Hava Durumu

Okulumuzu istiyoruz!..

Yazının Giriş Tarihi: 29.04.2019 08:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.04.2019 08:47

"73 yıllık bir geçmişi olan tarihi Demirtaşpaşa Mesleki Teknik ve Anadolu Teknik Lisesi bundan birbuçuk yıl kadar önce yerine yenisi yaptırılacak denilerek yıktırıldı.
İlk yapılan ana bina sağlam olmasına karşın sonradan yapılan ilave bina da 1999 depreminde hasar aldı diye o bina dahil tüm bölüm binaları tamamen yıkılmıştır.
Ancak, o tarihten sonra yıkılan okullarımızın yerine şu zamana kadar hiçbir gelişme ne yazık ki olmadı..
Yıktırılan okulumuza ait arsalar da gönderdiğimiz fotoğraflarımızdaki gibi beklenen inşaatların yapılmasını bekliyor..
Bugüne kadar sayısız öğrenci yetiştiren tarihi okulumuzun verilen sözlerin tutularak aynı yerine acilen yapılmaya başlanmasını istiyor ve bekliyoruz..
Sayın ilgililerin dikkatlerine sunarız. Saygılarımızla.."

Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

BU MÜZE GEZİLMELİ

"Minik yavrularımıza müze kültürünü küçük yaşlarda aşılamak için zaman zaman müze turu yaparız. Geçen pazar komşumuz Arif Bey ve ailesiyle Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi ve Kantarın Topuzu:Teraziler, Ağırlıklar, Ölçü Aletleri sergisine gittik.
Tofaş Fabrikası ve Koç Ailesi'nin Bursa'nın ışıldayan ekonomisinin ve Türk otomobil sanayiinin bugünkü seviyeye ulaşmasındaki lokomotif rolleri dışında böyle bir müzeyi yoktan var etmeleri ve ilgili alandaki restorasyon ve müze-sergi içeriği bizleri çok etkiledi.
Çocuklarımız yemyeşil ve güvenli ortamda hem doyasıya eğlendi hem de otomobilin gelişimi hakkında bilgilendi. Hava biraz soğuk ve sabah erken saatleri olmasına rağmen şehir dışından da ilgi büyüktü.
Bazı aileler otomobilin gelişimi, Tofaş'ın büyüklüğü, üretim kapasitesi karşısında şaşkındı.
Müze ve bu tesisi Bursa'ya kazandıran tüm Tofaş'lı yetkili ve çalışanlarıyla müze görevlilerine teşekkür ederiz.
Bursalılar eğer müzeyi ziyaret etmediyse çocuklarını da alıp gezmelerini öneriyoruz. Müzeyi kuranların ellerine yüreklerine sağlık."

Serkan ÖZGİRAY
End.Yük.Müh.

ALO, BURASI OSMANGAZİ

HAMAM CADDESİ:-"Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 9 Nisan 2019 tarihli sayısındaki köşenizde 'Turistik Çekirge' başlıklı bir okur yakınması yer almıştı.

Yazıda adı geçen Hamam Caddesi'nin trotuvarının yenilenmesi Fen İşleri Müdürlüğümüz'ün çalışma programında yer almaktadır.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz."
Osmangazi Bld. Basın
Yayın Halkla İlşk. Md.

BÜYÜKŞEHİR VE BURULAŞ'A

"Seçimler öncesi GÜRSU TOKİ Konutları'na gelen Büyükşehir Bld.Bşk. Alinur Aktaş ve Milletvekili Atilla Ödünç ile AKP İl Bşk. Yardımcısı ve İlçe Bşk.'ı ile Burulaş yetkililerine ulaşım sorunlarımızı anlatmıştık.
Notlar alındı ve D-23 hattı özellikle iş çıkış saati olan 17 ile 20 arası 30 dakikaya düşecek sözü verilmişti.
Seçim bitti ama sonuç neden yok?. Vatandaş çok kalabalık araçlarda yolculuk yapıyor. O saatlerde araç içi kamera ve kart basma üniteleri bir zahmet incelensin.
Ayrıca şoförlere tanınan 45 dakikalık zaman dolayısıyla hızlı araç kullanırken yaşanabilecek bir kazanın vebali ağır olur.
Burada tehlikeli virajlar var. Ayrıca bazı şoförler 1-2 dakika erken hareket edince tartışma yaşanıyor.
23 Nisan resmi tatilde otobüs yoktu ama çalışanlar vardı akşam saatlerinde bir saat boyunca Gürsu'dan TOKİ vatandaş gidemedi araçlar dolu ve vatandaş binemedi. Otobüs olmayınca minibüsler yetersiz kaldı.
Dikkate sunarım."

Bülent YILMAZ

TEŞEKKÜR PANOSU

UYARIYA YAKIN İLGİ

"25 Nisan tarihli sayfanızda yer alan fotoğraflı bir uyarı yazımda Dr. Sadık Ahmet Caddesi üzerinde (Ziraat Bankası önünde) trafiği engelleyen usulsüz parklanmalara ve yol işgallerine işaret etmiştim..
Yazımın yayınıyla harekete geçen kolluk kuvvetleri sorunlu bölgede gerekli çalışmayı yapmışlar. Önceki gün öğleden sonra oradan geçtiğimde otobüs durağı ortaya çıkmıştı. Bakalım esnaf ve vatandaşların bu konudaki duyarlılığı ne kadar sürecek?. İlgililere teşekkür ederim. Saygılarımla.."

Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

YARIM KALAN BİR KALDIRIM

"Nilüfer ilçemizdeki, Çamlıca Mahallemizde bulunan, Kavakdere Sokak ile Gülen Sokak'ların birleştiği kesimde kaldırım inşaatımız acaba neden yarım bırakıldı?..
Çok uzun zamandan beri kaldırım yarım kalmış şekilde tamamlanacağı günü bekliyor.
Bebek arabasıyla buradan geçen semtimizdeki genç anneler bazen güç durumlarda kalabiliyorlar.
Gereken çalışmaların yapılmasını rica ediyoruz.
Saygılarımızı sunarız."

Necla Yılmaz ve komşuları

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.