Hava Durumu

Nilüfer’in başarılı ressamları

Yazının Giriş Tarihi: 21.02.2016 07:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.02.2016 07:21
Akıl yaşta değil, baştadır derler..
Güzel sanatlara olan büyük duyarlılık ve sevgi de yaşa-başa bakmıyor. Bunun en güzel ve somut örneğine geçenlerde Nilüfer Konak Kültürevi’nde tanık olduk..
Çünkü 5 yaşından 55 yaşına kadar olan ve resim sanatına gönül veren sanatçılarımız birbirinden ilginç eserlerini o gün izlenime sundular.
Nilüfer Belediyesi Resim Atölyesi’nde eğitim gören ve farklı yaş gruplarından 120 kursiyerin sergilenen eserleri gerçekten birer harika idi.
Kursiyerler ağustostan bu yana sürdürdükleri çalışmaları Konak Kültürevi’nde sanatseverlerin izlenimine açarken unutulmaz heyecan fırtınaları estirdiler.. 



Eğitmenliğini Sabriye Tanış’ın yaptığı ve küçük büyük her yaş grubundan 120 kursiyerin eserlerinin yer aldığı sergi açılışına Nilüfer Bld. Bşk. Mustafa Bozbey ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Birbirinden güzel karakalem çalışmalardan akrilik boyaya kadar farklı tekniklerle yapılan 136 eserin yer aldığı sergide Başkan Bozbey tüm sanatçıları kutladı ve başarılarının devamını diledi.
Nilüfer ilçesinin resme gönül veren ve harikalar yaratan başarılı ressamlarını tebrik ediyorum...
Mutlu pazarlar efendim.

Yeni çıkan bir kitap
      
VOLLARD-BİR TABLO SATICISININ ANILARI’:- Doğan Kitap’tan piyasaya yeni verilen Vollard- Bir Tablo Satıcısının Anıları’ isimli kitap yazar Ambroise Vollard tarafından kaleme alınmış.
Resim sanatının çehresini değiştiren dost sofralarını kendi dilinden anlatan kitap 19. YY sonu ile 20.YY başında Paris’in yenilikçi atmosferini ve sanat dünyasını akıcı bir dille okurlara sunuyor.

Pazar neşesi

TEMEL BALAYINDA:- “Temel ile Fadime balayına gidiyor. Aynı yöne gidecek arkadaşlarını da arabalarına almışlar.
Yolda polis çevirmesi var. Trafik polisi arabayı durdurur. Temel ve Fadime’nin emniyet kemerlerini takılı görünce ‘tebrik ederim. Bugün tek emniyet kemeri takan çift sizsiniz’ deyip ikramiye kazandıklarını söyler. Sonra Temel’e döner ve ‘aldığınız bu parayla ne yapacaksınız’ diye sorar?. 
Temel: ‘İlk işim ehliyet almak olacak’ der. 
Polis: ‘Nee, ehliyetiniz yok mu?’ diye sorunca Fadime ‘kusura bakmayın alkollüyken hep böyle yapar’ der. 
Polis yine hayretler içinde kalır ve  ‘bir de içki mi içtiniz?’ der. Arkadan oturan Dursun söze girer ‘ben sana çalıntı arabayla yola çıkmayalım Temel’ demiştim diye yakınır. 
Polis bu kez ‘bir de çalıntı araba haa?’ diye şaşkınlık geçirirken bu kez bagajdan bir ses yükselir: ‘sınırı geçtik mi Temel, burada çok sıkıldım ben’ 
(Teşekkürler Sinan VARDAR)

Güzel sözler      

“Kötümser yanlız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte ışığı ve de gelecek treni görür.” - J.Harris

“Bir insanın akıllı olmasına bir şey dediğimiz yok. Yeter ki; aklını başkalarına kabul ettirmeye çalışmasın.” - Eflatun

“Bana okuduğum kitapların en güzelinin hangisi olduğunu sorarsanız, Söyleyeyim: ‘Annem’dir..” - Abraham LINCOLN
(Teşekkürler Güray TEZKAN)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.