Hava Durumu

Önce perde ve tül sonra da çikolata

Yazının Giriş Tarihi: 22.10.2017 09:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.10.2017 09:01

Mutlu pazarlar..
Sosyal sorumluluğa odaklanmayı bir kurum kültürü olarak benimseyen ve kuruluşundan bugüne birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan kuruluşlar Bursa ile adeta bütünleşiyor. Bunlardan biri de Türkün Holding..
Holding, prensip haline getirdiği ihtiyaç sahibi okulların ihtiyaçlarını gidermek amacıyla her yıl kumaş bağışı projelerine devam ediyor.
Türkün Holding Sosyal Toplulukları arasında yer alan Sosyal Sorumluluk Topluluğu, 2017 yılı faaliyet planı içerisindeki okul projeleri kapsamında bu yıl da Yenişehir Terziler İlköğretim Okulu'nun tüm tül ve perde kumaş ihtiyacını karşıladı.

Hazırlanan tül ve perdelik kumaşlar okula teslim edilirken topluluk lideri Özlem Arslan 'Sosyal sorumluluk anlayışımız çerçevesinde ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın eğitimini sağlayan okullarımıza bir destek de biz verelim, her şeyi devletimizden beklemeyelim. Paylaştıkça, destek verdiğimiz sürece bu tür çalışmalar anlam kazanacak. Bu tür faaliyetler bizlere de mutluluk verdiğinden projelerimiz devam edecek" dedi.

Yenişehir/ Terziler İlköğretim Okulu Müd.Saadettin Tunç da 'Okulumuz, bu yıl taşımalı sisteme geçti, çevre köylerden öğrencilerin katılımıyla büyüdü ve ihtiyaçlar arttı. Bunların karşılanmasında desteğini esirmeyen Türkün Holding'e teşekkür ediyoruz' diye konuştu..
Kumaş ve tüllerin tesliminden sonra sınıflar dolaşıldı ve öğrencilere çikolata dağıtıldı.
Eğitime, öğretime ve okullara katkı veren kuruluşlara ne mutlu!.

'Sanat Sokakta'

Nilüfer Bld.'nin 'Sanat Sokakta' projesi kapsamında Görükle'de Kazım Koyuncu Sanat Sokağı'ndaki dans gösterileri renkli görüntüler yarattı.
Bld. sanatı sokağa taşıyıp halkla buluşturuyor. Görükle'deki Kazım Koyuncu Sanat Sokağı'ndaki gösteride müziğin ritmi dansla buluşurken gençler hayranlık topladı.


Nilüfer Bld. Dans Atölyesi eğitmenleri ve katılımcılarının yer aldığı etkinlikte salsa, zumba, hiphop ve tango gösterileri vardı. Çevredekilerin tempo tutup dans ederek izledikleri renkli ve heyecanlı gösteri yaklaşık bir saat sürdü.

Gürsu'da enstrüman kursları

Gürsu Belediyesi Kültür İşleri Müd.'nce organize edilen kültür faaliyetleri kapsamında enstrüman kursları düzenleniyor.
"Kültür ve Sanat Şehri Yeni Gürsu" sloganıyla gerçekleştirilen kültürel faaliyetlerle ilçedeki sosyal yaşamı zenginleştirmeyi amaçladıklarını belirten Gürsu Bld. Bşk.'ı Mustafa Işık, "Bir Enstrüman da Seninle Hayat Bulsun' diyerek hemşehrilerimizi ilgi duyacakları bir enstrümanla buluşturmayı hedefliyoruz.
Böylece Gençlik Kültür Merkezimiz'le ilçemizdeki kültür sanat yaşamını daha da zenginleştireceğiz' dedi.

Klarnet, gitar, keman, saz, tulum, ney ve yan flüt branşlarında eğitim verilecek olan kurslar Mayıs 2018'e kadar devam edecek.

8-14 yaş grubu ve 14 yaş üzeri olmak üzere iki grup olarak verilecek eğitimler, Bld. Hizmet Binası'nda gerçekleştirilecek.
Kurslara başvurular 27 Ekim 2017'de sona erecek. Kayıt ve bilgi için Kültür İşleri Müd.'ne başvurmak gerekiyor.
Gürsu'da müzik sevdalısı gençlerin ilgisine, bilgisine..

Yeni çıkan kitaplar

EFSANELER KENTİ İSTANBUL: - Tarih boyunca çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapan İstanbul, efsanelere ve söylencelere de konu oluyor.
Ünlü edebiyatçılarımızdan Refik Durbaş, Hep Kitap yayınları arasında çıkan son eseri 'Efsaneler Kenti İstanbul'da yıllar boyunca derlediği notlarını kendine özgü akıcı bir anlatışla okurlarına sunuyor.
Kentle ilgili kehanetlerin yanı sıra şehri besleyen su kaynaklarından tarihi çarşılarına, eski bayram yerlerinden tarihi yalılara kadar ilginç notlar bu kitapta..

Pazar neşesi

HOCANIN GENÇLİĞİ:- Hoca Nasreddin, bir gün at binmek istemiş. Hayvanın boyu epey yüksekmiş. Hoca, bir türlü atın üstüne zıplayamamış. Yanındakiler duyacak şekilde sesini yükselterek serzenişte bulunmuş:
"Ah gençliğim ahh! Gençliğimizde böyle miydik?"
Sonra sesini alçaltarak kendi kendine mırıldanmaya devam etmiş:
"Ben senin gençliğini de iyi bilirim Nasreddiiin!.."
(Teşekkürler Gürkan DEMİR)

Güzel sözler

-"Önüne çıkana engel dersen, takılıp düşersin; basamak dersen, bir basamak daha yükselirsin"
-"Uçmayı seviyorsan, düşmeyi de bileceksin. Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin.."
-"Ve bir gün gelir tüm dualar kabul olur, yeter ki inanmaktan vazgeçmeyin."
-"Kişi kim olduğunu bilmek isterse, kimleri sevdiğine baksın..- Mevlana
-"Ömür bir masal gibidir, ne kadar uzun olduğu değil, ne kadar güzel yaşandığı önemlidir."
(Derleyen Atıf BAHÇEVAN'a teşekkürler)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.