Hava Durumu

Osmangazi türbesi sedef kaplamalarla pırıl pırıl

Yazının Giriş Tarihi: 26.06.2016 04:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.06.2016 04:46
“Mutlu pazarlar sevgili okurlar;
Osmanlı’nın en güzel el sanatlarından biri olan sedef kaplama işçiliğinin en önemli bir eseri Bursa’da tekrar hayat buldu. Tabii sevindiren bir olay bu.
Büyükşehir Bld. Kültür-Turizm Daire Bşk.’nca Tophane’deki Osmangazi Türbesi’nin gereken bakımı yaptırıldıktan sonra şimdi artık sedef kaplamalarla pırıl pırıl. Kültür Bkn. sanatkarı Sedefkar Zafer Karazeybek 15 Mart 2016’da başlayan çalışmaları tamamlandı.



Osmangazi’nin Tophane’deki türbe ve sandukası 1855 büyük depreminden sonra Sultan Abdülmecit’çe İstanbul’da Tamirhane-i Hümayun’da onartılmış. 
Yaklaşık 20 bin sedef parçadan oluşan ve 12 m2’lik alanı kaplayan safi sedef bu nadide eser, Türkiye’nin en büyük sedef işleme eseri.
Bursamızın tarihi dokusunun en önemli eserlerinden olan sedef korkuluğunun, daha nice uzun yıllar ömürlü kalmasını dileyen Sedefkar Karazeybek, büyük bir özen  ve titizlikle yaptığı çalışmasıyla büyük övgü topluyor.
Bu kentin tarihi eserlerine sahip çıkanlara ne mutlu.
Ellerine sağlık Zafer Usta..

Bunları hiç unutmayalım


* BUGÜNKÜ plaza türü alışveriş merkezlerinin temelini oluşturan iki katlı ilk çarşı Çakırhamam semtindeki Balibey Han bu kenttedir.
* TÜRKİYE’nin ilk modern organize sanayi bölgesi 6 Kasım 1966’da Mudanya yolu üzerinde Yalakçayırı mevkiinde kurulmuştur. 
* ATATÜRK’ün 1925 yılında Bursa’ya yaptığı dördüncü gezide tanıyıp evlat edindiği Sabiha Gökçen 1931 Bursa doğumludur. İlk Türk kadın pilotu ve dünyanın ilk  kadın savaş pilotu olarak eğitimini tamamladıktan sonra çıktığı Balkan * İriliği ve lezzetiyle bilinen Napolyon kirazı ilk kez Bursa’da yetiştirilmiş ve yaygın halde üretilmeye başlanmıştır. 
(Teşekkürler M.Ali ÇALIMLI)

Güzel sözler


* “Kitap; dersini her zaman tekrarlayan hazır bir öğretmendir.”  
* “Kitaplarım, bana yetecek kadar büyük bir krallıktır.” 
* “Bilen unutur, kitaplar unutmaz.” 
* “Kitaplar, yaşamımıza anlam veren değerlerdir.” 

Yeni çıkan bir kitap


‘CİMRİ CÖMERT’:-  Melida Tüzünoğlu son dönemlerin dikkat çeken yazarlarından biri.. Başarılı yazarın dördüncü eseri April Yayıncılık tarafından okurlara sunuldu. Kitap ‘Cimri Cömert’ adını taşıyor.
Cimri Cömert, siyah ve beyazın, soğuk ve sıcağın, aç ve tokun, kız ve oğlanın karşı karşıya geldiği ve rahat okunabilen bir roman..

Pazar neşesi


“Adamın biri Temel’e sormuş :
Siz Karadenizliler, niye her soruya soruyla karşılık veriyorsunuz?. Temel cevap vermiş :
“Ula, niye soraysun?.”
***
“Kaçan bir hırsızı yakalamak için tüm Karadeniz bölgesi emniyet güçleri seferber olmuş. Bu nedenle kimliği saptanan hırsızın 2 profil, 1 adet de vesikalık fotosu halka dağıtılmış..
Aradan iki gün geçmiş. Emniyet’e telefon eden biri ‘Hırsızlardan 2 tanesi buralarda. Hemen gelin. Ama bir tanesini göremedik!..”
(Teşekkürler A. MERİÇ)
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.