Hava Durumu

Osmangazi Belediyesi'ne Alaşar'dan yakınmalar...

Yazının Giriş Tarihi: 24.10.2018 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.10.2018 07:58

Osmangazi Belediyesi'ne Maksem Mahallesi, Alaşar Caddesi sakini okurlarımdan önemli bir yakınma var.
Okurlarım, yaşadıkları sorunları içeren bu yakınmaya ek olarak gönderdikleri fotoğraflarda da konuyu net bir şekilde belgeliyorlar.
Yakınma şu şekilde:

"Bizler, Osmangazi ilçemizdeki Maksem Mahallesi, Alaşar Caddesi ve çevresinde oturan semt sakinleriyiz.
Bulunduğumuz bölgemizde her gün gelip geçtiğimiz yollarımız haddinden fazla bozuk, dengesiz, düzensiz ve oldukça bakımsız.
Bu konuda çevre sakinleri olarak farklı problemlerle karşılaşıyoruz..
Bunun önlenebilmesi ve gerekli olan iyileştirme çalışmalarının başlatılabilmesi için belediyemize yapmış bulunduğumuz çeşitli tarihlerdeki başvurularımızdan şimdiye kadar maalesef olumlu bir sonuç alamadık. Üzgünüz.
Mahalle sakinleri olarak bu bölgemize gerekli çalışmaların başlatılabilmesi için Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki köşenizden sayın Belediye Başkanımız Mustafa Dündar'a bir defa daha önemle ricada bulunuyor ve semt sakinleri olarak saygılarımızı sunuyoruz.."

BİR SÜPÜRGE VE BİR FARAŞ

"Nilüfer Belediyemiz'e çevre temizliğiyle ilgili olarak gazetenizde köşenizden bir öneride bulunmak istiyorum.
Dikkate alınacağını umuyorum.
Malum olduğu üzere çöp konteynerleri mutat olarak çöp kamyonları tarafından boşaltılırken etrafa ister istemez bazı çöpler saçılabiliyor.
Ya da daha önceden buralarda çöp yığınları olabiliyor. Bunlar da kedi-köpek vs. ya da atık mlzeme toplayan çek-çek'çiler tarafından konteyner önlerinde öylece bırakılabiliyor.
Çevre temizliğine önem veren belediyemiz için benim önerim bu işin iyi yapılabilmesi.
Bu durumda temizlik araçlarında süpürge ve faraş gibi malzemeler bulundurulursa konteynerlerin etrafında oluşan bu çöpler süpürülerek gerekli olan temizlik de yapılmış olabilir..
Aynı zamanda bahçe budama atıklarının toplanması sonrasında da aynı olumsuzluklar görülebiliyor.. Yani, büyük ağaç parçaları toplanıyor ancak fotoğrafta görüldüğü uzere daha küçük parçalar maalesef orada kendi haline bırakılıyor..
Oysa iki dakikalık bir süpürme ile atık toplama veya çöp toplama işi gerçekten gereken temizliğe dönüşebilir..
Gönderdiğim fotoğraf sadece buna bir örnektir. Ve bu örnekler Nilüfer ilçemizde çok yerde rahatça görülebiliyor.
Saygılarımı sunarım.." - Fatoş OZAN

ÇEKİÇ'TEN KONFERANS

Yakın tarihimize yayınladığı kitaplarla ışık tutan ünlü tarihçi Doçent Doktor Orhan Çekiç Cumhuriyetimiz'in 95. kuruluş yıldönümü münasebetiyle hazırlanan etkinliklerden biri için şehrimize geliyor.
TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası konferans salonunda gerçekleştirilecek olan önemli konferans 26 Ekim Cuma akşamı saat 19.30-21.30 arasında..
Ünlü tarihçimizin bu önemli konferansında Cumhuriyetimiz'in 95 yıl önceki kuruluş günlerinde yaşananlar geniş şekilde ele alınacak.
'Cumhuriyet'in Kuruluşuna Meclis İçi Muhalefet' konulu 'Cumhuriyet Söyleşisi'nde Doç.Dr. Orhan Çekiç uzun yıllar üzerinde yaptığı araştırmalardan elde ettiği bilgileri yansıtacak..

29 EKİM COŞKUSU ŞİMDİDEN BAŞLADI

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası; bu haftaki konserinde Cumhuriyetimiz'in kuruluşunun 95. yıldönümünü özel bir konserle kutlayacak.
Hayal Şahin'in projelendirdiği konserde Cahit Külebi'nin 'Atatürk'e Ağıt' şiiri Cem İdiz'in 'Töre' bale müziği eşliğinde değerli tiyatro sanatçıları İbrahim Şahin, Arzu Tan Bayraktutan, Aydın Sigalı ve Funda Anika İlhan tarafından seslendirilecek.
Dağhan Doğu'nun yöneteceği bu özel konser ayrıca Ewa Diyaroğlu'nun koreografisini yaptığı danslarla ve coşkulu marşlarla süslenecek.
Yarın ve cuma gecesi saat 20'de Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (Merinos) iki kez yinelenecek konserde Cumhuriyet Bayramı coşkusu en anlamlı şekilde yaşanacak.
Ayrıca; Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu'nun '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' konulu resim sergisi de sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Resim yapma konusunda çeşitli eğitimler vermek ve önemli günlerde resim sergileri açmak amacıyla çalışmalar yürüten Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu, '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' konulu resim sergisini Tayyare Kültür Merkezi (TKM) Cemal Nadir Güler Sanat Galerisi'nde açtı.
Bursalılar'ın yoğun ilgi gösterdiği serginin açılışına ayrıca Büyükşehir Bld. Başkanvekili Zehra Sönmez, Bursa Kent Konseyi Başkanvekili Şuayip Toprak, Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Serap Özbay, Ressamlar Çalışma Grubu Temsilcisi Ümran Topsakal ve üyeler katıldılar.
27 Ekim'e kadar açık kalacak sergide, 34 sanatçının birbirinden anlamlı 34 eseri yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.