Hava Durumu

Oya ağaçları tuzak olmasın!..

Yazının Giriş Tarihi: 15.01.2016 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.01.2016 08:15
“Şehrimizin tarihi değerleri arasında en önemlisi olan Ulu Camii önündeki yaya kaldırımların ortalarına dikilen oya ağaçlarının kökleri etrafına bir süre önce ayaklar burkulmasın diye ince kumdan dolgular yapılmıştı. 
Fakat zamanla bu dolgular göçtü, boşaldı. Bu kaldırımlar yaya trafiğinin en yoğun olduğu kesim.  
Bu yolu devamlı kullanan bir vatandaş olarak çeşitli zamanlarda bazı dalgın kişilerin oluşan boşluklara bastıklarını, yere kapaklandığını ve bileklerini burktuklarını gözlemledim. 



Bu kadar işlek bir caddede, bu kadar yoğun yaya trafiğine sahne olan yaya yolunda ciddi olumsuzluklar yaratan aksaklık acilen giderilmeli diye yetkililere seslenmek istiyorum. 
Benzer bir durum da Cumhuriyet Caddesi üzerinde var. Orada da çok derin çukurlar bulunuyor. Bunlara da ağaç dikilerek kapatma yapılmalıdır. Çünkü yaralanma riski çok yüksektir. Saygılarımla..”
H.K.

Alo burası Büyükşehir


SAYAÇTA HATA YOK: “1/1/2016 köşenizde yer alan ‘Bu işte bir hata mı var? başlıklı okur yakınması.
Daire kayıtlarımızda yapılan incelemede; Pınarbaşı Mah. Aşıklar Sk. No:51 adresli 49664 nolu aboneliğin 150783 seri nolu su sayacının 24/12/2015 tarihinde on yıllık ekonomik ömrünü doldurması nedeniyle, 577m³’de tesisattan söküldüğü, yerine 00m³ endekste 7613843 seri nolu su sayacının takıldığı, ayrıca bu aboneliğe 2015/09-10-11. dönemlerde su faturası çıkarılmadığı anlaşılmıştır. Hatalı su bedeli tahakkukuna rastlanmamıştır.”   
***
ASFALT ONARIMI:“29/12/2015’te ‘BUSKİ’nin dikkatine’ başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
İlgi yazıda bahsedilen adreste yapılan inceleme sonucunda habere konu olan sorun Osmangazi Bld.’nce giderilmiştir.” 
***
IZGARA TEMİZLENDİ: “11/12/2015 köşenizde yer verdiğiniz ‘Izgaranın içinde yeşillikler çıktı? başlıklı okurunuza ait bir uyarı incelenmiştir.
Konak Mah. Beşevler Cad. üzerindeki yağmursuyu ızgaralarının temizliği ilgili Bakım Onarım ekiplerimizce yapılmıştır. 
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.”  
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şb. Md. 


TEŞEKKÜR PANOSU


Mezarlıklar Müdürlüğü’ne

“Aile büyüklerimizin kabirlerini ziyaret etmek için Emirsultan ve Pınarbaşı mezarlıklarına gittim. Giderken uzun zamandır devam eden olumsuz ve üzücü manzaralarla karşılaşacağım diye tedirgindim.
Ama hem Emirsultan ve hem de Pınarbaşı mezarlıklarında çok şaşırdım. Çünkü bu iki mezarlıkta da çok güzel bakım yapılmış. Yollar açılmış, düzenlenmiş, çöp yığınları kaldırılmış. Çevre düzenleri ise eksiksizdi. 
Mezarlıklar Müdürlüğü mensuplarına taşekkür ediyorum.
Bir dileğim de Büyükşehir Bld.’ne.  Kabirlerin gerekli onarımını yaptırmak için bu mezarlıklara bağlı birer ekip oluşturulsa ve belirlenen fiyatları da resmi belgeyle Büyükşehir’e ödeyip bu işleri yaptırabilsek. Önerim, umarım dikkate alınır. Saygıyla.
Günay KUTLAY
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.