Hava Durumu

Osmangazi Belediyesi’nden Çanakkale Şehitliği gezisi

Yazının Giriş Tarihi: 09.11.2014 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.11.2014 08:15
İyi pazarlar sevgili okurlarım.
Devamlı şekilde köşemizi izleyenler hafta içinde bu köşede hep bu kentte yaşayan insanların yaşadığı çeşitli sorunları ilgili makamlara ulaştırmamız için gönderdikleri yakınmaları okuyor..
Hafta sonralarında da birtakım güzellikleri köşemize alıyoruz. 
İşte okurum Kemal Başeren’den gelen bir mailde bunun güzel bir örneği.
Kemal Bey’in mail’i aynen şöyle:
***
“Yaşım 55.. Toplu taşım araçlarıyla uzun mesafeli şehir dışı geziler ve şehir içinde de oldukça uzun süren yolculuklar beni epeyce yoruyor.
Uzun yıllardan bu yana gidip görmeye çalıştığım bir yer vardı. 
Çanakkale Şehitliği!..

Bir türlü kısmet olmamıştı.
Fakat, Osmangazi Belediyesi’nin çok yerinde bir uygulaması olan Çanakkale Şahitliği gezisi ile bu fırsatı nihayet yakalayabildim.. 
Bunun için yasal dilekçelerimle çeşitli tarihlerde defalaca başvurmuş ama bir çözüm bulamamıştım.
Sonunda yine Osmangazi Belediyemiz’in yarattığı olanaklarla Bursa’dan 6.11.2014’te nice vatan evlatlarımızın, kahramanlarımızın, şehitlerimizin yattığı toprakları ziyaret edebilme imkanı bulabildim.. 
Osmangazi Belediyesi ve bu gezilerin organizasyon sorumlusu olan Başkan Yardımcısı Sayın Halil Döner Bey’e çok teşekkür ederim.
Gezi çok güzel geçti.. Uzun bir yolculuk oldu benim için ama ilahi bir kuvvetle çok aşırı yorulmadım. Çünkü mutluydum. Bu vatan için kanlarını döken, canlarını veren kahramanlarımızı, şehitlerimizi ziyaret etmek, ruhlarına bir Fatiha okuyup armağan etmek her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının en şerefli bir 
görevi olduğunu düşünenlerdenim.
Ancak önemli bir nokta var: 
Geziye Belediye Başkan Yardımcımızın bir mahalle muhtarına telefon emri ile katıldım. Muhtar ‘yerlerim dolu bir kişilik yerim var’ dedi. 75 yaşındaki ablamla Bursa’dan saat 24.00’te kalkıp Çanakkale’ye gidecek otobüse geldiğimizde şaşırdım. Çünkü muhtara gezi için kayıt yaptıran ancak gelmeyen insanlar olduğunu gördüm. Çok üzüldüm. Kayıt yaptıran ancak acil bir durum karşısında geziye katılamayacağım diye telefon edip bildirmek bu kadar zor mu?
Benim gibi kim bilir daha kaç kişi otobüste yer yok denilince çok arzu ettiği bu geziyi gerçekleştirememiştir herhalde.. 
Vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ederken Osmangazi Belediyesi’ne tekrar teşekkür ediyor, başta büyük kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygıyla anıyorum. 
Mekanları cennet olsun...”
Kemal BAŞEREN

***

ÖĞRETMENLER İÇİN HAZIRLANIYORLAR


Nilüfer Belediyesi’nin verdiği konserleriyle hayranlık toplayan başarılı sanat ekiplerinden Türk Halk Müziği Korosu 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle eğitim ordumuzun kahramanı olan öğretmenlerimiz için özel bir konser hazırlıyor.
Nazım Hikmet Kültürevi’nde saat 20.30’da başlayacak olan konserde buram buram Anadolu kokan çeşitli yörelerinden derlenmiş birbirinden güzel türküler öğretmenlerimiz için yorumlanacak.
26 Kasım gecesi de Fethiye Kültür Merkezi’nde ünlü şarkıcı Levent Yüksel ve orkestrasının bir konseri var.

***

YENİ KİTAPLAR

MODİANO’dan ‘Babam ve Ben’:Nobel Edebiyat Ödülü’nü alan yazar Hatrick Modiano’nun ‘Babam ve Ben’ adlı kitabı Tudem Yayınları’ndan çıktı..
Kitap, küçücük bir kız çocuğunun kahramanlaştırdığı babasıyla Paris’te geçirdiği birbirinden ilginç anıları akıcı bir dille anlatıyor.
Kitap hem küçük okurlar, hem de anne ve babalar için ilgi çekebilir.
***
‘DÖRT İSTANBUL’:Yazar Radi Dikici yeni kitabı ‘Dört İstanbul’da kentin dört dönemlik tarihsel gelişimindeki yerini ve 2600 yıllık öyküsünü çok ince ayrıntılarıyla anlatıyor.
Kentin bilinmeyen pek çok ilginç yönleri tarihe meraklı okurlar için.
Eser, Remzi Kitabevi tarafından yayınlandı..

***

GÜZEL SÖZLER

“Bir şeyi o kadar çok seviyorsanız bırakın.Geri geIirse oIacağı varmış; geImezse zaten hiç oImamıştır. - Albert Schweitzer 
***
“İnsanın terbiyesi öfkeli iken belli olur. Erdemli insan tartışırken bile saygısını korur.”
***
“Savaşın kazananı, barışın ise kaybedeni olmaz..” 
***
“Gece ne kadar karanlıksa, yıldızlar o kadar da parlaktır. Derdin ne kadar derinse, Tanrı’ya da o kadar yakınsın demektir.” - Fyodor Dostoyevski
(Teşekkürler A.Gülümser KONCA)

***

‘CUMHURİYET KUPASI’ İÇİN PEDAL BASACAKLAR


Kentimizde kısa bir süre önce kurulan ve çeşitli organizasyonlarla bisiklet sporunu sevdiren Yeşil Pedal Bisiklet Derneği ve Nilüfer Belediyesi’nin ortak organizasyonuyla bugün ‘Cumhuriyet Kupası’ adıyla bir yarış düzenlendi.
Cumhuriyet Kupası Halk Bisiklet Yarışı saat 12.30’da Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı’nda yapılacak. Ödül töreni de saat 13.30’da..
Hava, bahardan kalma bir gün. Ve böylesine güzel bir havada bisikletseverlerin bu yarışa büyük ilgi göstereceklerini ve katılımda bulunacaklarını umuyorum..
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.