Hava Durumu

Nilüfer gibi güzel bir ilçeye yakışmalı

Yazının Giriş Tarihi: 19.11.2014 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.11.2014 08:32
Nilüfer ilçemizde, Beşevler Bölge Parkı sınırları içinde yer alan ışıklı ve fıskiyeli havuzumuzun fıskiyeleri uzun bir süreden bu yana nedense çalışmıyor. 
Oysa geçtiğimiz kış ve yaz sezonları boyunca havuzdaki fıskiyeler faal bir durumdaydı ve sürekli şekilde çalışmış, parkımızın güzelliklerine estetik güzellikler katmıştı. 

Bir bakım veya iyileştirme mi var, yoksa kışın havuzdaki bu sistem kapalı mı olacak bilemiyorum?. 
Bölge halkı olarak havuzun oluşturduğu güzel görüntüyü seyretmeye doyamıyorduk. Eğer kış nedeniyle kapalı kalması düşünülüyorsa bundan vazgeçilmesini ve havuzun ışık ve fıskiyelerinin tekrar devreye alınmasını, kış sezonu boyunca da bu güzelliklerin devam etmesini yetkililerden semt sakinleri adına rica ediyorum.
Çünkü Nilüfer gibi güzel bir ilçeye de bu yakışır..
Saygılarımla..” 
Aylin K.

***

YEŞİL BURSA'NIN YEŞİLİ KALMIYOR


“Şehrimiz; yakın zamana kadar Yeşil Bursa diye anılırdı. Turistik broşürlerde, kartpostal resimlerde hep Yeşil Bursa yazardı.. 
Ben doğup büyüdüğüm Bursa’nın yerlisi olarak şimdiye kadar ne yazık ki bu şehrin tüm ovaları ve yeşil alanları yerel yönetimlerce imara açılarak beton yığınına döndüğüne tanığım.. Ovamızdaki mümbit araziler fabrikalarla doldu. 
Atatürk Bursa ziyaretlerinde vasiyeti üzerine ve görüşlerinde ‘Bursa’nın verimli topraklarını ellemeyin, sanayileşmeyi kırsal, kıraç, verimsiz taşlı yerlere kurun’ diye talimatlar vermiş fakat bu görüşleri ve Atatürk’ün işaret ettiği yerleri ve vasiyeti dikkate alınmadı.
Günden güne Bursa’nın hemen hemen her yeri beton binalarla dolarken çok yerlerde TOKİ’ye ait 24-25 katlı yüksek binalar da yükseldi. 
Bursa’nın geriye az da olsa kalan son yeşillerinin korunması gerekir. Çünkü eski güzel görüntüler tamamen bozuldu. 
Bundan sonraki yönetimler yaşanacak bir Yeşil Bursa için yerleşim planlarını ve imar projelerini daha dikkat ve bilinçle gerçekleştirirler; dileğim budur. 
Saygılarımla..”
Erdoğan EVCAN

***

BUTTİM KÖPRÜLÜ KAVŞAĞINA ÖNLEM


“Son günlerde yurdumuzda meydana gelen trafik, maden ve iş kazalarının yangını yüreğimizi yakmaya devam ediyor. Yetkililerin yeni kazaların önüne geçmeye çalışmak için tedbirler aldığını biliyor ve geleceğe umutla bakabiliyorum. 
Ben de bu cansiperane iyileştirme çalışmalarına küçük bir katkıda bulunmak istiyorum. 
Örneğin, Bursamız’ın trafiğine nefes aldırması beklenen BUTTİM köprülü kavşağı inşaatında havanın kararmasıyla birlikte bazı riskler oluştuğunu gözlemliyorum. Birkaç adet yanar söner uyarı lambası konulmuş olmasına rağmen (benzeri refüj sulama araçlarının arkasına konulan) çok daha kuvvetli ışıklı oklar konulabilirse sürücülerin dikkatinin toplanması kolaylaşacaktır. 
Ayrıca burada derin kazı çalışmaları başladı ve bant şeritler çekildi. Araçların kazayla bu çukura düşmelerini engellemek için yol kenarını güvenli hale getirecek beton bariyerler konulabilir.  
Son olarak, gece çok karanlık olduğu için güçlü bir aydınlatma yapılması yerinde olacaktır.
Saygılarımla.”
Gürol GÜNGÖR

***

NİCE CANLAR KURTULSUN!


“İşim gereği her gün Küçük Sanayi bvlgesinde bulunan Metro Market önündeki otobüs durağını kullanıyorum.. 
Hatırlanacaktır; bu durakta geçtimiz yıllarda yaşanan feci bir trafik kazası sonrası birkaç vatandaşımızı kaybetmiş idik.. 
Bunun sebebi de İzmir Yolu üzerinde aşırı sürat yapan bir araçtı. Büyük bir hızla gelen araç durağa dalmış ve bekleyen yolcuları ölüme sürüklemişti.. 
Ataevler BursaRay istasyonu civarında hız radarı var. Bu radara yaklaşan sürücüler hız düşürüp yavaşlıyorlar. 
Fakat asıl sorun bundan sonra başlıyor. Hız tutkunu bazı sürücüler bu radarı geçtikten sonra aniden tekrar gaza yükleniyorlar.
Bu yüzden de her an bu durakta tekrar yeni bir kaza olacak, bir araç tekrar durağı girecek diye çok korkuyorum.. 
Bu kentte yaşayan bir vatandaş olarak bu korkuyu hep yaşamak zorunda mı kalacağım? 
Köşenizden sayın yetkililere sesleniyorum: 
Söz konusu durakta yeni bir facia yaşanılmadan acilen hız kesici setler koyun lütfen. Veya cadde kenarında bulunan söz konusu radarı 100 metre kadar daha aşağıya doğru çekin. Çok rica ediyorum.. 
Belki nice canların kurtulmasına vesile olur diye düşünüyor ve teşekkür ediyorum.
Saygılarımla..”
Kenan MUTLU

***

ATICILAR CADDESİ NE ZAMAN GENİŞLEYECEK?


“Anadolu Mahallesi, Atıcılar Caddesi ve devamında Vatan Caddesi bölgemizin trafik yükünü çeken iki dikine cadde..
Ama maalesef son yıllarda yapılaşmanın ve ticaretin bölgemizde devamlı artması ile beraber yetmez oldular.. 
Atıcılar Caddesi Ankara Yolu’ndan geniş bir şekilde dört şerit aşağıya doğru geliyor ama alt kesimde iki şeride düşüyor ve trafik yükünü kaldıramıyor..
Büyükşehir Belediyesi’ne Vişne ve Köklü Cadde’de yaptıkları genişletme çalışmaları için teşekkür edip benzer çalışmaların bu iki caddede de yapılmasını rica ediyoruz. 
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.