Hava Durumu

Müteahhitlere hizmet vatandaşa eziyet mi?

Yazının Giriş Tarihi: 22.06.2018 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.06.2018 07:37

"Sayın Erdal Özdür;
Daha önceki tarihlerde mahallemizin su, elektrik gibi problemlerini gazetenizdeki köşenize ileterek çözüme ulaştırmıştık.
Belirteceğimiz bu problemimizin de size iletilmeden çözülemeyeceğini anladığımız için tarafınıza ulaştırıyoruz. İyi ki varsınız. Kaleminiz var olsun.
24.05 tarihinde Osmangazi Belediyesi'ne ait iş makineleri gelerek Ovaakça, Çeşmebaşı Mahallesi, Şehit Bekir Yücel Sokak ile 1. Selçuklu Sokak ve 743. Sokak'ın
birleştiği isimsiz sokakların alt yapısı ve açılma çalışmalarına başladı.
İki gün sonra da gelerek açılan yerleri biraz daha düzeltip çakıl dökerek gittiler.
Fakat gidiş o gidiş. Bir daha arayan, soran, çalışan olmadı.
Çalışmalara başlanırken yukarıda belirttiğimiz adı geçen sokakları birbirine bağlayacak isimsiz sokakları da açacak ve altyapılar da halledilecekti.
Fakat çaktıkları kazıklara kadar dahi açmayıp çıkan sokağı gönderdiğimiz fotoğraflarda net bir şekilde görüldüğü gibi kod farkı bıraktıkları için buraları çıkmaz sokak yaptılar. Parke taşlarımızı dahi sökerek öylece bıraktılar..
Anlaşılıyor ki burada yapılan inşaatların manzarası için, yolunu, malzeme ve kabinlerini koymak için çalışma yapılmış sanki.
Bu durum, müteahhide hizmet vatandaşa eziyet olmuyor mu?..
Yapılmaya başlanan yolumuzun bir an önce düzene sokulmasını rica ederiz.
Ramazan Bayramımızı bu şekilde geride bıraktık.
İnşallah önümüzdeki Kurban Bayramımızı yine bu şekilde yaşamayız..
Saygılarımızı sunarız.."
Şehit Bekir Yücel Sokak sakinleri

Tuzak gibi bir çukur!..
"Nilüfer ilçesi, Çamlıca bölgesindeki Ata Caddesi ile Kavakdere caddelerinin kesiştiği yol ağzında, caddenin tam orta yerinde oluşan derin bir çukur buradan gelip geçen araçlar için büyük tehlikeler oluşturuyor.
Özellikle yoldaki bu anormal durumu bilmeyen araç sürücülerine zor anlar yaşatan çukur adeta bir tuzak şeklinde ve her geçen gün biraz daha derinleşirken çukur kenarlarındaki keskinleşen asfalt kenarları da lastiklere zarar veriyor..
Konu ile ilgili sayın makam sahiplerinin yaşanılan soruna gerekli duyarlılığı göstererek onarımın acilen yapılmasını önemle rica ediyoruz..
Saygılarımızla.."
Çevre sakinleri

'BUSKİ ORADA':- "06.06.2018 tarihli gazetenizdeki 'Vatandaş Hattı' köşenizde yayınlanan 'Neredesin BUSKİ?' başlıklı konu kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.
Söz konusu olan okurunuza ait yazıda bahsedilen Ovaakça/ Merkez Mahallesi Öz Sokak'taki adreste aynı gün parke ve bordür tamiratı yapılarak sorun giderilmiştir."

'BU YIL YAPILACAK':- "29.05.2018 köşenizde yayınladığınız 'Sokağımız göl gibi oluyor' başlıklı okur şikayeti ilgili birimlerimizde incelenmiştir.
İlgi yazıda bahsedilen Osmangazi ilçesi, Hamitler Mahallesi, Şehit Çavuş Aslan Tursun Sokak'ta yağmur suyu hattı çalışması programa alınmış olup, 2018 yılı yatırım programı dahilinde değerlendirilecektir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın - Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı

Alo, burası Büyükşehir
'2018 PROGRAMINDA':- "29.05.2018 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi 'Vatandaş Hattı' köşenizde yayınlamış bulunduğunuz 'Ne rögar var, ne de ızgara' başlıklı okur yakınması kurumumuz ilgili birimleri tarafından incelenmiştir.
İlgi yazıda bahsedilen Nilüfer ilçesi, Konak Mahallesi, Karagürgen, Eroğlu ve Burgaz sokaklarındaki yağmursuyu hattı ve ızgara imalatı 2018 yılı içindeki yatırım programına alınmış olup, program dahilinde yapılacaktır."

'BUMEP':- "01.06.2018 tarihli köşenizde yayınlanan 'Büyükşehir'in BUMEP otobüsü ne yapıyor?' başlıklı okur yazısı kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.
Yazıya konu olan BUMEP eğitim aracının kural ihlali ile ilgili araştırma yapılmış ve görevli şoför gerekli şekilde uyarılmıştır.
Söz konusu trafik ihlali, eğitim aracının yeni eğitim noktasına çekilmesi esnasında yaşanmış olup, kullanılan güzergah haricindeki güzergahların eğitim aracının geçişine uygun olmaması nedeniyle tercih edilmiş ve geçiş esnasında gerekli önlemler alınmış ve yol trafiğe kapatılarak yapılmıştır.
Araç plakası ise daha önceki eğitim verilen noktalarda zarar verilerek dışarıdan sökülmüş olup, en kısa sürede temin edilecektir.
Kadınların eğitime ulaşabilmesi adına en erişebilir noktalara eğitim aracının konumlandırılması amacıyla yapılan yer değişiklikleri gerekli izinler alınarak, gerçekleştirilmektedir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.