Hava Durumu

Prof.Dilek’e önemli bir dileğim var!..

Yazının Giriş Tarihi: 26.04.2012 11:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.04.2012 11:19
"Uludağ Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr.Kamil Dilek'in ilgi ve bilgisine sunmak istediğim önemli bir konu var.
Yetişkin oğlum bir süre önce geçirdiği bir trafik kazası sonrası omurilikteki bir rahatsızlık nedeniyle yürüyemiyor.
Bu yüzden Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görüyor. Sık sık tedavi için üniversiteye kendim götürüyorum.
16 HN 181 plakalı özel aracımın plakasında da 'engelli aracı' olduğunu belirten resmi bir işaret var. Bu işaret nedeniyle Bursa'da ve diğer kentlerdeki pek çok yere ücretsiz giriş yapıyoruz. Otopark ücreti ödemiyoruz. Yani engelli vatandaşlara gösterilen büyük bir duyarlılıkla karşılaşıyoruz. Mutlu oluyoruz.
Ancak Uludağ Üniversitesi'ne giriş kapılarında engelli araçlarından da zorla giriş parası alınıyor.
Hastamı üniversiteye tedaviye son götürdüğümde kapı görevlileriyle büyük bir tartışma yaşadım. Uygulamanın rektörlüğün emriyle yapıldığını söylediler.
Aracımın plakasındaki işareti gösterdim; oralı bile olmadılar. Sonra aracımın içinde sondası takılı engelli oğlumu gösterdim. Yine çok duyarsız davranıldı.. Bu beni gerçekten çok üzdü.
İçeri girdikten sonra durumu izleyen bazı araç sahipleri de giriş kapılarında her gün iki üç kez engelli aracı kullanıcılarıyla kapı görevlileri arasında tatsızlıklar yaşandığı söylendi.
Oğlumu tedavi edileceği birime bıraktıktan sonra direkt Rektörlük'e gittim. Sayın Rektör’le konşumak, durumu anlatmak ve bunun Uludağ Üniversitesi gibi ülkemizin sayılı bir kurumuna hiç yakışmadığını anlatmak, engelli vatandaşlara karşı üniversitenin herkesten daha fazla duyarlı ve örnek olması gerektiğini söylemek istedim. Ancak kendisiyle maalesef görüşemedim.
Bu nedenle de konuyu gazetenizdeki köşeniz kanalıyla sayın Rektör'e iletmek istedim.
Engelli vatandaşlar ve yakınları zaten çok üzgün, yürekleri yanık. Bir de topluma yön veren bir yüksek öğretim kurumunun kapısında karşılaşılan bu üzücü ve olumsuz durumla karşılaşılması her şeyin üzerine adeta tuz biber ekiyor.
Unutulmasın; üniversiteye biz piknik yapmaya falan gitmiyoruz. Yürüyemeyen gencecik engelli evladımıza şifa arıyoruz.
Bu uygulamanın ele alınıp kaldırılmasını Sayın Rektör Prof.Dr.Dilek'ten tüm engelli vatandaşlar ve yakınları adına rica ediyorum..
Saygılarımla.."
- Muhittin ŞAHİN 



Emirsultan'a biraz saygı

"Yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yer olan Emirsultan Camii ve Türbesi'ne Yeşil yönünden gidişte karşınıza çıkan bir manzara insanı çok üzüyor. Çünkü cami merdivenleri önünde kaldırım üzerine konulan büyük bir baraka var ve muhtarlığa ait. Ayrıca bir de BESAŞ büfesi var. İşportacı esnafı da orada.. Bu önemli ve tarihi mekanın güzelim görüntüsünü bu unsurlar resmen perdeliyor. Çok çirkin ve bölgeye yakışmayacak bir manzara var.
Oysa cami çevresine onca paralar harcanıp düzenlemeler yapılmış, çok güzel olmuş. Yapanlardan Allah razı olsun ama bu barakalar ve işportacılar niye kaldırılmıyor?.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'i bu manzarayı seyretmeye davet ediyoruz.. Eminiz ki o da üzülecektir."
Nusret MÜSLİM


Sabit zabıta noktası gerek

"Cumhuriyet Cad.'nin Ulucami Cad. ile birleştiği dörtyol ağzında Edesen Çarşısı önü her gün saat 13'ten sonra seyyar satıcıların işgali altında.
Osmangazi Zabıtası, konu Büyükşehir Zabıtası'na ait diyor. Büyükşehir Zabıtası da başvurularda yeterli eleman yok diyor. Büyükşehir'in kaç zabıtası var ve nerelerde görevli, merak ediyoruz?.
Burada onca para sarf edildi, çevre düzenlmesi yapıldı ama seyyarlar berbat ediyor. Yaya ve esnaf çok güç durumda.
Sorunun halli için buraya sabit zabıta noktası  konmasını önemle rica ediyoruz."
Abdülkadir GÜLCAN ve çevre esnafı



Cumalıkızık köprülerini kim onaracak?
"Bir yılı aşkın bir süredir tarihi Cumalıkızık köyünü Bursa'ya bağlayan Sanayi Bölgesi'ndeki iki köprü yıkılmış vaziyette öylece duruyor. Ve hala onarımına başlanmadı. Köprüleri acaba hangi belediyemiz yapacak?. Üstelik turizm sezonu da açıldı. Köyümüz yerli ve yabancı turistlerce çok sık ziyaret edilen bir yer.
İlgililerin dikkatine saygıyla sunarım."
Mahmut DEREOĞLU



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.