Hava Durumu

O periyodu tutturdu ama bir saatimiz boşa gitti

Yazının Giriş Tarihi: 02.05.2016 07:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 07:09
“Osmangazi’nin Nilüferköy Mah. sakinleriyiz. Köyümüzle kent merkezine ulaşım bir saatlik periyotla belediye otobüsleriyle sağlanıyor. (14 L/2 no’lu BBOİ otobüsü)
Ancak kısıtlı ulaşım olanaklarımız bazı otobüs şoförlerinin keyfi tutumlarıyla bazen çekilmez hale geliyor. Akşam saatleri trafik yoğunluğu nedeniyle duraklarda olması gereken saati geçiren otobüsler, gecikme nedeniyle periyodu tutturabilmek için, eğer inecek yolcu yoksa her durakta durmuyor ve otobüs bekleyen yolcuları yok sayarak duraklarda durmadan transit geçiyor. 



Bu durum Korupark durağında çok kez başıma geldi. Durak insanla dolu ama otobüs şoförü inecek yolcu olmadığı için durakta hiç durmadan önümüzden geçip gitti. Peşinden koşmamıza rağmen otobüs durmadı. Zaten bir saat arayla gelen otobüse binebilmek ve evimize ulaşabilmek için bir saat daha durakta beklemek zorunda kaldık. 
Böyle bir tutum durak boşsa ve inecek yolcu yoksa anlaşılabilir ama durak insanla doluyken (o insanların hiçbiri otobüse binmese bile bir niyet okuması yapılamayacağına göre) şoför o durakta durma zorundadır. Çünkü Nilüferköy’e başka ulaşım aracı yok. Başka seçeneği olmayan insanları saatlerce duraklarda bekletmeye de kimsenin hakkı olamaz. BURULAŞ’ın sizin aracılığınızla sesimizi duymasını ve gereğini yapmasını diliyoruz. 
Peşin teşekkür ve saygılarımızla.” 
Fahri ATAY

Barla Camii örnek olsun


“Bursa’ya sık geliyor ve özellikle Nilüfer’deki camileri de ziyaret ediyorum. Bursa’nın devamlı gelişip güzelleştiğine, şehrin dinamizmine ve gayretli belediyeleri ve halkınca tüm Türkiye’ye örnek uygulamalar yapıldığına şahidim. 
Özellikle Nilüfer bölgesinde yeni camilerin de hepsi birbirinden güzel ve ihtişamlı. Emeği geçenlerin ellerine sağlık. Allah hayırlarını kabul etsin. 



Geçtiğimiz günlerde ilk kez ziyaret ettiğim Özlüce’deki Barla Camii de muhteşemdi. Camide abdest alma yerlerindeki sabunluklar da mevcut ve doluydu. Örnek olmalı. Oysa pek çok camide bunlar yok. Temizlik imandan olduğuna göre, abdestliklerde sıvı sabun olması ve abdest öncesi ellerimizi yıkamamız da çok önemli. 
Öncelikle Nilüfer’deki diğer camilerde de eksiklerin tamamlanması için  ilgililerin de desteğiyle örnek çalışma yapılıp farkındalık oluşturulabilir diye düşünüyorum. Konuyu yetkililerin dikkatine sunarım. Saygılar.”
Mak. Müh. Zafer TOK

Tarihi köprü harap halde


“Bademli bölgesi civarında Hasköy Yolu üzerinde tarihi bir köprü var. Fakat tarihsel özellikleri son derece net olan köprü çok bakımsız. 
Buradaki bazı çalışmalarla yer yer dökülen, yıkılan yerler oluşmuş. Su veya başka amaçlı borular çok özensiz bir şekilde döşenmiş.
Büyükşehir Bld. bu tarihi köprüyle de ilgilenmeli ve ihya etmelidir.”
Ahmet PEKCAN
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.