Hava Durumu

Nilüfer'e güzel bir park daha!.

Yazının Giriş Tarihi: 31.01.2019 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.01.2019 08:17

Yeşille özdeşleşen Nilüferimiz yeni bir parka daha kavuşuyor. Bunun mutluluğu içindeyiz.
Çamlıca Mahallesi bölgesinde Ata Sokak'tan geçerken gördüm ve çalışanlara da sordum.
Burada bulunan geniş alanda Nilüfer Belediyemiz yeni bir park oluşturmak için çalışmalar yapıyormuş. Hemen fotoğrafını çekip köşenize gönderiyorum. Çevre sakini komşularımız da bu çalışmaya çok sevindi. Nilüfer bir yeşil alana daha kavuşacağı için belediyemize minnettarız.
Park ve yeşil alanlarıyla ünlenen ilçemizde yeni yapılan parkımızın büyük bir özenle düzenleneceğine, çocuklarımız için gerekli oyun aletleri, bizler için de spor aletlerinin konulacağını, dekoratif güzel bitkiler dikileceğine ve ağaçlandırılacağını tahmin ediyor ve bunları da bekliyoruz.
Nilüfer Bld. Başkanımız Sayın Mustafa Bozbey ve bu konuda emek veren tüm belediye çalışanlarına açık teşekkürler. Sayın Bozbey'e Büyükşehir Bld. Bşk. çalışmasında da üstün başarılar dileriz.
Saygılar."

- Çevre sakinleri adına Nükhet YILMAZ

YÜREK SIZLATAN OLAY VE MARKETLERE ÖNERİ

"28.1.2019'da ev ihtiyaçlarımı temin için marketleri dolaştım.
Fomara semtinde Aktarhüsam Mah.'ndeki Onur Market Şubesi yanından geçerken çöp kontenyerin önünde gördüğüm bir manzara inanın yüreğimi sızlattı.
Burada bir kadın ve erkek çöp kontenyerinin içinden atılmış haldeki meyveleri topluyorlardı. Meyvelerin bir kaçı da ellerindeydi. Onların yenilebilir durumda olduğunu gördüm.
Gıda maddeleri satan büyük-küçük tüm market çalışanları pörsümüş veya yenilebilir meyva ve sebzeleri çöp konteynırları içine değil de bir karton kutunun içine koysalar, yani bunları çöpe atmadan bir karto kutu içinde market dışında uygun bir yere koysalar ihtiyacı olan vatandaşlar çöp konteynırları içine ellerini sokmadan bunları ücretsiz olarak alabilse, daha iyi olamaz mı?
Böylece bu ekonomik zorluk içindeki hem o vatandaş yararlanır hem de meyve sebze gibi nimetler gönül rahatlıyıla vatandaşa ulaşabilir.
Market yönetimlerine insani bir duyguyla bu önerimi aktarıyorum.
Saygılarımla."

Kemal BAŞEREN

ALO, BURASI YILDIRIM

TEHLİKE BİTTİ:- "29/1/2019 köşenizde yayınlanan 'Olası Bir Tehlike' başlıklı, Gökdere pazar yerinde olumsuz hava koşulları sonucu eğilen tabela ile ilgili , Belediyemiz Fen İşleri ekipleri ivedilikle müdahalede bulunarak (fotoğrafta) olası tehlikeyi gidermiştir.
Bilgilerinize sunarız."

Yıldırım Bld.Basın
Yayın Müdürlüğü

ALO, BURASI NİLÜFER

ASFALT ONARIMI:- Nilüfer ilçesi, Balat Mahallesi'ndeki Piknik Caddesi ile Hasat Sokak'ın kesiştiği bölgedeki yol üzerinde bulunan asfalt onarımlarının yapılabilmesi için köşenizde yayınlanan okur şikayeti üzerine konu BUSKİ'ye iletilmiş ve bilgi verilmiştir.
Bilgilerinize sunulur."
Nilüfer
Belediyesi.

BU MANZARADAN KURTARSINLAR!

"Yıldırım, Setbaşı Cad.'nde oturuyoruz.
Namazgah'tan inip Setbaşı Cad. ile kesişen yerde Şenöz Kuruyemiş karşısında eski bina bizi çok rahatsız ediyor.
3-5 yıl önce belediyemiz tüm binalara cephe giydirmesi yaptı ama bir tek burasını yapmadı.
Acaba sahibiyle bir sıkıntı mı oldu?.
Lütfen burada da gerekli çalışma yapılıp ortama değer katılsın. Başka isteğimiz yok. Çevre sakinlerini burasını seyretmekten kurtarsınlar. Saygılar."
Hülya KARATEKE

ALO, BURASI TRAFİK

PARK İHLALİ:- "Nilüfer, Konak Caddesi ile Ege Sokak'ın birleştiği yerdeki karşılıklı BOİ otobüs duraklarına hatalı park eden araçlarla ilgili 25.1. 2019 köşenizde yayınlanan okur şikayeti yasal mevzuat çerçevesinde değerlendirmeye alınmıştır.
Ayrıca park ihlali ile ilgili fotoğraf çekip adres, tarih ve saat belirterek (bursatrafikdnt@egm.gov.tr) e mail adresimize gönderilirse değerlendirilmeye alınacaktır."

Trafik Denetleme
Şube Müdürlüğü

ALAATTİNBEY'DE BİR YOL SORUNU

"Nilüfer, Alaattin Bey Mah. Budaklar Sokak'ta dört dönüm tarlam var.
Buradaki tüm kadastro yollarına isim verildi. Ancak burdaki yerlerin kadastro yolları geçit vermez şekilde çamur deryasında.
Yağışlı mevsimde tarlamıza araçla ulaşmak imkansız. Bu yüzden kışlık ürün ekemiyoruz.
Ayrıca, tarlamıza ulaşım için aracımızı asfalta bırakıyor, çizmeleri giyip sonra da üç kilometre yol yürüyoruz Bu durum yirmi senedir böyle. Sorunumuzu sayın Bld. Bşk.yla tüm belediye yetkililerine ilettik ancak sonuç alamadık. İsteğimiz; yola yeterli şekilde mıcır serilmesi ve böylece tarlalarımıza rahatça ulaşabilmek. Aynı belediyeye bağlı olan Kayapa'da ise tüm kadastro yolları asfaltlandı. En son 21.1.2019'da Nilüfer Bld.'nde konuyla ilgili N.Ü. ile telefon görüşmemizde bu yolların kadastro yolları olmadığı belirtilmişti.
Kadastro yolu değilse aynı yola BUSKİ-UEDAŞ elektrik direklerini nasıl getirildi?. Bu yerlere ait elimde yolların kadastro yolu olduğu ve metrajları paftalarda var.
Nilüfer Bld.'den tarlalarımıza kolay ulaşabileceğimiz hizmeti bekliyor ve iyi çalışmalar diliyorum."
İsmil KARAKAŞ/ Büyükşehir Bld.
Kararlar Daire eski Başkanı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.