Hava Durumu

Pek çok caddemiz Akropol pistinden farksız halde

Yazının Giriş Tarihi: 23.12.2014 07:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.12.2014 07:45
“Çocukluk yıllarımda efsanevi pilotların Lancia Integrale araçları ile Akropol rallilerindeki yarışlarını televizyon ekranları aracılığıyla izlemeye bayılırdım. 
Atina’daki bu ünlü rallilerin en büyük özelliği oldukça kuru-taşlı engebeli doğal pistlerde yarışların çok fazla kırıcı geçmesi idi. 
Çok az pilot yarışı bitirebilme başarısına ulaşıyor ve izleyicilerden de büyük bir alkış alıyordu.. 
Ben Bursa doğumlu değilim. Sonradan işlerim için bu güzel kente geldim ve pek çok farklı şehirlerde de bir süre yaşadım, çalıştım. 
Bursamız’ın genelinde bulunan pek çok caddede diğer şehirlerdekilere nazaran çok fazla derin çukurlar ve yüksek tümseklerin olduğunu gözlemliyorum.. 



Ayrıca yol üzerindeki rögar kapakları, pek çok caddede zeminin bir hayli ya aşağısı, ve da yukarısında olabiliyor. bu durumyaoğun inşaat ve kamyon trafiği ile kullanılan kalitesiz asfaltla yolların bir sonucu olsa gerek diye düşünüyorum. 
Örneğin, son derece modern bir yerleşim merkezi olarak yorumladığımız Nilüfer ilçesindeki Beşevler bölgesinde de durum maalesef hiç farklı değil.  
Karafatma Meydanı’ndaki Özel İlkbahar İlköğretim Okulu önündeki yaya geçidindeki rögar kapağının hemen dibindeki bu çukur hem yaya vatandaşlarımızın ayaklarının burkulmasına hem de buradan geçme zorunda olan araçların süspansiyon sistemlerinin zarar görmesine yol açabiliyor. 
Büyükşehir statüsündeki Bursamız her yönden çok hızlı gelişmeler kaydediyor. Bence başta Bursa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm ilçe belediyelerimiz önümüzdeki 2015 yılını ‘asfalt onarım yılı’ olarak  ilan etmeli ve bu konuda sorunları bulunan bütün cadde ve rögar kapaklarını elden geçirerek yollarımızın kalitesini tüm Türkiye’ye örnek hale getirmeli. 
Bu kapsamda başta işaret etmiş bulunduğum ve çektiğim fotoğrafını da gönderdiğim bu çukur olmak üzere Beşevler bölgemizdeki Yıldırım ve Beşevler caddelerindeki sorunlu noktalar da gerekli olan onarıma tabi tutulursa bölge sakini vatandaşlar olarak gerçekten minnettar kalacağız...
Saygılarımı sunarım.” 
- Oktay ATASÜ

35/B otobüsü hakkında yanıt

“11/11/2014 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi’nde yayınlanan köşenizde yer verdiğiniz ‘Burulaş’ın dikkatine’ başlıklı okur yakınması ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Toplu taşıma araçları trafiğin bir parçası olup, duraklarda asılı geçiş saatlerine uyması ancak normal şartlarda geçerlidir. 
Yoldaki bakım çalışmaları, trafik veya yolcu yoğunluğu ile aşırı ve hatalı parklanma vb. olumsuzluklar araçların hareket saatlerine uygun çalışmalarını zaman zaman engelleyebilmektedir.  
Konuyla ilgili araç takip sisteminden yapılan incelemede yol şartları uygun olduğunda 35/B hattında hizmet veren aracın kalkış saatlerine uyduğu tespit edilmiştir. 
Bununla birlikte, otobüs sürücülerinin turunu tamamlayıp yeni turuna başlamadan önce dinlenme süreleri bulunmaktadır. 
Araçlar sadece sürücülerin ihtiyaçlarını gidermek için ayrılan bu süre boyunca kapalıdır.  
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.”
Büyükşehir Bld.Basın 
Halkla İlşk. Şb. Md. 

Estetik güzellik

“Yerel gazetelerimiz için gündem belirleyici ve okunulabilir yazılarınız ve Bursamız’a olan katkılarınız için sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunarım. Eksikliğini hissettiğim ve kentimize görsellik katacağına inandığım bir konuyu 
sizler ve ilgililerle paylaşmak istiyorum. 
Coğrafi anlamda Yenişehir’in Bursa istikametinde son köyü (mahalesi) Marmaracık Mahallesi’dir. 
Köyümüze belediyemız tarafından yaptırılan bir köprü mevcut. Havaalanını kullananların zaman zaman geçtiği bu köprünün dış cephesinin Bursamız’a özgü bir şekilde giydirilip çevre düzenlemesinin yapılması bölgemize estetik anlamda güzellik katar düşüncesindeyiz. 
Bu beklentimizi köşenize taşırsanız Belediye ve Karayolları’nın dikkatini çeker düşüncesindeyiz. Saygılarımızı sunar, iyi çalışmalar dıleriz.”Ersin ULU ve
çevre sakinleri

Sn. Almış çiftine..

“Geçen cumartesi günü evimizin kalorifer tesisatını oluşturan peteklerin temizliği için Nilüfer, Çamlıca Mahallesi’nde bulunan A’dan Z’ye isimli teknik servise başvurdum.
Servis sahibi teknisyen Hüseyin Almış, eşi Müberra Almış ile birlikte söz verdiği saatte evimize geldiler ve tüm peteklerimizi ve kombimizi büyük bir özen ve titizlikle temizlediler, gerekli bakımı da yaptılar.
Bu çalışma sırasında evimizde en küçük bir hasar ve kir-pas, pislik, toz-toprak olmadı.
Eşi ile beraber yaptığı çalışmada hiç üzülmediğimiz için kendilerine çok teşekkür ediyor ve kolaylıklar dilerken belki okurlarınıza gerekir diye tel.no’sunu da veriyorum. 0.533.777.60.20 
Saygılarımla..”E.ÖZGÜR

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.