Hava Durumu

Okul kaçaklarına radyo ile takip!

Yazının Giriş Tarihi: 14.05.2016 07:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.05.2016 07:04
Hafta sonu tatiline bir kala yakın geçmişe ilginç bir olayla geri dönelim değerli okurlar.
 Sanat ve sanatçı kenti Bursa, şimdilerde ‘Müzeler Kenti’. Bursa’da bulunan birkaç müzeden sonra Büyükşehir Bld. eski Bşk. Erdoğan Bilenser’in ‘Kent Müzesi’ ile verdiği startla bugün 15 müzemiz var. Ve son açılan müze de Büyükşehir Bld.’nce aslına uygun restore edilen ve yaklaşık 560 yıllık geçmişe sahip Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı. 
Müzeye dönüşen bu tarihi hamam Tophane Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde.  
Büyükşehir Bld. Bşk. Recep Altepe, okulun 148 yıllık görkemli tarihini en güzel şekilde yansıtan çalışmanın Bursa’da 15. müze olduğunu ve şimdi de sırada bıçakçılık, hamam, tarım, vakıf eserleri ve büyük tarih müzelerinin olduğunu ve bunların da sırasıyla açılacağını söylüyor..



Evet, Tophane Endüstri Meslek Lisesi başarılarıyla ünlenen bir eğitim kurumu. Pekçok önemli sanayiciyi yetiştirmiş. Öğrencilerinin üzerine titremiş her zaman.
Ve çok iyi anımsıyorum; okuldan kaçan öğrencileri için ilginç bir yöntem de geliştirmişti.
Okula büyük katkılar sağlayan ve öğrencilerine belirli bir eğitim sonrası Bursa’daki büyük sanayi tesislerinde ilk kez staj imkanı sağlayan rahmetli Müdür Orhan Savaşeri, kaçak öğrencilerle mücadele için okulda özel bir radyo istasyonu da kurmuştu. Kısa dalga üzerinden sadece kente yayın yapan radyo hem elektronik dersinde öğrencilere katkı sağlıyor, her sabah o gün okula gelmeyen öğrencilerin isimlerini de sıralayarak velilerini haberdan ediyordu.
Böylece büyük ölçüde okul kaçaklarının önüne geçilmişti. Müzede acaba o radyodan da geriye kalan birkaç parça eşya var mı?
Evet, eğitim dünyamızda Orhan Savaşeri’nin Bursa’ya katkıları gerçekten çok olmuştu. Saygıyla anıyorum.

Yavuz Bubik’ten ‘İkindi Güneşi’


“Kapalıçarşı’nın eski ünlü işyerlerinden ABC Manifatura’nın sahibi Yavuz Bubik 2003 yılında işlerini tasfiye ettikten sonra yazı dünyasına dönmüştü.
Bubik’in Kırkta Bir, Bir Avuç Bursa, Pembe Mineli Kolye, Şerife Hanım (Tekaütoğka) isimli öykü, roman ve anı kitapları var. 
Son yayınladığı roman ‘İkindi Güneşi’nde yine usta bir kalem olduğunu yansıtan Bubik romanı için ‘mutluluk ikindi güneşi gibidir. Bir günlük güneş, yaşamın en güzel, en görkemli, en renkli demleri ama en kısa demleridir de..” diyor.
Satışı yapılmayan ve ‘dostlara özeldir’ açıklaması bulunan kitap özenle hazırlanmış. Kapakta Bursalı ressam Beyhan Kefeli’nin sonbahar hüznünü yansıtan tablosunun bir fotoğrafı var.
Tebrikler Yavuz Ağabey.. 1950’li yıllar sonrasından ilginç kesitler, güzel ve akıcı bir anlatımla o dönemlerden duygusal bir yolculuğa çıktık. Tüm dostlarınız adına teşekkürler..

Güzel sözler


“Öyle karanlık olur ki bazen hayat, bin ışık yaksan bir damla aydınlık bulamazsın. Ama çok sevdiğin birinin gülümsemesiyle unutursun tüm karanlıkları..”
***   
“Okuma ruhu yüceltir.”Voltaire 
***
“Öğrenmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir. İlerleyemezsen gerilersiniz.” Çin sözü
(Teşekkürler Mertkan ÖZDEMİR)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.