Hava Durumu

Plastik delinatör değil, döküm metal duba gerek!

Yazının Giriş Tarihi: 14.10.2014 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.10.2014 08:27
“Geçtiğimiz öğretim yılı içinde Setbaşı, İpekçilik Caddesi’ne açılan sokakta bulunan Dörtçelik İlköğretim Okulu önünde her mesai günü yaşanan ve son derece tehlike yaratan sorunumuzu gazetenizdeki köşenizden dile getirmiştik. 
Bunun üzerine duyarlı yöneticiler okul önünde araç parkı önleyecek plastik delinatörler koydurmuştu. 
Ama bir yıl içinde plastik engelleyicileri hiçe sayıp üzerine park eden bazı araçlar yüzünden hepsi kırıldı ve okul önü resmen bir otopark yeri haline geldi. 

Sokak bu nedenle öğrenci servisleri geldiğinde tamaman trafiğe kapanıyor. Araçlara zorlukla inip, binen küçücük öğrenciler araçların arasında sıkışacak duruma geliyor.
Konu ile ilgili sayın yöneticilerden söz konusu ettiğimiz yere park yapılmaması için plastik delinatörler değil de belediyelerimizin çoğu yere koyduğu döküm metal dubalardan koyma isteğimizi iletirseniz yetkililerden olumlu sonuç  çıkar inşallah. 
Fotoğrafımızda açıkça görüldügü gibi öğrenci servisleri ve park eden araçların durumu aynen böyle.”
Dörtçelik İlkÖğretim Okulu velilerinden bir grup

***

Akpınar Mahallesi  ve ciddi bir sağlık sorunu


“Osmangazi ilçesi, Akpınar Mahallesi, 1050 Konutlar’da Bursa Çekirge Devlet Hastanesi Pilot Semt Polikliniği adı altında hizmet veren tesis (biz bölge sakinleri için hastane demekti) maalesef kapatıldı.
Hamitler, 1050 Konutlar, Akpınar, Emek mahalleleri, Organize Sanayi Bölgesi, Geçit ve Balat mahallelerinde devlet hastanesi veya polikliniği ne yazık ki yok.
Pilot semt polikliniği’mizde dahiliye, genel cerrahi, göğüs hastalıkları, çocuk hastalıkları, fizik tedavi, göz, kadın doğum hastalıkları, nöroloji, psikiyatri, cildiye bölümleri ile kan tahlilleri ve röntgen hizmetleri de veriliyor, pek çok Anadolu şehrinden daha fazla bir nüfusu olan bu semt insanları poliklinikte muayene oluyor, gerekli tedaviyi görüyordu..
Bölge sakinlerimiz şimdi bu sağlık hizmetlerinden mahrum edildi. Şimdi bizlere en yakın sağlık kuruluşu olan yer Çekirge Devlet Hastanesi. O da çok uzakta kalıyor. 
Buradaki sağlık tesisi binamızın depreme dayanıklı olmadığı için kapatıldığı söyleniyor. Bu belki doğru olabilir ama önlem alınarak kapatılmalıydı.
İlk zamanlar burada konteynır içinde hizmet verileceği söyleniyordu. İki ay oldu ama halen hiçbir faaliyet yok.
Gerçekten buralarda yaşayanlar olarak pilot semt polikliniğinin sağlık hizmetlerine çok ihtiyacımız var.
Halkın en önemli ve en tabii ihtiyacı olan sağlık hizmetlerinin en yakın zamanda bizlere tekrar ulaştırılmasını ilgililerden önemle rica ediyoruz. Saygıyla.”  
Mahalle sakinleri  adına İlker YAŞAR

***

Mudanya’ya giriş  zifiri karanlık


“Bursa Mudanya karayolunda, Güzelyalı (Burgaz) kavşağından ilçe girişindeki akaryakıt istasyonuna kadar olan ana cadde geceleri zifiri denebilecek şekilde çok karanlık. Her taraf simsiyah, göz gözü görmüyor!..
Halbuki bu kesim meskun bir mahal. Binalar var, yüzlerce kişi oturuyor bu bölgede.. Minibüsler ve bazı araçlar bu kesimde yolcu indirip bindiriyor. Uzaktan gelen araç sürücüleri bu yoğun araç ve yaya trafiğini karanlık nedeniyle göremiyor.
Her an bir ölümlü kazaya meydan verebilecek ortam oluşuyor geceleri.
Güzelyalı (Burgaz) kavşağından Geçit’e kadar olan karayolunda çok sık aralıklarla aydınlatma sistemi varken, meskun mahaldeki tehlike yaratan bu karanlığın da önüne geçilmesini ve gerekli aydınlatmanın acilen yapılmasını saygılarımızla rica ederiz.”
Yusuf ERDEN

***


İnternet sayfamıza  bakınız

Gönderdiğiniz sorunları yansıtan fotoğrafları köşemiz sınırlı olduğu için büyük olarak yayınlayamıyorum.
Fotoğrafları tüm detayları, netlik ve renkleriyle görmek isterseniz lütfen gazetemizin internet sayfasındaki köşemize bakınız.
İletilerde gönderen kişinin adı soyadı ve ‘gerekirse’ kendisine ulaşabileceğimiz tlf. no’sunun bulunması gerekiyor.
Bu bilgilerin olmadığı iletileri genel ilkelerimiz doğrultusunda yayınlayamıyoruz.
Yayınlanan şikayetin altına ‘adım yazılmasın’ diyorsanız bile bu bilgilerin bulunması gerek. Kimlik ve tlf.no’ları sadece kayıtlarımızda kalıyor.
Bilginize sunarım.
ERDAL ÖZDÜR

***


TEŞEKKÜR PANOSU

Banklar tamam..


“Osmangazi, Yeniceabat Mah.’ndeki camimizin bahçesine çok gerekli olan oturma banklarının yokluğundan yakınmış ve ilgililerin dikkatini çekmiştik.
Cenaze namazları veya namaz saatlerini beklerken cemaatimiz bahçede oturabilecek  yeri bulamıyordu.
Yazımızın yayınlandığı sabah erkenden Büyükşehir Bld. Park Bahçeler Şb. Md. bankları cami bahçesine getirip teslim etti.
Park Bahçeler Şb. Md.’nün tüm yetkili ve çalışanlarına mahalle sakinlerimiz adına açık teşekkürlerimi sunarım.”
Kemal UYSAL Yeniceabat Camii  Koruma Drn. Bşk.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.