Hava Durumu

Otobüs durağı otoparkı (!)

Yazının Giriş Tarihi: 27.06.2018 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.06.2018 08:17

"Osmangazi ilçemizdeki Soğanlı Mahallesi, Kanalboyu Caddesi'ndeki Emine Hasan Özatav Okulu'nun önünde bulunan Büyükşehir Belediyesi Otobüs Durağı'ndan iki ayrı görüntüyü gazetenizdeki köşenize yayınlanabilmesi ricası ile gönderiyorum.
Otobüs durağının tam önüne bir süre önce başka araçlar park etmesin diye metal korkuluklar konulmuştu ve böylece toplu taşım otobüslerinin durağa rahatça yanaşması ve burada durup yolcu alıp indirirken diğer araçların yolu kapatmaması amaçlanmıştı.
Düşünce ve uygulama gayet iyi ama maalesef bu metal korkulukların bazıları kopartılmış, bazıları yerinden sökülmüş, bazıları da kırılmış gitmiş bir halde uzun zamandan beri böyle duruyor..
Otobüs durağına park eden araç sürücülerinin bu yasadışı kuralını önlemek amacıyla söz konusu metal direklerin tahrip edilmiş olduğunu sanıyorum..
Yani üzücü bir görüntü var burada. Durağa park etmiş araçlar yüzünden otobüs geldiğinde yolcu alıp indirirken yol ortasında durmak zorunda kalıyor, böyle olunca trafiği de olumsuz şekilde etkiliyor.
Ayrıca durak içinde bulunan otobüs geçiş saatleri çizelgesine de zarar verilmiş. Okumak kesinlikle mümkün değil.
Belediyemiz derhal ilgilenirse ve bu hatta çalışan otobüslerin sefer sayılarını artırırsa çok yerinde olur ve bölge sakinleri de bu sorunları yaşamak zorunda kalmazlar.
Saygılarımla." - Faruk DURUDERE

Yeşil Bursa ve ağaçlandırma

"'Yeşil Bursa ve ağaçlandırma' konulu okur önerilerini ilgiyle okuyorum. Hepsi çok güzel. Ne var ki kaldırım ve caddelerdeki görsel çirkinlik yeni yapımlarda da tam gaz devam ediyor.
Örneğin Nilüfer, Bilginler Cad. üzerinde kaldırımlar daha yeni yapıldı. Oysa rahmetli İbrahim Yazıcı Stadı önündeki gibi geniş kaldırımlara gölge vermesi ve güzellik katması için ıhlamur ağaçları dikilebilirdi.
Bu kesim beton parke taşlarına mahkum olmuş görüntüsüyle yeşile duyarlı vatandaşları üzüyor.
'Yeşil Bursa' diyen yetkililerimizin yeni kaldırımların yapımında 'Yeşil Bursa'nın oluşmasını sağlayacak ağaç dikimini önemseyerek Bilginler Cad.'ndeki bu alan için yeniden değerlendirme yapmalarında yarar görüyoruz.
Saygılar." - Bilginler Cad. sakinleri

Basketbol gürültüsü bıktırıp usandırıyor

"Nilüfer ilçesi, İhsaniye Mahallesi'nde bulunan Ortanca Parkı'nın hemen yanındaki bloklarda oturmaktayım..
Burada çevreye yayılan gürültülerden mustaribim.. Park içinde oturma bankları ve basketbol sahası mevcut.
Gündüzleri çok güzel olan bu park akşamları bizim için kabus oluyor. Geceleri çok geç saatlere kadar basketbol sahasında top oynanmakta ve banklarda içki içilip gürültü yapılmakta.
Bununla ilgili Nilüfer Belediyesi'ne başvurduğumda basketbol sahasının yanında bulunan lambaları kapatamayacaklarını, içki içip gürültü çıkaranlar için bir şey yapamayacaklarını ve kolluk kuvvetlerini çağırmamızı söylediler..
Her gece ALO 155'i aramak çare olmuyor. Polis ekibi geliyor, kalabalığı dağıtıyor ama buradan uzaklaşan kalabalık az sonra tekrar geliyor..
İlgililerden ricam; ışıkların düzenlemesini tekrar mı yaparlar, gece basket sahasının kapılarını mı kapatırlar bilmiyorum.
Bunu sayın ilgililere iletmenizi rica ediyorum." - Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Sınav günlerine lütfen dikkat!..

"Bilindiği gibi, bu cumartesi ve pazar günü üniversite sınavı (YKS) yapılacak ve kentimizde de binlerce öğrenci sınava girecek.
Bu konuda önemli bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Malum; kentsel dönüşüm nedeniyle inşaat çalışmalarına hızla devam ediliyor.
İlk sınavın yapılacağı Cumartesi ve ikinci sınavın yapılacağı Pazar günü, sınav süresi boyunca (sabah 9.00'dan, öğle 13.30'a kadar) okulların yakınındaki inşaat çalışmalarına ara verilmesi için yetkili makamların gerekli önlemleri alması çok büyük önem arz ediyor.
Ayrıca sürücülerin de okul yakınlarından geçerken, sınav sırasında öğrencilerin dikkatinin dağılmaması için klakson çalmamaları hususunda gereken duyarlılığı göstereceklerini umuyor, tüm adaylara başarılar diliyorum." - O. YIRTIMCI

BUSKİ yoksa unuttu mu?

"Nilüfer ilçesi, Barış Mahallesi, Nilüfer Hatun Caddesi'nden Özdilek Market'e çıkış rampası başındaki yolda bir süre önce BUSKİ bir çalışma yaptı. Buradaki kavşakta yol kazıldı, iş bitti.
Daha sonra burası asfaltlandı ama rampa çıkışında hemen sol baştaki yol kesimi kendi kaderine terk edildi, asfaltlanmadı. Şimdi derin çukurlar var. Yol çok düzensiz. Araçlarımız hasar görüyor.
BUSKİ'nin ilgili yöneticilerine durumu aktarıyor, gerekli onarım ve düzenlemenin yapılmasını rica ediyoruz.
Saygılarımızla." - Semt sakinleri adına Gülsen T.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.