Hava Durumu

Müsaade verilen o seyyarlar kimler?..

Yazının Giriş Tarihi: 06.07.2015 07:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.07.2015 07:23
Mutlu ve başarılı bir hafta dilerim sevgili okurlar.
Geçenlerde bir okurumun gönderdiği iletideki ‘iddialar’ gerçekten çok çarpıcı.
Osmangazi Belediye Başkanı Sn. Mustafa Dündar ve diğer yetkililerin de böyle bir ‘iddiaya’ duyarsız kalmayacaklarını umuyorum.
Gönderilecek olan konu ile ilgili bir yanıtı dilerim en kısa zamanda bu köşede okuruz yine.
‘İddiayı’ özetliyorum:
***
“Çarşı esnafı olarak size uzun süredir mağdur olduğumuz bir sorunumuzdan; daha doğrusu büyük bir ayıptan bahsetmek istiyorum.
Seyyar satıcı problemi / kayıt dışı ekonomi hepimizi mağdur ediyor. 
Bunlarla mücadele etmesi gereken yerel yönetim birimleri içinde kayırmalar, kollamalar, ahbap - çavuş ilişkileri had safhada. Şikayetlerimiz hiç işe yaramıyor. 
Özellikle Cumhuriyet Cad. ve Kapalıçarşı’dan Fomara’ya inen koridor her daim işporta tezgahlarının işgalinde. 

Belirli kişiler, belirli zamanlarda, belirli yerlerde kalıcı oldu.
Fotoğraflarını da gönderdiğim bölge; Cumhuriyet Cad. eski Gökçen İşhanı Batı kapısı girişidir. (Cumhuriyet Taksi Durağı arkası) 
Bu bölge hesapta belediyenin tarihi hanların önünü açmak için zamanında yıkım yaptığı, turistik açıdan da çok göz önünde olan bir bölgedir. 
Ama burası seyyar satıcı cenneti haline geldi. 
Burada bildiğiniz dükkan misali tezgahlar açılıyor. Bunları telefon vasıtasıyla belediyenin ilgili birimine birkaç kez şikayet ettik, sonuç alamadık.
Durumu zabıta memurlarına ilettiğimizde bizlere alenen ‘o kişilere müsaade ediliyor’ cevabı alıyoruz.
Ve bu ne biçim iş, bu nasıl ayırımcılık? Görmezden gelinen o kişiler kimler?. 
İnanın bunları anlamakta zorluk çekiyoruz.
Osmangazi Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Dündar ve diğer üst düzey yöneticilere durumu gazetenizdeki köşeniz kanalıyla iletmek istiyor ve konu üzerine eğilmelerini ve gerekli önlemleri aldırtmalarını çevre esnafı olarak kendilerinden önemle rica ediyoruz.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

***

YEŞİL BURSA YEŞİL KALMALI


“Geçenlerde Carrefour’a giderken Orhaneli Yolu Kavşağı Carrefour karşısı İzmir Ankara Karayolu üzerindeki alanda bir inşaat çalışması olduğunu fark ettik. Eşimle birlikte durup baktık. 
Gördüğümüz tablo içimizi çok acıttı ve üzüldük! Güzelim ağaçlar kesilmiş orada betonarme inşaat işleri ve havuz yapıldığını gördük! 
Yeşil alan resmen katlediliyordu. Soruşturduk. Buraya betonarme havuzları olan yeni bir park düzenlemesi yapılıyormuş.. Böyle saçmalık olur mu? Yeşil alan yok edilirken betonarme inşaat yapılıyor. 
İmar kanunu, yasalar buna nasıl izin verir? Buna dur diyecek birileri yok mu? Neden kimse ses çıkarmıyor?. Çevreye duyarlı insanların dikkatine sunarım..
Yeşil Bursa yeşil kalmalı, betonlaşmamalı.  
Saygılarımla.”
Gülizar ZARİF

***

İNSANLAR SİZE MİNNET DUYARLAR


“Mihraplı Camii bahçesinde muhteşem ıhlamur ağaçları altında mis gibi çiçek kokularında bir süre dinlendim. Sonra Hüdavendigar Parkı’nda yürüdüm. Park çiçeklerle bezeli ve bakımlı.


Ama Nilüfer çayı boyunca geniş boşluklar dikkatimi çekti. Özellikle dere kenarında bir sıra ağaç dikili olan geniş boşluklara ağaçlar dikilmeli. Bursa artık yazları çok sıcak, güneş kavuruyor. İnsanlar buralarda serinler. Yürüme yollarında da bazı ağaç eksikleri var. Oturma bankları başına mutlak bir ıhlamur ağacı dikilmeli. Parka bir de bu yönden bakılır ve ıhlamur gibi gölge veren ağaçlar kazandırılabilirse halkımız bu hizmeti yapanlara minnet duyar.”
Ahmet KANAT
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.