Hava Durumu

“Öğretmen Yaz, yaz günlerini getirdi!

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2015 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.02.2015 08:18
Tüm okurlarıma mutlu bir cumartesi..
Kar-kış, fırtınalar ve tüm olumsuzluklar yaşanadursun, hafta arasında büyük bir özlemle beklediğimiz sımsıcak yaz günlerini yaşatan bir sergi açıldı Ördekli Kültür Merkezi’nde..
Resim öğretmeni Hülya Yaz’ın imzasını taşıyan ve birbirinden ilginç eserlerin başarıyla yansıtıldığı sergide yer alan ve sımsıcak görüntüler yansıtan tablolar büyük bir ilgi gördü.
1. Murat Ortaokulu Resim Öğretmeni Hülya Yaz’ın ‘Penceremde Yaz Çiçekleri’ adını verdiği ikinci kişisel sergisi idi bu.  
Sanat dünyasından tüm dostlarını Ördekli Kültür Merkezi’nde buluşturan Resim Öğretmeni Hülya Yaz’ın rölyef kağıt ve materyal tablolar sergisinin açılışını, konuklar arasında bulunan ünlü Türk müziği sanatçısı ve şef Kutlu Payaslı yaptı.
El emeği, göz nuru eserler, ağırlıklı olarak eski evler ve penceresinde açan çiçekler ile geçmişten günümüze yaşayan-yaşatılan değerlerimizin maketlerinden örneklerin olduğu sergi gerçekten büyük bir ilgi çekti. 
Ördekli Kültür Merkezi’ni dolduran konuklarını örnek bir ev sahipliği içinde ağırlayan ve ikinci kişisel sergisinin gördüğü büyük ilgiyle çok mutlu olan sanatçı-öğretmen Yaz ‘Farklı alanlarda çalışmalar yapan birçok sanatçının gezdiği sergimde, eserlerimi dostlarımla paylaşmak bana ayrı bir haz verdi” derken duygulu anlar yaşadı. 
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da sergiyi gezerek başarılı sanatçı öğretmenimiz Hülya Yaz’ı kutladı ve başarılar diledi. 



Fotoğrafta sanatçı Hülya Yaz, (Soldan 4.) sergi anısı görüntüde kendisini yalnız bırakmayıp heyecanını paylaşan konuklarıyla bir arada..

Bursa damadından beklenen konser

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası Türk Sanat Müziği Bölümü’nün şubat ayı konserine bu kez ünlü sanatçı Fatih Erkoç konuk oluyor.
Usta sanatçı Serkan Gencer’in şefliğinde gerçekleştirilecek olan konser, 11 Şubat  Çarşamba gecesi saat 20’de TKM’de başlayacak ve sanatseverlere gerçek bir müzik ziyafeti sunulacak.
Yıldırım ilçesi semti sakinlerinden olan eşi Mehlika Erkoç’la uzun yıllardan bu yana mutlu ve örnek bir evliliği olan ünlü sanatçımızın beklenen konseri müzik çevrelerinde merakla bekleniyor. 

Alo,burası Büyükşehir

Duyarlı okura teşekkür:-”16/1/2015 tarihli gazeteniz köşesinde yer alan ‘Sarı otobüslere yazık oluyor’ başlıklı okur uyarı yazısı incelenmiştir.
Terminal önündeki otobüs yolunun bazı kısımlarında hava şartlarına bağlı olarak bozulmalar olmuştur. 
Uyarılan konu, ilgili birimlere iletilmiş ve kısa süre içinde çalışmaların yapılması talep edilmiştir. 
Gösterilen hassasiyet için okurunuza teşekkür ederiz.” 

**
BURULAŞ ve ceza yazma yetkisi:- “6/1/2015 tarihli köşenizde yer alan ‘Ulaşımda sorunlar kabak tadı veriyor’ başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
Şikayet hakkında Zabıta Daire Bşk.’nca şoföre ve araca yasal işlem yapılabilmesi ve gerektiğinde şikayetçinin bilgisine başvurulması için müşteki olarak açık adres ve TC kimlik no’su bilgilerinin 4449916 Ulaşım Hattı’na iletilmesi gerekmektedir. 
Ayrıca şikayet konusu otobüs hatlarında çalışan araçların ruhsatlandırma ve denetim yetkisi Burulaş uhdesinde değildir ve bu nedenle, BURULAŞ’ın herhangi bir cezai işlem uygulama yetkisi de bulunmamaktadır..” 
**
İstasyonlar ve kaydırak:- “2/1/2015’te yayınlanan ‘Bursaray istasyonları kaydırak gibi kayıyor’ başlıklı okur yakınması incelenmiştir.

İstasyonlar gün içinde temizlik görevlilerince sürekli temizlenmektedir. 
Personel özellikle kar yağışının olduğu günlerde daha hassas davranmaları ve istasyon zeminlerinin kuru tutulması konusunda tekrar uyarılmıştır. 
İstasyonlardaki merdivenlere kaydırmaz bant uygulamasının yenilenmesi konusunda da ilgili birimler bilgilendirilmiştir.” 

Yeni çıkan kitaplar

PARILTILI ARMAĞAN:- Roman, öykü ve şiirleriyle ünlü İspanyol yazar Manuel Vilas’ın yeni kitabı ‘Parıltılı Armağan’ Ayrıntı Yayınları’ndan piyasaya çıktı. Aşk konusunda ilginç görüşlerin yer aldığı ‘Parıltılı Armağan’ kişiyi özgürlükten alıkoyan önyargıları sorguluyor.
**
BÜK ÜZÜMÜ:- Alan Yayıncılık tarafından kitapçı vitrinlerinde yer alan ‘Bük Üzümü’ isimli ilginç bir roman var. Fatma Şengül Eroğlu’nun yazdığı roman köy, kasaba ve kent üçgeni arasındaki yaşamı, acıları, üzüntü ve aşkları şiirsel bir dille yansıtıyor.

Cumartesi neşesi

Büyük bir sinirle silah satılan dükkana giren adam işyeri sahibine ‘tutukluk yapmayan ve çok seri atış yapabilen bir silah istiyorum’ der.
Dükkan sahibi ‘Savunma amaçlı mı olsun beyefendi?’ diye sorunca adam hemen şu yanıtı verir:
“Yok, hayır.. Savunmamı daha sonradan avukatım yapacak zaten!..”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.