduğu ilimizde şehirlerarası otobüs firmalarının şehir içi servisleri, UKOME Kurulu’nca iptal edilmiştir. Şu anda BURULAŞ’ın  Terminal otobüsleri konforlu ve düzenli ulaşım imkânı sağlamaktadır. 93 no’lu Terminal hattında hizmet veren tüm araçlar yüksek kapasitedeki körüklü otobüslerdir. Ancak zaman zaman tam dolulukla çalışabilmektedir. Şehirlerarası seyahat edecek yolcuların, yolculuk planlaması kendilerine ait olup, şehir içi toplu taşıma araçlarındaki bu tip olumsuzlukları dikkate alarak yapmaları önerilir. 93 no’lu Terminal otobüsüne alternatif ulaşım hatları; 
Küçük Sanayi istasyonundan BursaRay ile Acemler istasyonuna gelindiğinde 43/H ve 95/A hatları, Sırameşeler istasyonundan 96 hattı veya Kent Meydanı’ndan 38 hat no’lu Terminal otobüsleri kullanılabilmektedir.” 

AKILLI DURAK

“4/3/2015 köşenizde yayınlanan ‘BOİ’nin dikkatine’ başlıklı okur uyarısı incelenmiştir.
Akıllı duraklar her pazartesi gezici ekibimizce düzenli kontrol edilmektedir. Bununla birlikte elektronik cihaz olmaları nedeniyle,  hava şartları,  enerji kesintisi vb. nedenlerle zaman zaman arıza yapabilmekte veya güncelleme nedeniyle kısa süreli hizmet dışı kalabilmektedir. 
Gelen şikayet nedeniyle yapılan kontrolde Hürriyet Cad.’ndeki akıllı durağın çalışır durumda olduğu tespit edilmiştir. 

O İŞ TELEKOM’UN

 “15/5/2015 köşenizde yer alan ‘Bursagaz ve Buski yarış mı ediyor?’ başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
Yakınmada söz edilen Çekirge Mah. Uygun Sk.’taki incelemede BUSKİ Genel Md.’müzce herhangi bir çalışma yapılmadığı tespit edilmiş, sorunun Türk Telekom’un yaptığı bir çalışma sonrası oluştuğu görülmüştür.” 

KURŞUNLU YOLU

 “8/5/2015’te yayınladığınız ‘Kurşunlu’ya gidip gelmek başlı başına bir problem’ başlıklı okur şikayetine yanıttır:
Kurşunlu’ya giriş yolundaki bozuk asfalt en kısa süre içinde dairemiz ekiplerince asfalt yamayla onarılacaktır. 
Engürücük-Kurşunlu arasındaki yolun bakım ve sorumluluğu Karayolları 14.Bölge Müdürlüğü’ne aittir. 
Bu yolda şu an ilgili Genel Müdürlüğümüzün yüklenicisince içme suyu hattı döşenmektedir.” 

TERMİNAL ve MUHATAP

“12/5/2015’te yayınlanan ‘Terminal’de bir muhatap bulamadım’ başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
9.5.2015 günü saat 05’te Irmak Otopark Ltd. Şti.nce işletilen Terminal Küçük Araç otoparkında yolcu almaya gelen bir vatandaşın yaşadığını belirttiği olumsuzluk için otopark kamera kayıtları incelenmiştir. Kayıtlara göre söz konusu aracın saat 4:54’ te otoparka giriş yaptığı ve geçiş yolu üzerinde duran ticari taksinin arkasında yaklaşık bir dakika bekledikten sonra geri gelerek alternatif yoldan aracını park ettiği görülmüştür. 
Daha sonra kişi Terminal kuzey girişine yönelmiştir. Kuzey giriş kapısı önünde Terminal özel güvenlik görevlisiyle görüşüp yaşadığı olumsuzluğu anlattığı ve görevlinin kendisine otopark görevlilerinden yardım alabileceğini belirttiği; sonuçta görevliye teşekkür edip yanından ayrıldığı öğrenilmiştir. 
Kişi daha sonra Terminal Zabıta noktasına gelip zabıta memuruna durumu anlatmış ve zabıta memuru gerekirse güvenlik görevlilerinden yardım alabileceğini ifade etmiştir. Terminal küçük araç otoparkında araçların giriş ve çıkışları ile park etmelerini otopark görevlileri sağlamaktadır. 
Güvenlikle ilgili herhangi bir sorun olduğunda idari birimler müdahale ediyor. Söz konusu olayda görevlilerin yönlendirmesi doğru olup herhangi bir görev ihmali söz konusu değildir. 
Olayın kamera görüntüleri tarafımızca muhafaza ediliyor. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.” - Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlşk. Şb. Md. 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.