Hava Durumu

Ormanlar Caddesi orman yolu gibi oldu!

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2012 08:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2012 08:31
"Osmangazi ilçesi, Sırameşeler semtinde bulunan Ormanlar Yolu Caddesi sakinleriyiz.
Bu caddede bir süre önce BUSKİ tarafından yapılan bir altyapı çalışması sebebiyle yolumuz kazıldı.. İşler tamamlandıktan sonra da caddemiz tekrar toprak dökülerek kapatıldı..Üzerine de mıcır malzemesi serildi.
Aradan epey zaman geçtiği halde, caddemizin tekrar asfaltla onarılacağını bekledik ama bu çalışma yapılmadı.
Yağışlı havalarda gönderdiğimiz fotoğrafta görülen kazılmış ve sonra da toprakla kapatılan zemin şimdi çamur deryası haline geliyor.
Ormanlar Yolu Caddemiz yaşadığımız olumsuz hava şartları sebebiyle şu anda gerçekten de bir orman yolu gibi..
Durumu sorunumuzun muhatabı olan bütün yetkili makam sahiplerinin dikkatine saygılarımızla sunuyor ve gerekli onarım çalışmalarının acilen başlatılmasını talep ediyoruz.."
- Çevre sakinleri


Sn.İslamoğlu'na: 40 lambadan 18 tanesi yanmıyor
"Nilüfer ilçesinde bulunan Nilüfer Hatun Caddesi'nde İslam Uyar Ticaret Meslek Lisesi kavşağından doğu yönündeki Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'na çıkan ana caddede Kırmızı Fırın adlı işyeri köşesine kadar olan gidiş geliş iki ayrı şeritli caddenin ortasında bulunan refüj üzerinde tam yirmi tane aydınlatma direği bulunuyor.
Her direkte de caddenin her iki şeridini aydınlatacak olan sarı renkli iki ayrı lamba mavcut.
Fakat bu direklerdeki toplam 40 aydınlatma lambasının 18 tanesi çok uzun zamandan bu yana yanmıyor.
Faal haldeki yanan bazı lambalar ise devamlı şekilde göz kırpıyor. Yani yanıp sönüyor.
Cadde üzerindeki bu olumsuz tablo yüzünden Nilüfer Hatun Caddesi'nde yanmayan sokak lambalarına ait direkler adeta birer çürük diş gibi duruyor.
Çok garip bir manzara var yani bu yol üzerinde..
UEDAŞ'ça arıza yapmış olan bu lambaların değiştirilip onarılacağını bugüne kadar bekledik durduk ama gerekli iyileştirme bir türlü yapılmadığı için gazetenizdeki köşeniz kanalıyla bu defa da UEDAŞ'ın sayın Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu ile diğer üst düzey yöneticilerine durumu iletmek istedik.
Dileriz bu uyarı ve isteğimiz ses getirir ve sıralı 20 tane sokak aydınlatma direğindeki tüm lambalar faal hale getirilir..
Saygılarımızla.."
Bir grup cadde sakini


UEDAŞ fotoselleri kontrol etmiyor mu?
"Her yıl yaz saati uygulamasıyla ileri, geri alınan zaman dilimlerinde UEDAŞ'ça ayarlanması gereken ama ayarlanmayan fotoseller yüzünden oturduğum Pınarbaşı Mahallesi'ndeki parkta bulunan 70 kadar lamba ve projektör hava aydınlıkken de yanmaya devam ediyor..
Evvelki yıllarda da bu sorunu halletmek için adeta Kırkpınar güreşçileri gibi çaba sarf ettim.. Ama ilgililere yaptığım başvurular yanıtsız kaldı ve kalıyor..
Epey uğraşıp bu yerin sorumlusunu bulmak istediğimde de bazı yerler 'bu iş bizi ilgilendirmiyor. Başka yer bakıyor' diyorlar.
Vatandaş bu zulmü hak etmiyor doğrusu?
Oysa başvurduğum ilgili yerler sorunu bu işe bakan yere havale eder ve sorun çözümlenir..
Bu yıl da aynı durum devam ediyor. Belediyeye e mail gönderdim, faksları çalışmıyordu. Hiç cevap yok.
Bugün de durum aynı. Hava aydınlıkken lambalar yine yanıyor.
UEDAŞ bu aydınlatmaların fotosel sistemlerini hiç kontrol etmiyor mu?.  Bu anlamsız sarfiyatın faturaları da sonra vatandaşa yansıtılıyor.
Tüm yetkilileri duyarlılığa davet ediyorum.."
Adının açıklanmasını istemeyen bir semt sakini


Aygül Hanım'dan Bursagaz'a

"Öncelikle Bursagaz ve UEDAŞ'la ilgili geçen defaki mail'imi hemen ertesi gün yayınladığınız için teşekkür ederim..
02.02.2012 tarihinde köşeniz aracılığıyla tarafıma Bursagaz'dan cevap verilmiştir. Fakat cevap gerçeği yansıtmamaktadır.
Tarafıma Bursagaz'dan endeks bildirim belgesi adı altında hiçbir bildirim yapılmamıştır.
Böyle bir bildirim elimizde olsa zaten alır gider ve kendimizi zor duruma düşürecek şekilde 4 ay fatura gelecek diye beklemeyiz.
Ayrıca köşenize yazdığımın benzeri bir yazıyla Bursagaz'a da başvurdum ve kendilerinden aldığım mail'de 1 defaya mahsus olarak faturamı kredi kartıyla taksitlendirme yapabileceklerini belirttiler.
Biz de bu duruma sevindik.. En azından taksitle ödemek daha kolay olurdu.
Bunun yanında ödeme yapmaya gittiğimizde bir de bizden 25 TL. civarında vade farkı adıyla ekstra bir para alındı.
Bursagaz'a tavsiyem daha sıkı bir denetim uygulamalarıdır. Çalışanları tarafından herhangi bir belge bırakılmamıştır.
Özür niteliğinde personelimiz uyarılacaktır diye bir cevap vermeleri daha uygun olurdu."
Aygül KAYIN




70 kilometre ve sis lambaları

"İl Emniyet Müdürümüz Sayın Ali Osman Kahya'nın Mobese güvenlik kameraları ile ilgili açıklamaları basında yayınlandı.
Sayın Müdürümüz şehir içi hız sınırlarının 70 km. olduğunu % 10'luk toleransla 77 km. sürate kadar müsaade edildiğini belirtiyor.
Bu 70 km.'lik hız hangi yollarımızda geçerlidir?.
Bu konu hakkında bir açıklama gerekli.
Çünkü hala şehir merkezinde Yalova yolu, İzmir yolu, Ankara yolu üzerinde 50 km. hız uyarı tabelaları mevcut.
Bu tabelaların çoğu Mobese hız kaydedici kamera yakınlarında olduğundan sürücülerin kameralara yakalanmamak için gereksiz yavaşlamalarına ve trafik yoğunluğuna sebep vermektedir.
Bir diğer konu da 'sis lambaları' gösteriş yapmaya meraklı bazı sürücülerin tehlike yarattığını fark etmeden gereksiz ortamda yaktıkları sis lambaları karşıdan ve arkadan gelen sürücüler için tehlike yaratıyor.
Özellikle arka sis lambaları reflektörlü olduğundan çok parlak kırmızı ışık vererek arkadan gelen sürücünün gözünü almakta.
Sayın Emniyet Müdürümüz'e bu konularda da her zamanki başarılı çalışmalarını ve kolaylıklar dilerim..
Saygılarımla.."
Coşkun GÖNÜLKIRMAZ


Alo, burası Büyükşehir

ALTEPE'DEN MARMARACIK'A:- "31/10 /2011 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde yayınlanan 'Erdal Abi' adlı köşenizde yer verdiğiniz 'Marmaracık'tan Recep Altepe'ye' başlıklı okur talep yazısı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Vatandaşlardan gelen durak talepleri incelenerek bir program dahilinde değerlendirilmektedir. Marmaracık Köyü'nden gelen talep de incelenmiş olup programa alınmıştır."
**
PROGRAMDA:- "14/12/2011 tarihli köşenizde yer verdiğiniz 'Prof. Tezok Caddesi'nde cambazlık' başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
Prof. Tezok Caddesi ile ilgili olarak, 2012 yılı programımızda kaldırımlardaki sorunlu bölgelerde düzenleme ve iyileştirme çalışmaları yapılacaktır."
**
O ÇEŞME ÖZEL:- "9/1/2012 tarihli köşenizde yer verdiğiniz 'Sakın ha BUSKİ' başlıklı okur talep yazısı incelenmiştir.
Söz konusu çeşmenin BUSKİ'ye ait su şebekesi hattı ile bir bağlantısı yoktur. Vatandaşın kendi mülkiyetinde bulunan yeraltı suyu, vatandaş tarafından yüzeye çıkarılmış ve hayrat çeşme olarak kullanılmaktadır.
Ekiplerimiz tarafından yapılan inceleme sonucunda çeşmenin giderinde herhangi bir sorun olmadığı tespit edilmiştir.
Çeşmeye müdahale edilmesi durumunda suyun debisi azalacağından kurumumuz tarafından herhangi bir işlem yapılamamaktadır."
**
3 TANESİ BİR LİRA:- "18/1/2012'de yayınladığınız 'Üç tanesi bir liraya simit olur mu?' başlıklı okur şikayet yazısı incelenmiştir.
Zabıta Amirliği tarafından  sorumluluk alanlarında kontroller yapılmakta, tespit edilen olumsuzluklar uyarı ve ikazlarla giderilmeye çalışılmakta, uyarı ve ikazlara aykırı davrandığı tespit edilenler hakkında Kabahatler Kanunu ve yönetmeliklerin ilgili maddelerine göre yasal işlemler yapılmaktadır.
1 Ocak - 31 Aralık 2011 tarihleri arasında yapılan uygulamalarda; gazete yazısına konu olan, 155 adet uygunsuz ve seyyar olarak faaliyet gösteren simitçiye ait mallar müsadere edilmiştir.
Takip ve kontroller devam etmektedir. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şb. Md.


Okuyabilene mükafat var!

"Yıldırım ilçesi, Eşrefiler Caddesi sakinleriyiz.
Caddemizi tanımlayan kırık dökük mermer tabela bu gidişle tarihi eser olarak koruma altına alınacağa (!) benziyor.
Fotosunu da yollamış olduğumuz bu tabelamızın yenilenmesi için köşeniz aracılığı ile yardım istiyoruz.. Sorun için ilgililere müracaatlar yaptık. Ancak rahatsızlığımızı anlatamadık galiba. Şimdiden teşekkür ediyoruz.."
Tarık CEYLAN



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.