Hava Durumu

Niye tangur tungur ötüp duruyor?

Yazının Giriş Tarihi: 30.10.2015 06:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.10.2015 06:20
“Nilüfer ilçemizde bulunan Konak Mahallesi, Beşevler Caddesi, Bilgin Sokak’ın hemen köşesindeki BUSKİ’ye ait bir yağmur suyu gider kapağı (ızgara) araçlar üzerinden geçtiği zaman çok ses yaparak devamlı şekilde tangırdayıp duruyor.. 

Köşenizde zaman zaman benzer şikayetlere yer veriyorsunuz. Ve sorun çözümleniyor. 
Bu tip kapakların ortak derdi nedir?.. Niye tangur tungur ötüp duruyor? Periyodik bakımlarla incelense tek tek şikayet edilmesine ihtiyaç kalmadan genel rahatsızlık oluşturan bir konuda çözüm hemen üretilebilir diye düşünüyorum. 
Kısaca, durakta otobüs beklerken çıkan sesten tüm vatandaşlar olarak irkiliyoruz. Eminim ki farkında olmadan üzerinden geçen araçların sürücüleri de aynı şekilde ürküyor ve tedirgin oluyorlardır. 
Fotoğrafını da çekip köşenize gönderdiğim yağmursuyu ızgara kapağına lütfen artık bir bakım uygulansın ve araçlar üzerinden geçerken ses çıkarmasına böylece mani olunsun.
Saygılarımla..”
Ahmet SERKAN

***

Uzun tatiller ve sorular?..


 “Dörtbuçuk günlük tatildeyiz. Geçen Kurban Bayramı’nda da kamu çalışanları için 9 günlük bayram tatili yaşadık. Ben muhasebeciyim ve bir kamu çalışanıyım. Uzun tatil dönemleriyle kamu çalışanlarına jest yapan sayın yetkililere sormak istiyorum: 
1-  Öncelikle özel sektör çalışanlarına haksızlık yapılmış olmuyor mu?  Eğer tatil olacaksa tüm çalışanlara olması gerekmez mi?
2-  Muhasebeci mantığı ile düşündüğümde, idari izinli sayılacağımız, resmi  kurumlardaki bütün tahsilat vezneleri kapanırsa, devletimizin bu sebeple uğrayacağı gelir kaybının hesabı yapılıyor mu?
3- Tatilin gerekçesi; turizmi canlandırmakmış. Kamu personeli aldığı maaş ile zaten zor geçiniyor. İnsanlar Kurban Bayramı öncesi nasıl kurbanlık alacağının  hesabını yaptı durdu. Bu kişiler güney sahillerine tatile nasıl gidebilir ki?.    
Memleketimizin ekonomisi bıçak sırtındayken ve sık sık şehit haberlerini üzüntü ile izlerken, böylesine uzun tatillere kim çıkarsa çıksın. Ben istemiyorum.
Saygılarımla..”                        
Halil  ALTIN

***

Hayvanseverlerden örnek bir çalışma


“Geçtiğimiz 18.10.2015 pazar günü, Büyükşehir Bld. Veteriner İşleri Md. Bursa Hayvanseverler Derneği yöneticileri ve bazı hayvanseverlerle birlikte sokak hayvanlarına kuru mama dağıttı.

Bu çalışmalara Dernek Bşk. Sn.Saadet Hanım ve dernek mensubu yöneticilerle beraber çevre sakinleri de katıldılar.
Kuru mamalar Gündoğdu, Kurşunlu, Küçük ve Büyük Kumla’da uygun yerlere bırakıldı. Ayrıca uygun yerlere birer su kapları da konuldu..
Çok güzel ve insani bir çalışma idi bu etkinlik. Dernek Başkanı Sayın Saadet Hanım ile beraberindeki dernek yöneticilerine ve ayrıca bu etkinliğe katılanları yürekten kutluyorum..
Saygılarımı sunarım...”
Kemal BAŞEREN 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.