Hava Durumu

Osmangazi Anıtı yoksa unutuldu mu?

Yazının Giriş Tarihi: 31.05.2017 06:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.05.2017 06:45

"Osmangazi ilçemiz Anadolu'daki birçok şehrimizden daha da büyük ve daha da kalabalık bir yerleşim bölgesi.
Bu önemli ilçemizin simgesi de elbet ki Osmangazi Hazretleri'dir..
Buraya kadar olan her şey tamam, tartışılamaz. Fakat çok uzun zamandan bu yana Osmangazi ilçesi, Şehreküstü Meydanı'nda bulunan Osmangazi'ye ait anıtta yapılan onarım ve iyileştirme çalışmaları bir türlü bitirilemedi.
Üç-dört ay kadar önce heykele ait mermerlerin bazıları yerlerinden çıkmış, diğerleri de yerlerinden sökülmüştü.

Tüm bu gelişmelerden sonra Osmangazi Hazretleri'ne ait heykelin tamamen ele alınıp gerekli onarım çalışmalarına acilen başlanabileceğini sanmıştık, fakat çok yanılmışız.
Çünkü; Osmangazi heykeli çevresindeki mermerler üç-dört aydan bu yana da öylece duruyor, gerekli onarımın acilen yapılması gerekmez mi?.
Çalışmalar unutuldu mu yoksa?
Bu üzücü manzara sayın yetkililerce hiç mi görülmüyor?..
Neden önemsenmiyor?
Çünkü Osmangazi Bursa'nın merkezi.. Osmangazi Hazretleri'nin heykeli de bu merkezi simgeleyen, tanıtan çok önemli bir eser.
Lütfen gerekli ilgiyli gösterelim artık!..
Saygılarımla..''

Özcan TARZAN

Kipa'dan açıklama

"Sn.Özdür;
Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki köşenizde dile getirdiğiniz okurlarınıza ait 'KİPA Korupark AVM'deki gürültü' yazısı hakkında bilgilendirmek isteriz.
Aynı bölgede 2014 ve 2016 yıllarında da rahatsızlıklar görülmüş ve KİPA'ya şikâyetler ulaşmıştır.
Şikayet üzerine Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından KİPA'nın cihazlarıyla ilgili ölçümler yapılmış, tüm değerlerin yasal sınırlar içinde olduğu tespit edilmiştir.
KİPA'ya ait cihazların, bu gürültünün kaynağı olmadığı belgelerle de kayıt altına alınmıştır.
Durumla ilgili hassasiyetimizi paylaşır, konuyu bilgilerinize sunarız.''

KİPA

Gülsem mi, ağlasam mı?

"Bursa'da doğup, yaşayan ve öz Bursasporlu bir kişi olarak küme düşme olasılığı %99.9 olan Bursa-spor için gerçekten üzgünüm.
Bir yandan da, çocukluğumdan beri taraftarı olduğum ikinci takımım olan Beşiktaş'ın şampiyonluğuna, Bursaspor'un düştüğü durum sebebiyle sevinemediğim için bir o kadar da kızgınım. Ağlasam mı, gülsem mi inanın bilemiyorum?.
Ramazan mübarek günü belki olmayacak duaya amin diyeceğim ama inşallah bir mucize olur da Trabzonspor'u yeneriz.
Gerçi ondokuz yıldan beri bir kez yenmişiz, fakat çıkmayan can misali, bir umut diyorum.. Saygılar."
Hasanağa Mahallesi Halil ALTIN

Yıldırım'da yıldırım gibi denetimler!..

Yıldırım ilçesi sakini okurlarımızdan gelen şikayetlerin başlıcaları yaya kaldırım işgalleri üzerinde oluşuyordu..
Okur şikayetlerini çok sık aralarla fotoğraflarıyla köşemizde yayınladık. Ve sonunda Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Belediye Başkanı Sn.İ.Hakkı Edebali'yle birlikte yaptıkları denetimlerde kaldırımları yaya akışını engelleyecek şekilde işgal eden işyerlerine yönelik denetimlerini gerçekleştirdi.

Ve bu şikayetlere fotoğraflı yanıtlar da geldi.Görüntülerin bir-ikisini yayınlıyor ve Yıldırım Belediye Başkanı Sn. Edebali ile Zabıta Md.çalışanlarına ilçe sakini okurlarım adına teşekkür ediyorum.
Yıldırım Bld.'nin yanıtı şu şekilde:
***
"Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler doğrultusunda kaldırım işgaline son vermek için konunun muhatapları olan işletme sahiplerine uyarılarda bulundu.
Tayyareci Mehmet Ali Caddesi üzerinde gerçekleştirilen denetimlerde, uyarıları dikkate almayan işletme sahiplerinin kaldırım işgali önlenerek Yıldırımlıların güvenli yaya akışı sağlandı. Kaldırımların şehirlerin uygarlık seviyesinin göstergesi olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Kaldırımların usulsüz şekilde kullanımı görüntü kirliliğine sebep olduğu gibi, bundan daha da önemlisi yayalar işgal nedeniyle taşıt yolunda yürümek zorunda kalarak kaza tehlikesiyle yüz yüze geliyor. Bu işgallere müsamaha göstermemiz söz konusu olamaz" diye konuştu.

Kaldırım işgalleri nedeniyle vatandaşlardan çok sayıda şikâyet aldıklarını da vurgulayan Başkan Edebali, Yıldırım'ın ekonomik kalkınması için esnafa her zaman büyük önem verdiklerini, ancak işletme sahiplerinin de, kaldırımların yayalar tarafından kullanılması konusunda hassasiyet göstermesi gerektiğine işaret etti. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve engelli vatandaşların kaldırımları kullanarak kendilerini oluşabilecek kazalardan korurken, buralara tezgâh ve ürün konulmasının ulaşımı aksattığını belirten Başkan Edebali, "Bizler denetimlerimiz ile kaldırımları tekrar gerçek sahipleri olan vatandaşlarımızın kullanımına uygun hale getiriyoruz. Esnafımızın bu kurallara uygun hareket edeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.