Hava Durumu

Ne mahalleyiz, ne de köy, bu ne iş dostlar?

Yazının Giriş Tarihi: 01.02.2017 04:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.02.2017 04:51

"Köyümüz Alaattinbey, 1987'de mahalle statüsüne dönüştürüldü. Ancak hâlâ Alaattinbey ne mahalle, olabildi ne de köy kalabildi!
Doğusunda Küçük Sanayi Sitesi, batısında Ürünlü Mah. kuzeyinde Çalı Mah. olan Alaattinbey İzmir Yolu'na 2 km. içeride olacak kadar da Bursa'ya yakın..
Köy statüsündeyken köy tüzel kişiliğine ait olan bugünkü hayvan pazarı ile hobi bahçelerinin bulunduğu eski adı Meşelik Çayırı olan 100 dönümlük yer belediyeye geçti.

Bursaspor Tesisleri'nin olduğu eski adı Ortak Çayır olan 250 dönümlük yer yine belediyeye geçti. (Buraya ortak çayırı denilmesinin nedeni ise burası hazineye ait olmayıp, köylü kendi şahsi parasını ortaklaştırarak aldığından dolayıdır. Bunu özellikle belirtmek istedik.)
Eski adı Dana Çayırı olan ve şimdi Sınav Okulları'nın arkasında bulunan 60 veya 70 dönümlük yer de belediyeye geçti.
Şimdi Yüzüncüyıl Metro İstasyonu ve civarında bulunan eski adı Ayvalık Çayırı olan 350 dönümlük yer aynı şekilde belediyelere geçti.

Şimdi mahalle statüsünde olduğu söylense de örneğin yeni imar yasasından yararlanamıyoruz. Kat irtifakı ise köy statüsünden değerlendiriliyor. Mesela Büyükşehir Bld.'nin ulaşım hizmetinden de yararlanamıyoruz.
Anlayacağınız kamu kurumları işine geldiğinde mah. işine gelmediğinde ise bizi 'köy statüsünde' değerlendirmeye alıyorlar. Bu ne kanunlara ne vicdanlara sığacak bir durum.
Dolayısıyla bu konuyu sayın yetkililerin dikkatine saygıyla sunuyoruz."
Cem KURT / Alaattinbey Muhtarı

Aydınlatma yok, kaldırım da..

Nilüfer ilçesi, Küçük Sanayi BursaRay İstasyonu'ndan Metro Market'e ve 23 Nisan Mahallesi'ne gidişte kullandığımız yol sabah erken saatlerde ve gece işten dönüşlerimizde çok karanlık olduğu gibi yayaların kullanacağı yaya kaldırımlarımız da yok!.
Sokak aydınlatmalarının olmaması her tür tehlikeyi beraberinde getiriyor.
Bölgeyle ilgili sayın yetkili makamların sorunumuzu ele almalarını ve acilen sokak aydınlatma ve kaldırım sorunumuzu bir an önce çözmelerini saygılarımıza rica ederiz.."
Zeki HAYIRLI ve çevre sakinleri

Yunuseli Havaalanı ve bitmeyen yollar...

"Büyükşehir Belediyesi, yıllar sonra Yunuseli'ndeki eski hava meydanını tekrar hizmete açıyor. Bu haberi gazetenizden okudum. Bu şehrin insanı olarak memnuniyet veren bir durum bu.
Fakat, hava meydanı açılırken meydana ulaşım sağlayan ana caddedeki çalışmalar bir türlü bitirilemedi.
Aradan iki yılı aşkın bir zaman geçti hala yeni yapılan yol trafiğe kapalı, çalışmalar da gördüğüm kadarıyla kaplumbağa hızıyla sürdürülüyor.
Şimdi yeni havaalanı devreye girerken bu alana ulaşılan daracık ana caddede araç trafiği de otomatikman artacaktır. Bu da uzun zamandır devam edegelen bu ana caddedeki tehlikeleri artıracaktır.
Sn.Başkan Altepe'nin dikkatine sunuyor ve 'Alman Kanalı' diye bilinen yeni yollardaki çalışmaların bir an önce bitirilmesi için yetkililere gerekli talimatı vermesini rica ederim. Saygılarımla.."
Ahmet TAMER

TEŞEKKÜR PANOSU

Çınarımız dikildi

"Bir süre önce gazetenizdeki köşenizde yayınlanan bir talebimizde tarihi Pirinç Hanı çıkışındaki meydanda bulunan çınar ağacımızın tamamen kuruduğu ve bu nedenle yerinden söküldüğünden söz ederek meydanın yeşil Bursamızda adeta öksüz kaldığından ve bu yüzden aynı yere yeni bir çınar fidanı dikilmesi için ricada bulunmuştuk.
Talebimiz yetkililerce yerinde bulunarak yeni bir çınar fidanı aynı yere dikildi. Çok memnun kaldık. Konu ile kim ilgilendiyse, kimin emeği geçmişse sağ olsunlar var olsunlar. Teşekkür ederiz." Çevre sakinleri

Fren şeritlerini ara ki bulasın!..

"Bursamızın en merkezi yerinde olan Nalbantoğlu Pasajı'ndaki alt çarşıya inişte kullandığımız merdivenler çok tehlikeli.
Geçenlerde meydana gelen kar yağışlı günde pasaja inip alışveriş yapayım derken merdivenlerden aşağıya yuvarlanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldım. Kendimi zor kurtardım.
Merdiven basamakları tamamen mermerle kaplı. İyi güzel. Çok şık olmuş. Ama merdivenlerden bir kısmın üzeri açık. Kar serpintileri basamakları kaplamış, buzlanma da olmuş.
Bu olumsuzlukları önlemek amacıyla kapalı mekanlardaki birçok yerde bile merdiven basamaklarının uçlarına yapıştırılan ve ayak kaymasın diye uygulanan fren şeritlerini burada ara ki bulasın!.
Bu kadar merkezi ve önemli bir yerde her gün yüzlerce insanın kullandığı merdivenlerdeki bu tehlike nasıl görülmez, nasıl önlem alınmaz, hayret doğrusu?..
Bursa'da yeni yeni yollar açılırken, metro hatları uzatılırken, tarihi yapılar tekrar onarılırken böylesine basit ama çok önemli şeylerin dikkate alınmaması vurdumduymazlıktan başka ne olabilir?.
Konunun ivedilikle dikkate alınıp önlem alınmasını dilerim."
M. Seçil ÖZER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.