Hava Durumu

Osmangazi Belediyesi’nin kendi yanlış uygulaması!

Yazının Giriş Tarihi: 25.05.2016 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 07:37
Bursa’da trafik ve otopark sorunu bitmiyor. Bugün üç okurum kentin üç ayrı bölgesindeki trafik sorununa dikkat çekiyor:
***
 “Hızla gelişen Bursa’da yayaların önemsenmemesine hayret ediyorum. 
Avrupa kentlerinde kaldırımlara park etmiş araçlar, yaya veya bisiklet yollarındaki geçişleri engelleyen veya zorlaştıran sürücüler görülmez.      
Yanlış bir uygulama varsa gereği hemen yapılır, keyfi hareketlere kesinlikle izin verilmez. 
Zaman zaman ziyarete gittiğim Tophane’deki Saltanat Kapı civarındaki yaya geçidine bir süre önce bas-geç trafik ışığı kondu. Çok yerinde bir uygulama. 
Ama kısa süre önce duyarlı bir okurunuzun köşenizde belirttiği gibi tam da trafik ışıkları dibine park edilip bırakılan Osmangazi Bld. katlı tur otobüsü nedeniyle trafik ışıkları yaya ve şoförlerce görülemiyor. 



Ve hatta Burfaş da yaya geçidi üzerine araç park yeri çizmiş. Tam da yaya geçidinin bir kısmına araç park edildiği için karşıya geçişlerde yayalar için engeller ve ciddi tehlikeler var. 
Okurunuzun uyarısına rağmen belediyenin kendi yanlış uygulamasından dönmemesi de hayret verici. Trafik ışığı dibinde ve yaya geçidinde ne tur otobüsü ne de park etmiş araç olmamalı. 
Haftalardır durum böyle. Gereğini ivedilikle yetkililerden rica ediyoruz. Lütfen Bursa’yı yayalar için daha cazip hale getirin. Yaya kaldırımları ve yaya geçitlerine bırakılan araçlarla, ayrıca Saltanat Kapısı önündeki trafik ışıklarını perdeleyen tur otobüsünden başlayarak bu sorunla lütfen mücadele edin. 
Saygılar.” - Sabri KAHRAMAN

Gemlik yolu için bir çözüm önerisi

“Gemlik yolu Ovaakça’da, Birmot Servis önünde trafik ışıkları var. Günün her saatinde bu sinyalizasyon nedeniyle yolun her iki yönünde de trafik yoğunluğu oluyor. Bazen sürücülerin tartışmalarına da tanığız. 
 Şu anda Bursa yönüne doğru köprü çalışması sürüyor. Önerim; o kavşak kapatılsın. Çünkü Ovaakça’dan Bursa’ya dönüş için hem ışıklar, hem de vidayük altından dönüş bulunuyor. 
Gemlik’ten gelip bahsi geçen ışıklardan sola dönmek için de (dönen araç sayısı zaten az) Demirtaş Köprülü Kavşağı kullanılabilir. 
Belki yol biraz uzar ama Geçit’de de benzer güzergah kullanılıyor. Önerim uygulanırsa Gemlik yolunda her iki yönde de trafik rahatlar. Yazlık sezonu ve tatil programları da geldiğinden yetkililerin dikkatine sunarım. Saygılar.” 
Mehmet ÜNLÜGÜZEL

Kaldırımı neden otopark yaptılar?

“Selamet Mahallesi’nde Ankara Yolu üzerinde herkesin görebildiği yerde, düğün salonları ve beyaz eşya firmasınca günün her saatinde kaldırımın her noktası otopark olarak kullanılıyor. 
Üstelik işaret levhalarıyla kaldırımın tam anlamıyla otopark olduğu da belirtiliyor!. 
Burası Büyükşehir Bld. binasının hemen yakınında. Tüm yetkililer de görüyor fakat bir şey yapılmıyor. Yayalar tehlike içinde. Yayalar her an vahim bir durumla karşılaşabilirler. Bu ranta bir son verilmesini halk adına talep ediyorum. 
Bu konuda gazetenizin buna vesile olacağına inanıyorum. Büyükşehir Bld. çalışmalarını insan odaklı düşünmelidir. Saygılarımla.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.