Hava Durumu

Müzeyyen Senar ve unutulmaz anılar...

Yazının Giriş Tarihi: 09.12.2018 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.12.2018 08:11

Güzel bir pazar tatili diliyor bu hafta Bursa'nın yetiştirdiği unutulmaz sanatçı Müzeyyen Senar'ı da rahmetle anıyorum.
Kendine özgü büyülü sesiyle gönüllerde taht kuran Müzeyyen Senar'ın adıyla kurulan Bursa Uludağ Sanat Derneği (ULSAD) Müzeyyen Senar Türk Sanat Müziği Korosu da bu büyük isme duyulan saygının en somut örneği.
Dernek sezon açılışını geçenlerde harika bir konserle gerçekleştirdi.
Konserle ilgili detaylı bir haber geçen çarşamba gaztemizde yer almıştı..
Bu nedenle Türk sanat müziğimizin bu dev isminden bir iki minik anımı paylaşmak istiyorum.
Senar, zaman zaman Kültürpark'taki Taylan Gazinosu'nda sahneye çıkarken mekan sahibi rahmetli Mustafa Taylan'la yaptığı anlaşmada her gece kulise lüfer, barbunya, tekir veya en kaliteli mevsim balıklarıyla oluşan ızgara ve yanına bir şişe de rakı olmasını şart koşardı.
Gazinonun bir elemanı bu nedenle her gün Mudanya'ya gider ve taptaze lüferleri alıp getirirdi.
Bursalı dostlarıyla hasret giderdiği bu özel gecelerde Müzeyyen Senar şarkılar arasında kulise geçer rakısı ve balığından birkaç yudum alır, sonra tekrar sahneyle döner ve şarkılarına devam ederdi..
Gecenin ilerleyen saatlerinde de son kadehiyle sahneye çıkar şarkısını bitirip rakısından bir yudum aldıktan sonra kadehini piste fırlatıp kırardı.
Tabii alkış alkış alkış!..
Müzeyyen Senar çok duyarlı bir sanatçıydı. O yıllarda kör olma tehlikesiyle karşı karşıya olan ve rahmetli hayırsever Atilla Tatveren'in Özel Bursa Hastanesi'nde yaptırdığı göz ameliyatıyla sağlığına kavuşan yoksul bir ailenin ilkokul öğrencisi ile ilgili haberler üzerine açtırdığı yüklü bir banka hesabı defterini de bizzat hastaneye götürüp kendisi vermiş ve öğrenciye acil şifalar dilemişti. Ya o sevimli Laki'si nasıl unutulur?.
Sanatçıyla, Bursalı aile dostu olan bir tekstilcinin Kozahan üst katındaki ofisinde röportaj yapıyorum. Senar'ın çok sevimli, minik, kar beyazı bir köpeği de kucağında..
Köpeğin patilerindeki tırnakları da kırmızı ojeyle süslü.
'Bu ne sevimli bir köpek Müzeyyen Hanım' der demez, gözleri şimşek gibi çaktı. Sert bir ifadeyle tepki gösterdi kızdı ve:
"O köpek değil, benim Lakim' dedi.
Evet, Müzeyyen Senar işte böyle bir sanatçımızdı. Nurlar içinde olsun.
Vefa örneği koroyu çalıştıran şef Hilmi Özdemir ile derneğin başarılı Başkanı Bahadır Öztabak'ı yürekten kutluyorum. Tabii korist ve saz üstatlarını da.

Yıldırımlı altın raketler zirvede

Spora ayrı bir önem veren Yıldırım Belediyespor'un yıldız tenisçileri Mina Kaş, İnci Arı ve Tuna Dönmez Türkiye Tenis Federasyonu'nca düzenlenen 8 Yaş Tenis İl Müsabakaları'na aldıkları madalyalarla damga vurdular.
Sporun merkezi Yıldırım amatör branşlardaki şampiyonluklarına yenilerini eklemeye devam ediyor.
Belediyespor'un başarılı tenisçileri Mina Kaş, İnci Arı ve Tuna Dönmez Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen 8 yaş tenis il müsabakalarında büyük başarı elde etti.
Mina Kaş müsabakalarda tüm maçları kazanarak şampiyon olurken İnci Arı üçüncülük, Tuna Dönmez ise erkekler kategorisinde ikincilik madalyasının sahibi oldu.
Minik raketleri kazandıkları başarılarından dolayı tebrik eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Teniste bize bu başarıları tattıran sporcularımızı en başta aileleri olmak üzere emeği geçen antrenörlerini tebrik ediyorum. Yıldırım Belediyesi olarak ilçemizde sürdürdüğümüz yatırımlarla sporun her branşında şampiyonlar yetiştirmek adına spora ve sporcuya desteğimizi artırarak devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Tenise gönül veren başarılı sporcularımıza daha nice başarılar..

Mevlana'dan güzel ve anlamlı sözler

"Kişi kim olduğunu bilmek isterse, kimleri sevdiğine baksın..."
"Gönül, han değil dergâhtır. Paldır küldür girip çıkılmaz, günahtır!."
"İnsanları tanımak için tüm gücünüzü verin. Ama tüm sevginizi vermeyin. Çünkü onları tanıdıkça verdiğiniz sevgiye acıyabilirsiniz."
"Unutma; senin için başkasından vazgeçen, bir gün mutlaka başkası için senden de vazgeçer."
(Derleyen: Raşit Arda'ya teşekkürler)

Pazar neşesi

"KARNE:- "Okuldan dönen Temel'in karnesindeki zayıfları gören annesi sinirli sinirli Temel'e bağırır:
"-Ha bu nedur? Geçen yıl sinif birincisudun, bu yıl sonuncu olmişsun!.Ayıp."
Temel gayet sakin cevaplar:
"-Anacuğum geçen yıl sen çok sevinmiştun.. Bırak bu yıl da başka analar sevinsun da!..
(Teşekkürler K.Y)

Yeni çıkan bir kitap

'İNADIM İNAT':- Futbol dünyasının ünlü simalarından teknik direktör Yılmaz Vural, meslek yaşamındaki ilginç anıları 'İnadım İnat' isimli kitabında bir araya getirdi.
İnkilap Yayınları tarafından okurlara sunulan kitapta, çocukluk dönemini, ailesini, gençliğini, antrenörlüğe başlayışını, Almanya yıllarını, kulüplerle ilişkilerini ve ünlü futbolcuları renkli bir üslupla kaleme alan Vural'ın 'İnadım İnat' isimli kitabı futbol meraklıları için oldukça ilginç bir eser.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.