Hava Durumu

Propaganda yorgunluğu bu konserle giderildi

Yazının Giriş Tarihi: 06.06.2015 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.06.2015 08:12
Yarın seçim sandıkları başına gidiyoruz yine sevgili okurlar.
Gece gündüz devam ettirilen yoğun seçim propaganda çalışmaları arasında geçenlerde çok hoş, kaliteli bir konserle yorgunluklarımızı atabildik.
Uludağ Sanat Derneği (ULSAD) Türk Sanat Müziği Korosu, Özel Dalkıran Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yararına çok güzel bir konserle kulaklarımızın pasını sildi yine.
Derneğin sosyal sorumluluk projesi kapsamında verdiği başarılı konser; Özel Dalkıran Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucu başkanı Kafiye Dalkıran’ın açılış konuşması ile başladı.
Dalkıran; ‘bu güzel geceyi hazırlayan başta dernek başkanı Sayın Bahadır Öztabak’a ve koro şefi Hilmi Bozdemir ile tüm koro mensuplarına teşekkür ederiz’ dedi. 
İki bölüm halinde verilen konsere şeflik yapan Bursa Devlet Korosu sanatçısı Hilmi Bozdemir yönetimindeki koro, rast ve hicaz makamındaki en güzel eserleri seslendirdi.
Konser solistleri Ayşe Öztabak, Dilek Tüzem, Duygu Özteber, Gönül Doğu, Gürhan  Karakelle, Hikmet Bekiroğlu, Mehmet Tanış, Metin Ataygün, Metin Kurtoğlu,
Nazan Bozdemir, Nursen Kaplanoğlu ve Serhat Akbulut başarılı performanslarıyla izleyiciler tarafından tam not aldılar ve uzun uzun alkışlandılar..



Uludağ Sanat Derneği (ULSAD) Başkanı Bahadır Öztabak; ‘Bu sezon, sosyal sorumluluk  
anlayışıyla verdiğimiz konserlerle çok mutluyuz. Derneğimize sezon boyunca destek veren başta Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Devlet Korosu Müdürlüğü olmak üzere tüm sponsorlarımıza gönülden teşekkürler ederim. 
Eylül ayı içinde başlayacak olan yeni sanat sezonunda koromuza katılacak yeni üyelerimizle de bundan öncekiler gibi güzel ve başarılı konserler vermeyi planlıyoruz.. 
Koromuza katılmak isteyen müzik sevdalılarını derneğimize bekliyoruz’ diyor.
Derneğin başarılı başkanı Bahadır Öztabak ve üyelerini ben de kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

Güzel sözler 

*- “İki şey yıkar insanı. Bir, dostundan gelen ihanet, iki; düşmanından gelen merhamet..” - Hz.Mevlana
*- Dost, deniz kenarındaki taşlara benzer. Önce tek tek toplarsın. Sonra birer birer denize atarsın. Ancak bazılarına kıyamazsın. Çünkü onlar kadir kıymet bilen vefa yüklü olanlardır.”
*- “Metodu olan topal, metotsuz koşandan daha çabuk ilerler.” - Francis Bacon
*- “Öğretmek, ikinci defa öğrenmek demektir. - J. Joured
(Teşekkürler Turgay DİBEKÇİOĞLU)

Yeni çıkan kitaplar

‘100.YILINDA ÇANAKKALE RUHU’: Emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun, uzun süren bir araştırma sonucu kaleme aldığı ve Türk ulusunun büyük zaferiyle sonuçlanan Çanakkale savaşlarını tüm detaylarıyla ‘100.Yılında Çanakkale Ruhu’ isimli kitabında başarıyla yansıtıyor. 
Kitap, Kaynak Yayınları arasında hazırlanıp okura sunuldu.

‘SİNEK SARAYI’: Yazar Mine G.Kırıkkanat yeni kitabı olan ‘Sinek Sarayı’nı Kırmızı Kedi Yayınevi’nden okurlarıyla buluşturuyor. 
144 sayfalık eserde ünlü yazar Kırıkkanat, Paris’te yaşamını sürdürürken İstanbul’a dönen bir gencin Cihangir sokaklarındaki umutlarla, hayal kırıklıkları ve gizemle dolu, maceralı yaşamını sürükleyici bir dille anlatıyor.

Cumartesi neşesi

HIZLI AVCI: Avcının biri, köy kahvesinde arkadaşlarına ballandıra ballandıra anlatıyormuş.
“Dün ava gitmiştim. Attığım bir fişekle bir tilkiyi ve üç de kekliği vurdum..”
Kendisini merakla dinleyenler “Atma kardeş din kardeşiyiz. Bu kadar büyük palavra olmaz yani” demişler..
Avcı, biraz kızmış arkadaşlarının yaptığı bu çıkışa.. Sonra gülümsemiş ve savunmaya geçmiş:
“O tilkiyi tek atışta arkasından vurduğumda o da yemek için boğduğu ve ağzına alıp dişlerinin arasında taşıdığı üç tane keklik varmış. Kekliklerini nasıl görecektim yani?..”
(Teşekkürler Ali Galip DEMİR)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.