Hava Durumu

Nilüfer'de işler şipşak!

Yazının Giriş Tarihi: 22.02.2019 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.02.2019 08:13

31 Mart yerel saçimleri yaklaştıkça belediyelerde yoğun bir çalışma temposu
gözleniyor.
Okurlarımızdan köşemize gönderilen bazı sorunlar ve dilekler de hemen çözümleniyor. yapılacak işler 'şipşak' gerçekleştirilip tamamlanıyor ve bu çalışmalar gönderilen fotoğraflarla da belgeleniyor.
Bugün yapılmış bulunan bu çalışmalardan birkaç örneği Nilüfer Belediyesi'nden gönderilen açıklama ve görüntülerle köşemizde değerlendiriyorum.
Okurlarıma ve duyarlı davranan belediyelere de teşekkürler.
***
VEREM SAVAŞ'IN ÖNÜ:- 18.02.2019 tarihli 'Verem Savaşı Derneği binası önünde büyük tehlike var' başlıklı gazetenizde yayınlanan okur şikayetinde Ataevler Mahallesi, Ali Rıza Bey Caddesi'ndeki Verem Savaşı Darneği köşesindeki onarım çalışması ile ilgili vatandaşımızın talebi tarafımızdan incelenmiş ve 'aynı gün' ilgili ekiplerimiz gerekli onarım çalışmalarını yapmışlar ve sorun kalmamıştır.. Ekte onarım fotoğrafları yer almaktadır."
***


TEKGÜL SOKAK:- 'Bir teşekkür ve bir uyarı' başlığıyla gazetenizdeki köşenizde yayınlanan Nilüfer ilçesi, Kültür Mahallesi, Tekgül Sokak'taki onarım çalışması ile ilgili Bölge sakinleri adına Murat A. adlı vatandaşımızın talebi tarafımızdan incelenmiş ve 19.02.2019 tarihinde gerekli onarım yapılmıştır.
Ekte onarım fotoğrafları yer almaktadır.
Duyarlı okurlarınıza teşekkür ederiz." - Nilüfer Belediyesi

TELEFERİK VE OTOPARK

"19 Şubat salı günü teleferikle Uludağ'a gitmek için yola çıktım.
27 TL. ödeyerek Uludağ'a çıktım. Beş saat kadar orada kaldım ve dönüşte Teleferik'in ilk istasyonu civarındaki otoparka bıraktığım aracımı almaya gittim.
Otopark ücreti olarak benden 32 TL. para istendi.
Beş saatlik bir parklanma için bu ücret oldukça yüksek değil mi?..
Böylesi koşullar altında turistik bir bölge ve turistik bir işletmeye gelen yerli-yabancı turistler Bursamız'a antipati duymazlar mı?.
Sayın yetkililerin dikkatlerine sunuyorum. Saygılarımla.."

Rafet SAVU

YAYA GEÇİDİ PARK YERİ Mİ?

"Heykel Caddesi'nden Maksem'e çıkarken Erkek Lisesi dönüşünde yaya geçiti mevcut.
Ama bu yaya geçitinin üzerine neredeyse 24 saat devamlı araçlar park ediyor.
Yaya geçitinin olduğu kavşak hem yaya hem de araç trafiği olarak çok yoğun. Öğrenciler, öğretmenler ve semt sakinleri ile veliler bu noktada oldukça zorlanıyorlar.
belirttiğim noktaya araç park edilmemesi konusunda ilmgililerin önlem almasını rica edeceğim.
Saygılarımla."

Sadık ALTUNÇ

BAŞKAN DÜNDAR MECLİS LİSTESİNDEN MEMNUN

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar dün sabah Baia Otel'de düzenlenen 'Sönmez Medya Buluşmları' programımızda konuğumuz oldu.
Kendisine yöneltilen tüm soruları içtenlikle yanıtlayan Başkan Dündar'a benim sorum
"Osmangazi Belediye Meclisi'nde yeni dönemde görev alacak olan meclis üyeleri de Cumhur İttifakı gereği ortak şekilde belirlendi..
Bu listede sizce değılım nasıl oldu?. Memnun musunuz bu listeden?" şeklinde oldu.
hemen vurgulayayım; Dündar meclis üyeleri listesinden çok memnun.
Ve şunları söylüyor:
"Biz bu konuda en rahat belediyeyiz diyebilirim. Oluşan listedeki kırk kişilik meclis üyeleri içinde dört MHP'li meclis üyesi arkadaşımızın da talepleri, görüşleri yapacağımız projeler ve çalışmalara çok olumlu olarak yansır. MHP'li meclis üyelerinin çalışmalara katılımlarıyla daha da güçlü bir Osmangazi Belediyesi oluştururuz.
Bazı dilekler, görüşler MHP'li meclis üyelerimizden de geldiğinde hemen inceleriz. Sonra da o konuda hazırlanacak projelerimizi hemen uygularız.
Örneğin bir süre önce MHP'li üyelerimizden gelen yoğun bir talep doğrultusunda Milliyetci Hareket Partisi kurucusu rahmetli Alpaslar Türkeş'in bir caddeye adının verilmesini çok yerinde görmüş ve bunu hayata geçirmiştik.
Bugünlerde Yunuseli bölgemizdeki Güneştepe semtimizde bir caddeye rahmetli Türkeş'in adının bulunduğu bir tabelayı da törenle asacağız. Yani; Cumhur İttifakı olarak hiçbir sorunumuz yok ve olmayacak.."
Hadi bakalım; kolay gelsin Dündar, kolay gelsin Osmangazi Belediyesi'nin yeni meclis üyeleri. Bursamız'ın kalbi sayılan Osmangazi ilçemiz her tür güzelliğe açık..

KOCA YÜREKLİ MİNİK ELLER

Yarıyıl tatilini Mudanya Hasanbey Sanat Merkezi'ndeki kuş evi yapım atölyesinde değerlendiren miniklerin özenle yaptıkları kuş evleri park ve bahçelerdeki ağaç dallarına asıldı.
Atölye çalışmalarına büyük ilgi gösteren minikler, önce ahşaptan kuş evi yapımını öğrendi, ardından istedikleri renklere boyadı. Kış aylarında sokakta kalan hayvanları düşünüp, bu çalışmaya imza atan koca yürekli minik ellerin hüneri olan evler ilçede park ve bahçelerde bulunan ağaç dallarına güzellikler kazandırdı.

DEĞİRMENÖNÜ'NDE SULAR KESİLECEK

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü İçmesuyu Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Yıldırım İlçesi, Değirmenönü Mahallesi ve civarında 9 Mart 2019 tarihine kadar çeşitli tarihlerde 08:00 - 18:00 saatleri arasında zaman zaman su kesintisi yapılacağı açıklandı.
Bölge sakini okurlarımın önlem almaları için dikkatine sunaırım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.