Hava Durumu

On beş günde bir çekilen çile!..

Yazının Giriş Tarihi: 28.09.2017 07:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.09.2017 07:08

"Yeni Stadyumumuz Timsah Arena'nın açılışının üzerinden neredeyse iki sene geçmiş olmasına rağmen otoparkların henüz tamamlanmaması sebebiyle maç günlerinde stadyumdaki karşılaşmaları izleyebilmek için BursaRay ile ile gidip gelmekteyiz.
Fakat BursaRay İstasyonu'ndan stadyuma, gidiş ve dönüşte uzatılan yol yüzünden tam bir eziyet çekiyoruz.


Stadyuma gitmek için ters tarafa epeyce bir yürümek zorunda kalıyorsunuz. Normalde 300 metrelik mesafe şu anda insanlara neredeyse 2 kilometre olarak yürütülüyor.


Sayın yetkili makam sahiplerine bu konuyu defalarca dile getirmemize rağmen herhangi bir çözüm ne yazık ki şimdiye kadar üretilemedi.
On beş günde bir bu eziyet binlerce taraftar tarafından yaşanmaya devam ediyor. Üstelik önümüzde yağışlı havalar da var. Yağmur-çamur, kar, fırtınalı günlerde bu çile acaba daha ne kadar sürecek?.
Saygılarımla.." - Mehmet Salih KAYA

Mahalle kültürü artık kalmadı...

"Bursa'da Demiryolu altı dediğimiz mahalleler Kemerçeşme, Yeşilova, Fatih, Altınova, Küçükbalıklı, Çiftehavuzlar'dır.
Bu bölgelerdeki mahalle kültürü, yanlış yapılan projelerle bugün maalesef kalmadı.
Kamberler'e yapılan dönüşümle bölgelerimize taşınan Kamberler semti sakinleri her mahalleyi birer Kamber haline getirdi ve buraları birer huzursuz mahalle haline dönüştü.
Köşe başlarında şimdilerde bazı uygunsuz ve tehlikeli manzaralara tanık oluyoruz. Kavgalar, gürültüler mahallelerimizden hiç eksik olmuyor.
Ah, nerede kaldı o eski mahallemiz?.
Bu yüzden şimdi maddi imkanı olanlar bu mahallelerde yaşanan olumsuzluklar yüzünden Nilüfer bölgesine taşınıyor.
Evet, mahalle kültürümüz artık kalmadı ne yazık ki.. Hava karardı mı cıvıl cıvıl olan sokaklarımız artık yok.. Annelerimizin kapı önünde oturup komşularıyla yaptıkları o güzelim sohbetler de yok.
Plansız dönüşüm Demiryolu altındaki mahalle kültürünü yok etti gitti. Üzgünüz.
Bursa'nın geleceği düşünülerek, oldubittiye getirilmeyecek projelere ihtiyacı var. Bir proje bitirilmeden diğer projeye başlanıyor. Hemen her projenin tarihi aksıyor. Stadyum, köprülü kavşaklar, kentsel dönüşümler bunun örnekleri. İnanıyorum ki birçok Bursalı böyle düşünüyor.
Köşenizde Bursalıların sesini duyurduğunuz için teşekkür ederim. Birileri bu seslere kulak tıkasa da birileri elbet bizleri duyacaktır." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Yollarımız çamur deryasına aday

"Demirtaş bölgemizdeki Sakarya Mahallesi'nde bulunan 76. Sokak'ta bir süre önce yol açma çalışmaları yapıldı.
Fakat bu çalışmaların üzerinden epeyce uzun bir zaman geçtiği halde gerekli olan asfatlama çalışmaları bir türlü yapılamadı..


Yaklaşmakta olan sonbahar yağışları nedeniyle fotoğraflarda görülen yerler şimdilerde çamur deryası haline gelmeye aday.
Malum; okullar da açıldı. Küçük öğrenciler mecburen bu düzensiz yollardan okullarına gidip gelmek zorunda bırakılıyorlar.
Gereken onarım ve iyileştirmelerin artık bir an önce yapılmasıni rica ediyoruz. Saygılarımızla.." Çevre sakinleri adına Mümin DÜNDAR

Köprü mü, yoksa otobüs garajı mı?

"Yıldırım ilçesi, Selimzade Mahallesi'nde bulunan ve Gökdere'ye bağlı Tatarlar Köprüsü yıllardan beri otobüs garajı gibi kullanılıyor. Bunun önlemi için çok başvuru yaptık fakat bir sonuç alamadık. Bu köprüden çocuklarımızın geçişlerinde zorlanmalar ve bazı olumsuzluklar da yaşanıyor.


Yaya trafiğini de önemli ölçüde engelleyen otobüslerden ayrıca esnaf iş yapamıyor ve karşıdaki dükkanlar gözükmüyor. Selimzade halkı adına köprünün garaj haline getirilmekten kurtarılmasını rica ederiz." Haber Hattı

Rögarlar doldu...

"Geçen Kurban Bayramı'nda Nilüfer, Esentepe, İslim Sokak civarında kesilen hayvanlardan geriye kalan çeşitli atıklar, yapılan temizlik sulamasında yağmur suyu ızgaralarının içlerini doldurdu.
Yağışlar başlayınca yollarımızın göl gibi olmaması için BUSKİ'nin gerekli incelemeyi ve temizliği yapmasını rica ediyoruz." Bölge sakinleri

Su borusundaki patlak giderildi

"18.9.2017 tarihli Bursa Hakimiyet gazetenizdeki köşenizde yayınlanan "BUSKİ Dikkat" başlıklı haber kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.
İlgi yazıda 'Görükle Sakarya Mahallesi'nde su borusu patlamış, sular boşa akıyor' denilmektedir.
Yakınmaya konu olan arıza BUSKİ Genel Md. Bakım Onarım ekiplerince giderilmiştir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz." Büyükşhir Bld.Basın Halkla İlşk.Şb.Md.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.