Hava Durumu

Ne istiyorsunuz bu oyun gruplarından?

Yazının Giriş Tarihi: 28.05.2018 07:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.05.2018 07:25

Köşemizde 'vandallar'ın kamu mallarına, özellikle çocuk oyun gruplarına zarar vermeleriyle ilgili çok sayıda şikayet geliyor.
Ne istiyorlar acaba bu oyun gruplarından, anlaşılır gibi değil.
Gönül istiyor ki çocuk parklarına da mobese kameraları yerleştirilsin. Böylece hem zarar verenlerin tespiti kolaylaşır, caydırıcı olur ve hem de geleceğimizin güvencesi yavrular güven içinde oyunlarını oynarlar.
İşte çevre sakinlerinden aldığım üzücü bir e-posta:
"Nilüfer, Beşevler Bölge Parkı'ndaki bazı oyun gruplarının halat vb. ekipmanlarının bıçakla kesildiğinin şahidi olan görüntüleri çok üzücü..
Buradaki genç fidan ağaçlarının gölgeleri altında veliler serinlerken çocuklar da güvenle oyun oynayabildikleri için benzer uygulamaların ve bol gölgeli ağaçların diğer çocuk parklarında da yaygınlaştırılması gerek..
Ayrıca, Bölge Parkımızdaki örümcek gibi bazı oyun gruplarının tamamen bozuk olduğu da ortada. Salıncak gruplarının zincirlerinin pas içinde olduğu da.
Örümcek grubu ve diğer bazı arızalı oyun grupları yerlerine diğer parklardaki modern oyun gruplarının konulması burayı çocuklar için çok daha cazip hale getirebilir. Ayrıca arızalı ekipmanların onarımı da ivedilikle yapılmalı..
Konuyu Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkililerine iletiyorum.
Saygılarımı sunarım." - S.Ö

Alo, burası Yıldırım

BİR RİSK YOK:- "30/04/2018 tarihli gazetenizdeki köşenizde yer alan "Şirinevler Mahallesi güvenli çıkış bekliyor" başlıklı bir okurunuza ait şikayet Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü'nce incelenmiştir.
Bahse konu olan yerde, 31.Sokak ile Ankara Yolu bağlantısında ikaz levhasının mevcut olduğu, D/6 numaralı otobüsün dönüşlerini yaptığı ve güvenlik açısından herhangi bir risk oluşturmadığı tespit edilmiştir.
Bilgilerinize sunarız."
Yıldırım Belediyesi Basın Yayın Müd.

Bugün plajlar temizlenecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Dünya Çevre Günü ve Haftası nedeniyle hazırladığı ve birbirinden farklı organizasyonları içeren 10 günlük 'Dünya Çevre Günü Etkinlikleri' isimli program, Bursalıların çevre konusunda daha hassas olmasını sağlamayı hedefliyor.
Bu kapsamdaki ilk etkinlik bugün saat 11.00'de Kumla sahillerinde 'plaj temizliği' olarak gerçekleştirilecek.
Ayrıca programlanan diğer etkinliklerin yanı sıra 4 Haziran Pazartesi günü de Tayyare Kültür Merkezi Cemal Nadir Güler Sanat Galerisi'nde 'Dünya Çevre Günü' temalı bir resim sergisi izlenime açılacak.
Sergi, 9 Haziran'a kadar izlenebilecek.

Mudanya'da kitap günleri başladı

Mudanya Belediyesi ilçedeki kültür sanat etkinliklerine bir yenisini daha ekledi.
Bu kapsamda düzenlenen "Mudanya Kitap Günleri" Girit Mahallesi'nde törenle açılırken büyük bir ilgi gördü..
Mudanya Belediyesi ilgilileri, Kitap Günleri etkinliğinin geleneksel bir hale getirileceğini belirtiyorlar.
Her yaştan insana kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte ayrıca başlatılan 'Kitap Kumbarası' kampanyasıyla da köy okullarına kütüphane kurulacak.

Demirtaş'ta beyin fırtınası yapalım

"Demirtaş bucağı sakinleri olarak yapılan ve adeta birer pansuman tedbir ve yama gibi hizmetler görmekten bıktık..
Belde belediyemiz kapandıktan sonra taleplerimizi iletebileceğimiz ciddi muhataplar bulmakta zorlanıyoruz.
Taleplerimiz sürekli havada kalıyor, göstermelik hizmetler alıyoruz. Bölgemize gelen birçok yama hizmet de şikayet sayesinde(!) gerçekleşiyor.
Hızla artan nüfus karşısında bölgemizde sadece çarpık kentleşme artıyor. Sosyal donatı alanlarımız tamamen yetersiz. Nefes alacak alanlar, ailelerimizle zaman geçirebileceğimiz tesisler ve yoğun genç nüfusun ihtiyaçlarına yönelik hizmetler bekliyoruz.
Talepte bulunacağımız hizmetler için masa- başında proje gerçekleştirip yeniden sıkıntı yaşamamak adına konusuyla ilgili muhatapları Demirtaş'a bekliyoruz.
Halkla birlikte, özellikle de gençlerle oluşturulacak beyin fırtınalarıyla bölgemiz için güzel projeler ortaya koymak istiyoruz.
Saygılarımla."
Demirtaş sakinleri adına Mümin DÜNDAR

Edebali'nin duyarlılığı

Yıldırım Bld. Bşk. İsmail Hakkı Edebali, babalarını kaybeden 7 kardeş ile iftar sofrasında bir araya geldi.
Ortabağlar Mah.'ndeki Oral ailesine konuk olan Edebali, geçenlerde babalarını kaybeden 7 kardeş ve anneleriyle birlikte iftarını açtı. Doğmadan babasını kaybederek yetim kalan ve babasının adını taşıyan Şafak Zeki bebekle yakından ilgilendi ve anne Makbule Oral'ın yaşadığı tüm zorluklara rağmen Anadolu kadını direnciyle çocuklarına kol kanat gerdiğini söyledi.
Edebali, "Makbule Hanım, 'Cennet ayaklarının altındadır' sözünün yansımasıdır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.