Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

O rögarın çevresi neden es geçildi?

Yazının Giriş Tarihi: 15.04.2015 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.04.2015 07:59
“Genç futbolcu feci kazada can verdi” başlığı ile 17.03.2015 tarihinde gazetelerde yayınlanan bir haber özetle şöyleydi:
İzmir, Buca İlçesi’nde, yoldaki çukur nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonet takla atarak aydınlatma direği ile yol kenarındaki bahçe duvarına çarparak ters döndü. 
Kazada Bucaspor’un U17 Takımı futbolcularından 17 yaşındaki Ömer Teymur hayatını kaybetti, 3 arkadaşı da ağır yaralandı. 
Bu arada Zafer Mahallesi Muhtarı Faruk Sığak, bozuk olan yol nedeniyle bir çok kez belediyeye başvurduğunu ancak bir sonuç alamadığını belirterek, ‘burada yoldaki çukur nedeniyle genç yaşta bir evladımızı kaybettik. Yolumuz bozuk, çukurlarla dolu. Yollarımız yapılmazsa buna benzer kazalar yaşanmaya devam edecek’ dedi.
Evet, küçük ihmaller nice canlar alıyor.. 
Nilüfer’den sevgili okurum Selçuk Çetin bana bu haberi anımsatıp Bilginler Caddesi’nde yenilenen asfalt için şükranlarını sunuyor. 
Ama yalnızca 100 m. ötedeki BUSKİ’ye ait ve etrafında derin çukurlar olan rögar neden es geçildi diye de soruyor?.



(Fotoğraf için Selçuk Bey’e teşekkürler) veya başta Beşevler Cad. olmak üzere Nilüfer’deki nice sorunlu cadde ve sokağın neden yeniden asfaltlanmadığı da sorular arasında. 
İlgili belediye ve kurumlar keşke güçlerini birleştirse, modern yollar yapsalar diye ben de istiyorum ama değerli okuyucular elimizden daha fazlası gelmiyor. 
Uyarılarını yetkililere iletmek benim görevim. Umarım başta Nilüfer olmak üzere tüm Bursa’da geniş kapsamlı asfalt kaplama yenileme seferberliği başlatılır ve çukurlar tümsekler artık mazi olur.
Sağlıklı, sorunsuz, iyi günler efendim.”

***

TEŞEKKÜR PANOSU

VOLEYBOLDA BÜYÜK BAŞARI

“Eski bir sporcuyum. Bizleri onurlandıran ve Avrupa Şampiyonu olup değerli bir kupayı kentimize taşıyan Bursa Büyükşehir Belediyespor Bayan Voleybol Takımımızın tüm değerli sporcularını yürekten kutluyor ve üstün başarılarının her zaman devamını dilerken sevgilerimi sunuyorum..”
Sevilay GÜRSOY

***


43/H HATTI HAKKINDA

“Özlüce, Yüzüncüyıl Mah. sakiniyim. 
Her sabah Yalova yolundaki işyerime gitmek için 43/H hatlı otobüse biniyorum. Bu otobüsün güzergahı çok uzun, 20 dk’da varacağımız yere 1 saat sürüyor. Ve saat başı geçen bir otobüs bu. 
Özlüce’den geçen uzun hat otobüsü sadece 43/H olduğu için herkes ulaşım için bu otobüsü kullanma zorunda. 
Diğer otobüslerin hepsi İzmir yolundan geçtiği için Özlüce’de oturan bizler sabah işe ve okula giderken sıkıntılar yaşıyoruz. 
Sayın ilgililerden ricam; ya Özlüce bölgesinden Yalova Yolu’na giden hatlardan hiç olmazsa bir tanesinin Özlüce bölgesine yönlendirilmesi, ya da 43/H hatlı otobüs hattının kısaltılması ve hiç olmazsa sabah saatlerinde yarım saatte bir geçmesi. İlginize teşekkürler, iyi çalışmalar.”
Yasemin SÖNMEZ

***


ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR

DURAK:“10/4/2015 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi’nde yayınlanan ‘Erdal Abi’ adlı köşenizde yer verdiğiniz ‘BOİ nin dikkatine’ başlıklı okur talebi ilgililerce incelenmiştir.
Konu; Büyükşehir Bld. Ulaşım Daire Bşk. durak ekip şefliğine iletilmiştir.  Büyükşehir Bld. sınırları içerisindeki tüm durak talepleri belirli bir program dahilinde sıraya alınmaktadır. 
Bölgenin fiziki yapısı ve bütünleşik bilet sisteminden gelen veriler kapalı durak oluşturulmasını etkileyen unsurlardır. Teknik incelemeyle (trotuvar genişliği, trafik durumu, yol yapısı, yolcu güvenliği vb.)  uygunluk verildiği taktirde talep değerlendirilecektir.” 

AKILLI DURAK: “19/3/2015 köşenizde yer verdiğiniz ‘Bu güzergah yenilenmeli’ başlıklı okur şikayet yazısı incelenmiştir.
Toplu taşıma otobüs hattı oluşturulması veya güzergah değişiklikleri gelen talepler doğrultusunda bölgenin fiziki yapısı, bütünleşik bilet sistemi verileri ve araç filosuna bağlı olarak değerlendiriliyor. 
Güzergahlar, hareket saatleri vb. planlamalar UKOME Kurulu kararınca uygulamaya geçmektedir. Belirlenen merkez duraklara deneme amaçlı yolcu bilgilendirme (akıllı durak) sistemi uygulanmıştır. 
İlerleyen günlerde, yolcu yoğunluğuna göre, diğer duraklara da akıllı durak uygulaması planlanıyor. 
Prof. Tezok Cad.’nde tüm kapalı duraklara otobüs zaman çizelgesi asılmıştır, ayrıca, yıpranmış veya sökülmüş çizelgelerin yenilenmesi için ilgili birime bilgi verilmiştir. 
Camı kırılmış durak ile ilgili çalışmanın yapılması için de, Büyükşehir Bld. Ulaşım Daire Bşk. durak ekip şefliğine şikayet iletilmiştir. 
Bilginize sunarız.”
Büyükşehir Bld. Basın  ve Halkla İlşk.Şb.Md
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.