Hava Durumu

Öğretmenevi müjdesi!..

Yazının Giriş Tarihi: 04.01.2020 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.01.2020 08:19

"Bursa'da görev yapan bir eğitimciyim.. Nice zamandır Öğretmenevi'mize gitmiyordum.. Bir süre önce Bursa'ya gelen bir meslektaşımı Bursa Öğretmenevi'ne ağırlamak amacıyla götürdüğümde çok üzülmüş ve meslektaşıma karşı da mahcup olmuştum. Çünkü çoktandır yolum o taraflara düşmüyordu.

O zamanlar Öğretmenlerevi gerçekten çok bakımsız ve sanki kendi kaderine terkedilmiş gibiydi..

Geçenlerde bir meslektaşım Öğretmenevi'nden söz ederken 'örnek bir hale getirilmiş, düzenlenmiş, tertemiz' dedi.

Sevindim ve ilk fırsatta da gidip gördüm.

Ersen Çetiner, Bursa Öğretmenevi'nin yeni Müdürü. Bir ay kadar önce göreve başlamış.

Md. Çetiner öyle çalışkan ki gerçekten Öğretmenevi'ni ihya etmiş. Tüm meslektaşlarımın evi sayılan mekan, adeta 5 yıldızlı otel gibi..

Ben eski halini bildiğim için oranın, pırıl pırıl tertemiz bir duruma getirilmesi karşısında Md.Bey'i tebrik ettim ve ve tüm meslektaşlarıma da bu durumu bildirmek amacıyla fotoğraflar çekip köşenize gönderiyorum..

Yayınlanmasını dilerim. Harika olmuş tek kelime ile. Güleryüzlü personeli de hizmette dört dörtlük. Ben öğretmen olarak çok kıvandım ve duygulandım. Hayırlı olsun.." - Adının açıklanmasını istemeyen bir öğretmen

BUSKİ BUNA NE DER?..

"Osmangazi, Hamitler Mah. 7237 ada, 3 parseldeki dairemize kanal hattı yapıldı ve ilgili kanun gereği iştirak payı tahakkuk ettirildi.

Harcamalara katılım payı belediyeler kanununda var. Ancak BUSKİ Gnl Md. su faturalarında atıksu bedeli de almakta. Abonelerden hem yapılan kanalizasyonun parası alınmakta hem de buradan akan atıksu bedeli toplanmakta.

Bizlerin katkısıyla yapılan kanalizasyon BUSKİ'ce kullanılmakta, buraya verilen atık sularımız için tekrar bizlerden para alınmakta.

Bu nedenle ya iştirak payı alınmamalı, ya da atıksu bedelinden vazgeçilmeli." İsmail KARAKAŞ

ACABA BİR ÖZRÜ HAK ETMEDİK Mİ?

"Geçit Mh. sakiniyim. Geçenlerde eve geldiğimde elektriğimin kesilmişti. Oysa aynı gün bankamın web sayfasından borç sorguladığımda 'borcunuz yok' yazısı çıkıyordu.

Herhalde fatura kesim tarihi daha gelmedi diye düşündüm.

ALO 186 ve 444 6 646 no'lu hatları aradığımda bilgilerim güncel olmadığı için banka ekranına borcumun düşmediğini aslında borcumun olduğunu söylediler.

Soruyorum?. Bilgilerin güncel olup olmadığını tüketici nereden bilebilir? Her gün farklı birçok hizmet alanlar bilgim güncel mi acaba diye takibe mi çıkacak?

Doğru olan firmaların ilgili kişiyi arayıp/ulaşıp/mail'le bilgileriniz güncel değil, güncelleyiniz. Aksi halde borcunuzu ödeyemezsiniz, demesi değil mi?

Yarım saatlik bilgi güncellemesi yaptım. Ertesi gün hâlâ banka ekranına düşmediği için borcumu ödeyemedim. Okuldan izin alıp UEDAŞ Emek ofisine gidip elden ödeme yaptım çok şükür. UEDAŞ'ın izlemesi gereken bilgi güncellemesinin bedelini soğukta kalarak, üstelik derslerimi yarım bırakıp ödeyen biri olarak acaba bir özrü hak etmedik mi?." Berrin SARITUNÇ Uludağ Üni. Öğr.Gör.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.