Hava Durumu

Nilüfer'de her şey çok güzel olmalı!

Yazının Giriş Tarihi: 20.02.2019 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.02.2019 08:18

"Nilüfer ilçesindeki Konak Mahallesi'nde oturuyorum.
Köşenize gönderdiğim fotoğraflarda yansıyan yeşil ve güzel ağaçlık alan Basın Sokak'ta ve tam da Nilüfer Merkez Camii yanında..
Dikkat edilirse burada bir tabela var. Nilüfer Belediyesi burada bir otopark alanı oluşturdu.
Ancak bu alanda otopark olmaz. Çünkü hem sık ağaçlıklı bir yer ve hem de çok güzel bir alan..
Ayrıca buradaki ağaçların altı çöplük gibi. Her şey var. Nilüfer Belediyesi'nden ricamız; yapılacak zemin düzenlemesi ile bu alanın ufak bir parka çevrilmesi daha iyi olacak.
İnsanlarımız yakıcı derecedeki güneşin yarattığı sıcakta o kocaman ağaçların altında soluklansa; hatta kediler için barınma yuvaları yapılsa çok yerinde olur. Çünkü sokağımız ve bölgemizde çok sayıda kedi mevcut. Onlar için de güzel olur..
Diğer bir konu da şu:
Basın Sokak ve Tomurcuk Sokak birleşimindeki dört yol ağzı çok tehlikeli. Bu noktada 'dur' tabelaları mevcut. Ancak buna aldırış eden kimse yok. Bu dört yol ağzı kavşakta her ay en az üç tane trafik kazası oluyor. Dört yönden de süratle gelen araçlar maddi hasarlı kazalara neden oluyor.
Hatta park halindeki araçlara da çarpabiliyorlar. Bu tehlikeli noktanın her yönüne metal hız kesici setler konulsa araçlar mecburen yavaşlayacaklar böylece kazaların da önüne geçilebilecek..
Nilüfer Belediyesi bu konuda bir düzenleme yapabilirse sokak sakinleri olarak çok mutlu olacağız.
Nilüfer'de her şey çok güzel olmalı. Saygılarımızla." - Eray ÇİLİNGİR

ORTADA DİREK VAR YANDAN GEÇ

"Kestel bölgesi sakiniyim.
Bir süreden bu yana dikkatimi çeken bir durum var.
BursaRay İstasyonu'muzun ana giriş çıkışının tam ortasında bir sokak aydınlatma direği bulunuyor.
BursaRay yolcularının yoğun olduğu saatlerde telaşla ve farkında olmadan buradan geçen bazı yolcular direğe çarpıyorlar.
Konu ile ilgili sayın yetkililerin bu aydınlatma direğini daha uygun bir yere nakletmeleri çok yerinde olacaktır..
Ne zamandır bu direk istasyonumuza doğrusu hiç yakışmıyor.. Saygılarımızla.."

Kestel sakinleri adına Sinan GEDİK

CADDEYE İNEN BORDÜR TAŞLARI

"Hürriyet Mahallesi, Hürriyet Caddesi'nde Bağlar ve Yenibağlar caddelerine açılan dört yol ağzındaki trafik ışıkları dibinde cadde kenarında bulunan yaya kaldırımlarına ait bordür taşlarına büyük bir olasılıkla çarpan bir araç bu taşları yıkmış ve bordür taşları cadde kenarında ne zamandır öylece duruyor.
Bu taşlar trafik akışı bir hayli çok olan kavşakta gelen-geçen araçlar için tehlike arzediyor.
Osmangazi Belediyesi'nin dikkatine sunar gerekli önlemi almalarını dilerim."

Yavuz T.

ALO, BURASI YILDIRIM

DEĞİR MEN-ÖNÜ CADDESİ:- "6/2/2019 tarihli gazetenizdeki köşenizde yayınlanan "Değirmenönü ve Sorunlar" başlıklı okur şikayeti Belediyemiz Zabıta ekiplerince yerinde incelenmiştir.
Söz konusu yazıda bahsedilen Cumalıkızık Caddesi güzergâhı boyunca kaldırım işgali yapan işyeri sahiplerine gereken uyarılar yapılmıştır.
Konunun takibine Zabıta Müdürlüğümüzce devam edilmektedir.
Bilgilerinize sunarız."

Yıldırım Belediyesi
Basın ve Yayın Müd.

SULAR KESİLECEK

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında, Osmangazi İlçesi Hüdavendigar Mahallesi, Bent ve Dikkaldırım caddeleri ve civarında,bugün ve yarın 08.00 ile 18.00 saatleri arasında su kesintisi yapılacağı açıklandı..
Bölge sakini okurlarımızın dikkatine sunarız.

ŞİRİN BİR KEDİ EVİ

"Nilüfer, Ataevler Bölgesi'ndeki Barış Mahallesi Muhtarlık binası karşısında bulunan çam ağaçlarıyla dolu yeşil alanımıza Doğa Koruma ve Milli Parklar 2.Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılıp konan iki katlı çok şirin kedi evi bu alanımıza çok yakıştı.
İlgililere teşekkür ederiz.."

Nilgün YILDIZ
ve komşuları

BEETHOVEN VE BACHLI KONSER

Bursa Filarmoni Derneği'nin desteklediği klasik müziği geniş kitlelere ulaştıran Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), yarın akşam Uludağ Premium'un sponsorluğunda müzik tarihine yön veren iki önemli bestecinin, Bach ve Beethoven'ın eserlerini seslendiriyor.
Bestelerinin karmaşık ama dahiyane ve yenilikçi yapısıyla bugün bile müzisyenleri şaşırtan Johann Sebastian Bach'ın "concerto grosso" tarzında yazdığı "İki Viyola için Brandenbrug Konçerto No:6", BBDSO viyola sanatçıları Aslıhan Kupşi ve Şirin Hasanova'nın solistliğinde müzikseverlerle buluşacak. Orkestra, klasik ile romantik arasındaki geçiş dönemine damgasını vuran Alman besteci Beethoven'ın özgürlük ve eşitlik düşüncelerini işlediği "Eroica" başlıklı 3. Senfonisi'ni ise BBDSO Şefi Dağhan Doğu yönetiminde sahneye taşıyacak. Konserde ayrıca Bach'ın oğlu Carl Philipp Emanuel Bach'ın "9 Numaralı Mi Minör Senfonisi" de çalınacak. Konser saat 20 AKKM (Merinos)de.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.