Hava Durumu

Otobüs Terminali’nde güvenlik önlemleri...

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2016 06:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 06:46
“Son zamanlarda ülkemizde yaşanan canlı bomba felaketlerine karşılık Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde daha detaylı incelemelerle önlem alınmasını öneriyorum.
Bursa Terminali’nde yapılması gereken uygulamalar şöyle olabilir:
Firmalara ait olan otobüslerde hangi kişinin olduğuna ait bilgiler saptanarak hem otogar işletmesi hem de Emniyet’le iletişim ağında yer alabilir.. 



Polis ve otobüs firmalarının iletişim halinde olmasının yanı sıra otogara gelen yolcuların çantaları, bagajları x-Ray cihazı ile yapılacak kontrol sonrası otobüslere alınabilir. 
Bu uygulamayı ilk gerçekleştiren ve örnek olan yine Bursa olmalı. Çünkü hava ulaşımında bagaj ve yolcular titiz aramalar sonrası uçağa alınıyor. Aynı şey kara taşımacılığında niye olmasın?. 
İlgililerden bu uygulamayı bir an önce Otobüs Terminalimizde gerçekleştirmesini öneriyorum. İnşallah böyle bir olay yaşanmaz ama bu uygulama; olası terör saldırılarına karşı atılan önemli bir adım olur. Saygılar.”
Ümit DEMİRALAY

Avea-Türk Telekom ve faturalar


“Avea-Türk Telekom abonesiyim.
Firmadan gönderilen aylık faturaların her ayın 20’sinden sonra tarafıma gönderilmesini istiyorum. 
Bunun için firmanın 4441500 no’lu başvuru telefonunu arayıp ricada bulundum.
Fakat aldığım yanıt çok şaşırtıcı oldu. 
Çünkü böyle bir işlemin yapılabilmesi için açma kapama bedeli olarak benden 12 TL.’lik bir ödeme yapmam gerektiği söylendi..
Ben telefonumu açtırmak veya kapatmak istemiyorum ki, sadece faturamı daha rahat koşullar içinde ödemek için ayın 20’sinden sonra gönderilmesini talep ediyorum. 
Yakınmamın dikkate alınmasını dilerim.”
Cüneyt ALEMDAR

Şefkate muhtaç bir bebek gibi


“Çeşitli nedenlerle yüzlerce ağaç kesiliyor. Son örnek; Yalova Yolu’nda tramvay hattı için kesilen yüzlerce ağaç. Üzülmemek elde değil.
Geçenlerde bir parkta çok ilginç bir durumla karşılaştım.. Bir çam ağacının iki ayrı dalının gövdeden çıkışında, tam ortadan yeni bir çam filizlenmiş. Avuçların içinde şefkate muhtaç bebek gibi olan bu fidancığa iki ayrı dalın kol kanat germesi çok düşündürücü.  

    

Ağaç lisan-ı hali ile sanki ‘bu minik fidanlar sizlerin geleceği, onları koparmayın, kesmeyin, bu ağaçlardan çok dikin ki yemyeşil şehirlerde mutlulukla yaşayın’ der ve evladını korur gibiydi. 
Yetkililerden ricam; n’olur ağaç dikin. O kadar çok ağaç dikin ki Bursa’daki laleler gibi her yer cıvıl cıvıl ağaç olsun.”
Ozan KOYUN
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.