Hava Durumu

Nasrettin Hoca’nın et ve kedi fıkrası gibi!..

Yazının Giriş Tarihi: 08.07.2015 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.07.2015 08:29
“Mudanya ilçesi, Güzelyalı beldesindeki Atatürk Caddesi üzerinde ‘Karagüllüoğlu Sitesi’ne aittir. Park yapılmaz’ diye bir yazı konmuş.  
Bu yazıyı görür görmez insanın aklına Nasrettin Hoca’nın bir fıkrası geliyor.



Bilenler bilir ama bilmeyenlere anlatayım:
Hoca’nın canı et yemeği istemiş. Kasaptan iki kilo et alıp eve gitmiş. Eşine ‘akşama güzelce pişir’ demiş. 
O gün eve hanımın misafirleri gelmiş. Kadıncağız eti pişirip onlara ikram etmiş. 
Akşama da bir tarhana çorbası hazırlamış, koymuş hocanın önüne.
Hoca, ‘hani et yemeği’ diye sormuş.? 
Kadın Hoca’dan korktuğu için ‘eti kedi yedi’ diye yalan söylemiş.. 
Hoca kızmış. ‘Getir şu kediyi bakalım bir tartalım. Teraziyi de al gel’ demiş. Hoca kediyi tartmış. Bakmış tam iki kilo gelince Hoca hanımına sormuş: 
‘Peki hanım’ demiş. ‘Kedi bu ise bizim et nerede? Et buysa kedi nereye gitti?’ 
Fıkradaki gibi burası eğer apartmanın otoparkıysa, kaldırım nerede?. Yok kaldırımsa otopark nerede?. Mudanya Belediyesi’nin bu işgali ivedilikle onleyip, yayalara güvenli bir yaya kaldırımı yapmasını bekliyoruz.
Çünkü o yolda trafik yoğun. Yayalar tehlike içinde. Saygılarımla.” 
Özgür ERAKKUŞ 

Uygun dille uyarılmalı!..

“İşyerim Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda. 
Caddede günün her saati yoğun trafik var. Yol kenarlarındaki banka, mağaza ve kafe-lokantalardan dolayı park yeri bulmak oldukça zor. 
Bu nedenle vatandaş bazen otobüs durakları gibi park yasağı olan yerlere de araç bırakabiliyor. 
Bulvarda görevli trafik ekipleri bu konuda sürekli sürücüleri uyarıyor. Fakat bunu yaparken oldukça sert bir dil kullanıyor. Gün boyu ‘bazı’ trafik polislerinin megafonla sürücüleri adeta ‘azarlar’ şeklindeki anonslarını dinliyoruz. 
Kamu görevlilerinin vatandaşa davranışında böylesi tavır takınmaları yakışıksız oluyor. Hata yapan sürücüler uygun dille uyarılır veya gerekiyorsa cezası kesilir ama     azarlanamaz. 
Kamu görevlilerinin böyle davranışlarda bulunmaya hakkı yok. Caddedeki park yasağı trafik akışının düzeni için konmuş. Bu belli. Ancak bazen trafik düzenini sağlamak için görevli polisler vatandaşı uyarmak için ekip aracını yol ortasında durdurup trafik akışını bozuyor ve sürücülere olan davranışlarıyla onları paniğe sevkediyor. 
Yetkililerin gerekli uyarıyı yapmalarını diliyorum. 
Saygılar.”
Volkan TOPALAK

Havuzlupark için uyarı

“Çekirge’deki Havuzlupark tesisleri yaz sezonu başlamasıyla faaliyete geçti. Çocuklar ve yetişkinlere spor yapmayı sağlayan Büyükşehir Bld. Bşk.’mız Sn. Recep Altepe’ye şükranlarımızı sunarız. 
Haftanın 3-4 günü bu tesislerdeyim. Her şey mükemmel. Ama girişte gözlemlediğim ve spor yapmak için gelmeyenler rahatsız edici. Buranın ahengini bozacak gibi davranış içindeler. Kapıdaki görevliler bu kişileri sokmamak için büyük uğraş veriyor ama sayın yetkililerin de haberleri olması için köşenizden duyurup uyarıyorum.” 
Adının açıklanmasını 
istemeyen bir okur 

Bu borular unutuldu mu?

“Bu fotoğrafı gelişigüzel bir mahallenin ara sokaklarında değil; inci gibi güzel Nilüfer ilçesinin, Beşevler, Konak Mah.’nde Karafatma heykeli ve yeni yapılan yaşam parkının dibinden çektik. 



Güzelim camiye etrafındaki şantiye görüntüsü gerçekten yakışmıyor. Borular sanırım burada unutuldu. Aylardır bu şekilde molozlarla duruyor. Bunlar kaldırılsa çirkinlik güzelliğe döner. Yetkililerin gözünden kaçmış olabilir. Saygıyla anımsatırım.” - F.B.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.