Hava Durumu

Orhaneli yolunda ölüm geçidi

Yazının Giriş Tarihi: 18.04.2019 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.04.2019 08:26

"Yıllar önce izlediğim bir belgeselde İsveç'in başkenti Stockholm'de bebek arabalı bir bayanın otobüste kart basmaya çalışırken güvenli bir şekilde tutunamaması sonucu düşüp kaza geçirdiğini ve bebeğiyle yaralandığını, bu nedenle Stockholm Belediyesi'nin belli yaşa kadar bebekli bayanlardan ücret alınmayıp güvenlik zafiyeti oluşmaması yönündeki kararın uygulamaya konulduğu anlatılıyordu.
Bu güzel örnek hayata bakışımda bende önemli bir değişiklik yarattı. Madem bu uygulama İsveç'te var, şanlı tarihiyle her şeyin en güzeline layık bu milletin güvenliği için ben de elimden gelen faydalar varsa sağlamalıyım diye çevreme bu gözle bakıyorum.

İşte, T-2 tramvay istasyonlarından biri olan As Merkez önündeki yaya geçidi konusu. Hızla akan Yalova yolunda yaya geçidini kullananlar için güvenli bir geçit yapıldı ama resmen hizmete açılmadı. İnşallah en kısa zamanda asansörler de devreye alınır ve burada trafik ışıkları iptal edilip yaya, engelli vatandaş ve sürücülere yol çok güvenli hale gelir.

Daha önemlisi trafik ışığı olmayan ve adı 'ölüm geçidi'ne çıkan Orhaneli yolu üzerindeki Carrefour ve Eker Park arasındaki yaya geçitlerinde. Büyükşehir Bld.'nin Stockholm Bld.'nden çok daha ileri insan odaklı çalışmalar yaptığını biliyor ve tanığım. Dilerim, Orhaneli yolu üzerinde ihtiyaç duyulan yaya üst geçidi de yoğun iş ve yatırım programı arasında ötelenmeden tamamlanıp devreye alınır.

Bu konudaki müjdeli açıklamaları çevre sakinleri olarak heyecanla bekliyoruz. Bir insanı kurtarmak insanlığı kurtarmak gibiyse burada oluşan birçok kazanın önlenmesindeki sevap ve hayır takdire değer olur.
İlgili noktadaki üstgeçidin, projesi Büyükşehir Bld.'ne ait olarak hayırsever kurumlar veya vatandaşlar tarafından da yapılabileceğini düşünüyorum. Yeter ki konuya sahip çıkılsın. Saygılarımla."

Serkan ÖZGİRAY / End.Yük.Müh.

ALO, BURASI OSMANGAZİ

O İŞ, TELEKOM'UN:- "9 Nisan 2019 tarihli köşenizde bir okurunuzun 'Emek'e Emek Verin!.' başlıklı şikayeti yayınlandı.
Emek bölgesi, Fevzi Çakmak Caddesi ve 7. Oğuz Sokak kesişiminde yapılan kazı, TELEKOM'un altyapı çalışmasıdır.
Dolayısıyla, asfalt yama çalışmaları, altyapı çalışmasını yapan kurum tarafından yapılacaktır.
Konuya duyarlı okurunuza ve bunu bize ilettiğiniz için teşekkür eder, esenlikler dileriz."

Osmangazi Bld. Basın Yayın
Halkla İlişkiler Müdürlüğü

MEYDANDA BİR TUZAK

"Geçenlerde gazetenizdeki köşenizde yayınlanan bir okurunuza ait uyarı yazısında Çekirge semtindeki Hamamlar Caddesi kaldırımlarının kırık dökük durumunun turistik bir bölge olan semtimize hiç yakışmadığı belirtilmişti..
Buna ilave olarak ben de yine Çekirge semtimizden bir üzücü manzaranın fotoğrafını gönderiyorum.
Burası Çekirge Meydanı.. Her gün, gece gündüz buradan yüzlerce araç gelip geçiyor. Ama meydanda, cadde ortasında oluşan bu derin çukura bilmem ne demeli?.
Araçlar için bir tuzak denebilir herhalde.
Sayın yetkililerin dikkatlerine sunarım."

İbrahim YİĞİTER

BAŞKAN TÜRKYILMAZ'IN DİKKATİNE

"Bursa'daki Nilüfer Çamlıca ve Nilüfer Fethiye ile Osmangazi Adnan Menderes mahallelerinde halkın gidip gezeceği, oturabileceği ve yürüyebileceği çok sevimli küçük koruluklar var. (Gönderdiğim ekteki fotoğraflar Nilüfer Fethiye, Çamlık Parkı'ndan)
Mudanyamız'da da sahilde yürüme imkanı var ama ağaçlıklı mesire alanı eksikliği mevcut. Buna da büyük bir ihtiyaç var.
Göynüklü Yolu'nda bir mesire alanı mevcut. Fakat oraya ulaşabilmek için özel aracınız olması gerekiyor. Özel araç sahibi olmayan vatandaşlarımızın oraya ulaşım imkanı yok.
Küçük de olsa Güzelyalı ve Mudanya merkezinde birer mesire alanının oluşturulması için Belediye Başkanı Sayın Hayri Türkyılmaz'ın ilgilerine sunarım."

Özgür ERAKKUŞ

ATATÜRK'ÜN EN SEVDİĞİ ARYA

BBDSO bu gece Napoliten ve Azeri ezgilerini bir araya getiriyor.
Azerbaycan Devlet Sanatçısı Samir Ceferov'un solistliğinde gerçekleşecek olan ve müzikseverlere opera repertuvarının en güzel uvertür ve tenor aryalarının sunulacağı konseri, İtalyan şef Alessandro Cedrone yönetiyor.
Uludağ Premium'un sponsorluğunda Bursa Filarmoni Derneği'nin desteklediği klasik müziği geniş kitlelere ulaştıran Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), bu geceki konserinde büyük önderimiz Atatürk'ün en sevdiği arya olan Puccini'nin Tosca Operası'ndan "E Lucevan Le Stelle"nin yanı sıra Leoncavallo'nun Pagliacci operasından "Vesti La Giubba"yı konserin solisti Azerbaycan Devlet Sanatçısı Samir Ceferov'un büyüleyici sesiyle sahneye taşıyacak.

Ceferov, ayrıca Azerbaycan müziğinin en güzel örneklerinden olan ve Üzeyir Hacıbeyli'nin bestelediği Arşın Mal Alan operetinden "Asgerin Mahnısı" gibi aryaları da orkestra eşliğinde seslendiriyor.
Konser saat 20.00'de Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos).

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.