Hava Durumu

Oltayı attı, sazanı kaptı!..

Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2019 07:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2019 07:10

Değerli okurlarım, belediyeler sosyal yaşamın her alanında ilginç projeler üretiyor. Büyükşehir Belediyesi de düzenlediği farklı projelere, hobi balıkçılığı eğitimini ekledi. Eğitimi tamamlayan 20 kişiye sertifikalarını Başkan Alinur Aktaş verdi.
Engelsiz Yaşam Merkezi'ndeki uygulamalar Botanik Park göletinde yapıldı. Projede oltalarda hayvanların zarar görmemesi için özel ekipman kullanılıp yakalanan balıklar kayıt altına alınıp işaretlenerek tekrar suya bırakılıyor.
Alinur Aktaş, dezavantajlı kişilere teorik ve uygulamalı hobi balıkçılığı eğitimiyle yaşam kalitesini artırmayı amaçladıklarını söyledi.


Başkan; bedensel, görme, konuşma ve işitme engelliler ile down sendromluların projeden öncelikli olarak yararlandığını da vurguladı ve "programdan yaşlılar, kadınlar ve çocuklar da faydalanıyor. Pilot çalışma 3 ay sürecek. Talep artarsa proje Dağyenice veya Gölbaşı'ndaki gölde de yapılacak. Proje bazı engelli vatandaşlarımızın rehabilitasyonunu da destekliyor. Eğitimi tamamlayan katılımcılar, isterlerse eğitmen gözetiminde hobi balıkçılığına devam ediyor. Bu projede 100 engelli, 200 çocuk ve 50 kadın eğitilecek" dedi.
Başkan Aktaş daha sonra gölete olta attı ve yakaladığı büyük bir sazan balığı, kenara alındıktan sonra işaretlenip, tekrar suya bırakıldı.

BUGÜN 19 YAŞINDAYIZ

Sevgili okurlarım;
Sizlerin sorunları, dilekleri ve önerilerini ilgililere aktarmak için açtığımız bu köşemiz bugün 19.yaşına giriyor.
İlk günden beri içeriği, duruşu, tarafsızlığı ve tarzıyla yararlı olmaya çalışan köşemiz, bugüne dek binlerce okurumuza seve seve hizmet üretti.
Köşemizi yalnız bırakmayan, cesaretlendiren, yeri geldiğinde eleştiren tüm okurlarıma açık teşekkürlerimi bir borç biliyorum.
Yolu bu köşeden geçen herkese selam olsun. - ERDAL ÖZDÜR

KAVŞAKTA ÇÖKME MEYDANA GELMİŞ

"Yunuseli bölgemizde, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'ndaki döner kavşak kenarına döşenen parke taşlarından bir kısmı çökmüş vaziyette.
Bu kavşaktan ada dönüşü yapan araçlar çöken parke taşları olan zeminden geçerken iyice yana yatıyor. Bu olumsuzluk özellikle yağışlı olan havalarda hiç beklenmedik tehlikeler yaratabilir.
Çöken parke taşlı zeminin elden geçirilmesi için Osmangazi Belediyesi'nin sayın yetkililerine duyuruyorum.
Saygılarımla.."
Ertuğrul SARRAFOĞLU

TEŞEKKÜR PANOSU

SORUN BİTTİ

"Nilüfer ilçemizdeki Karasu Sokak sakinleri olarak bir süre önce köşenize gönderdiğimiz bir mail'de sokağımızdaki yolda derin bir çökmenin olduğunu belirtip asfalt onarım çalışmasının yapılmasını rica etmiştik.
Bunun üzerine belediyemiz harekete geçerek çöken kısımlarda gerekli olan asfalt onarım çalışmalarını hemen yaptılar.. (Gönderdiğimiz fotoğrafta görülüyor.)
Belediyemiz'in ilgili çalışanlarına teşekkürler ederiz..
Saygılarımızla.."
Sokak sakinleri

DAĞILAN KALDIRIM

"Mudanya Yolu üzerinde, Bursa yönüne doğru bulunan Hamitler BursaRay İstasyonu'ndan sonra 100-150 metre kadar ileride, sağdaki bir akaryakıt istasyonunun yanında ana cadde kenarındaki kaldırımların durumu bu şekilde.
Dağılmış olan kaldırımlar ve çevreye yayılan malzemeler bu yolda seyreden araçlar için oldukça tehlike yaratıyor.
Sayın yetkililerin sorunu çözmeleri yerinde olacaktır.
Saygılarımla.."
Tahsin KÖSELER

ATMACA: 'EKONOMİK KRİZ SEÇMENLERİ ETKİLER!...'

'Sönmez Medya Buluşmaları' programımız için Saadet Partisi'nin Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Yüksek İnşaat Mühendisi Mehmet Atmaca ile bir söyleşi yaptık.
Arkadaşlarımızın sorularına detaylı yanıtlar veren Atmaca'ya ben de 'son zamanlarda ülkemizde yaşanan ekonomik kriz seçmenin tercihini hangi oranda etkiler' şeklinde oldu. Atmaca hemen yanıtladı ve:
'Çok büyük oranda etkiler.. Bilindiği gibi ekonomik krizler çok yerde hükümetleri değiştirdi. Ekonomideki olumsuzlukları milletimizin kaldırabilmesi imkansız hale geliyor.Bilindiğıi gibi Ali Babacan ve Mehmet Şimşek gibi geçen dönemin önemli bakanları da bu konuda ciddi eleştiriler yapıyorlar.
Ekonomik kriz nedeniyle ülkemizin en değerli varlıkları tek tek satılıyor. Bu durum vatandaşlarımızın ceplerini de olumsuz yönde etkiliyor.
Hükümetimiz, ekonomide gösterdiği başarısız gidişatı çeşitli iddialar ileriye sürerek perdeleyip örtmeye çalışıyor. Bu da seçmenin tercihini elbet olumsuz şekilde etkileyecektir' dedi.






Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.