Hava Durumu

Önemli bir rotada iki önemli sorun

Yazının Giriş Tarihi: 01.04.2019 07:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.04.2019 07:10

"Hemen her gün işyerime ulaşabilmek için gidip geldiğim ve trafik akışı devamlı şekilde yoğunlaşan güzergahta bazı sorunlarla karşılaşmaktayım.
Bunlardan biri, Balat Mahallesi'ndeki Piknik Caddesi uzerinde.
Buradan geçerken Mudanya yolu ile birleşim kısmına varmadan biraz önce caddenin sağ tarafındaki asfalt zemin çökmüş durumda. Bir kısmı da muhtemelen ağır tonajlı kamyonların gelip geçmesi nedeniyle asfalt zeminde çukur oluşmuş.
Bu güzergahta seyreden araçların sürücüleri eğer dikkat etmez ve üzerinden geçmek zorunda kalırsa sorunlarla karşılaşma ihtimali oldukça yuksek.
Dikkatimi çeken bir diğer konu da şu:
Nilüfer ilçemizdeki Odunluk bölgesinde yer alan Mihraplı Köprüsü'nün bağlantı yapılan kısmında beton ile asfalt birleşimindeki zeminde zamanla oluşan çukurun her gün biraz daha artmaya başladığına tanık oluyorum..
İşaret etmiş olduğum güzergahta her iki noktada da yetkililer tarafından gerekli iyileştirme çalışmaları yapılırsa sorunlar büyümeden daha kolaylıkla giderilir.
Dikkatlere sunarım.
Saygılarımla.." - M. Oktay ULUDERE

ALO, BURSA MUDANYA

SORUMLULUK BÜYÜKŞEHİR'DE:- "29.3.2019 tarihinde gazetenizdeki köşenizde "Bu mezarlıkla acaba kimler ilgileniyor?" başlıklı yazınıza istinaden Güzelyalı Mahallemiz sakinlerinden Yakup Arda'nın mezarlıkla alakalı şikayeti üzerine açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 16.10.2014 tarih ve 1089 sayılı kararı gereği tüm ilçelerdeki mezarlıklarda yalnızca defin işlemleri ilçe belediyelerince yapılmakta, ayrıca yazıda söz konusu mezarlık da Mudanya Belediyesi'ne ait olup, bakım, onarım ve diğer bütün işlemler Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğundadır.

Mudanya Belediyesi olarak sahillerin temizliğinden ilaçlamaya kadar Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olan pekçok konuyla ilgili şikayet almakta, ilgili şikayetleri dilekçeyle Büyükşehir'e bildirmekteyiz.

Konuyla ilgili olarak; Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararlara ait resmi yazılar da ekte sunulmuştur..
Bilginize sunarız."
Mudanya Bld. Basın
Yayın Halkla İlşk. Birimi

OKURLARIMIN DİKKATİNE

Değerli okurlarım;

Günlük yaşamınızda karşılaştığınız çeşitli sorunlar, dilekler ve teşekkür mesajlarınızı konu ile ilgililere ulaştırmak için bu sayfaya gönderdiğiniz e'mail, fotoğraf, faks ve telefon iletilerini geliş sırasına göre hafta içinde yayınlıyorum.

Pazar günleri de bazı güzellikleri paylaşıyorum.
Önemli ricam; tüm iletilerin altında gerekirse size ulaşabilmek için ad-soyad ve telefon no'larınızın da yazılı olması.

Adınızın sayfada açıklanmasını istemeseniz de bu bilgileri lütfen yazın ve iletinizin altına 'adım yayınlanmasın' diye bir not ekleyin.
Sorunlardan uzak nice güzel günlere.

TERMİNAL OTEL Mİ?

"Uzun zamandan bu yana Bursa dışında öğrenim gören çocuğumu karşılamak için gece saat 23.30 sularında Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne gidiyorum. Orada tanık olduğum bir durumu sizinle paylaşıp yetkililere yansıtmak istiyorum..
Türkiye'nin kendi dalında en moderni olduğu söylenen Terminalimiz'in içine girdiğinizde oturma banklarının tümü de üzerine yatıp uyuyan ve çoğu yoksul ve garip insanlarla dolu oluyor.. Oturacak tek yer kalmıyor. Terminal adeta otele dönüşüyor.
O saatlerde gelecek transit otobüslerini bekleyen yolcular veya yolcu karşılamaya gelenler ayakta çaresizce bekleyip duruyor.
Evet; havalar soğuk geçiyor. Bu insanların orada barınmaları belki bazı çevreler için normal karşılanabilir ama bu kentte belediyenin oluşturduğu barınma evleri de var.
Ayrıca Terminal'de görevli güvenlik ve zabıta elemanları da bu üzücü manzaraya nedense hiç müdahale etmiyorlar.
Oysa gezip gördüğüm başka şehirlerdeki terminallerde hiçbir yerde bu durum görülmüyor.
Sayın BURULAŞ ve diğer yetkililerin soruna el atmaları çok yerinde olacaktır.
Saygılarımla..
Ali AKGÜL

ENGELLİLERE 33 AKÜLÜ ARABA

Engelli bireylere engelsiz yaşam sunmak için Mudnya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Engelli Hizmet Birimi kurdu. Bu kapsamda da 33 akülü ve tekerlekli sandalyeyi sahiplerine teslim etti.
Zeytin Dalı ve Uğur Böceği projeleriyle Mudanyalılar'ın ihtiyaç duyduğu her an yanında olan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, rahatsızlığından dolayı yürüme güçlüğü çeken ve belediyeye akülü sandalye talebinde bulunan Nazlı Çölgeçen'i ziyaret ederek akülü sandalyesini teslim ederken 'göreve geldiğim ilk günlerde Mudanya'da doğan, büyüyen hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği sözünü vermiştim.

Geldiğimiz süreçte Mudanya'da kimse kimsesiz kalmıyor, hiçbir çocuk yatağa aç girmiyor. Beş yıllık hizmet dönemimde Mudanya ve Mudanyalılar'a olan sevgimiz bizi bir araya getirdi. Kentimizi yönetirken tek yürek olduk. Yaşama sevgiyle baktığımız yönetim anlayışımızla Mudanyalılar'la bundan sonra da tek yürek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.