Hava Durumu

Ramazan geceleri nostaljisi tam gaz

Yazının Giriş Tarihi: 19.07.2014 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.07.2014 08:32

Sanat ve sanatçı kenti Bursa’da ramazan ayında da Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu etkinliklerini sürdürüyor.
‘Her Yerde Tiyatro’ projesi kapsamında ‘Geçmiş Zaman Olur ki..’ adlı oyunu; Yenişehir, Orhangazi, İznik ve Mudanya Tirilye’de sahneleyen başarılı sanatçılar eski ramazan gecelerinin nostaljisini günümüze taşıyor.
Tiyatroya gitme olanağı bulunmayan ve çevre yerleşimlerde yaşayan vatandaşları tiyatro ile tanıştırmak ve şehirle kültürel bağı güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen ‘Her Yerde Tiyatro’ projesi her akşam farklı bir ilçede vatandaşların beğenisine sunuluyor, sanatçılar da bol bol alkış alıyorlar.
Son derece eğlenceli oyun Yenişehir, Orhangazi, İznik, Mudanya ve Tirilye’de sahnelendi. Yaz turnesinde her gösterimde vatandaşlardan yoğun ilgi gören Şehir Tiyatrosu’nun programı oldukça yoğun ve diğer ilçelerden de davetler alıyor..
Yaz sezonu turnesine çıkan bir diğer sanatçılar grubunu da Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu kadrosu oluşturdu.
AVP Devlet Tiyatrosu sanatçıları ve tiyatroya gönül verip tiyatro bünyesindeki Feraizcizade Gençlik Tiyatro Kursu’nda yetişen Bursalı gençlerin yaz aylarındaki turne programları oldukça eskiye dayanır.
Sezon içinde Bursa sahnesinde sergilenen oyunlar yaz aylarında büyük bir Anadolu turnesi yapardı.
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan programa göre oyunlar Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin en uzak kentleriyle Karadeniz ve Ege turnesinde alkış almadıkları şehir bırakmazdı.
Turneden iki hafta önce Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu Müdür Yardımcısı Adnan Açıkdüşünenler oyunların sergileneceği şehirlere gider, Vali ve kentin diğer ilgilileriyle görüşür, sahneler saptanır, kalınacak otellerle, lokantalarla anlaşmalar yapılır ve turneye çıkılacak gün erken saatlerde kiralanmış otobüsteki sanatçılar AVP Tiyatrosu önünden törenle uğurlanırdı Anadolu yollarına.
Bu arada daha önceden kamyonlara özenle yüklenen dekorlar, aksesuarlar turne için belirlenen ilk şehre teknisyenlerce götürülürdü.
Tiyatronun unutulmaz müdürü sanatçı,rejisör merhum Ali Cengiz Çelenk de işte böyle bir turnede Kayseri yollarında aniden rahatsızlanmış ve yaşama veda etmişti.
AVP tiyatrosuna ve dolayısıyla sanat ve sanatçı kenti Bursa’ya çok şeyler kazandırmış olan Çelenk’in bu beklenmedik olayla vefat etmesi ile turne yarım kalmış, rahmetlinin cenazesi Bursa’ya getirilerek tiyatro sahnesinde düzenlenen büyük bir törenle sonsuzluğa yolcu edilmişti.
Mekanı cennet olsun..

TEŞEKKÜR PANOSU
Teşekkürler Gazioğlu

Bursa’nın hayırsever işadamlarından tekstilci Sabahattin Gazioğlu’na bu kentin tüm insanlarının teşekkür etmesi gerekir.
Birçok hayır kurumuna sessiz sedasız, önemli katkılarda bulunan Gazioğlu bir süredir inşaatı devam eden Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi yakınında Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi’ni de kazandırdı.
Modern hastane kendi branşında en son teknolojiye sahip her tür tıbbi donanıma sahip.. Hastane bugün saat 18’de törenle hizmete giriyor.
Tebrikler Sn.Gazioğlu. Bursa’ya ve ülkemize hayırlı olsun. Ve bu sağlık kuruluşuna başvuracak tüm minik hastalara da peşinen acil şifalar dilerim.

Doğa ve müzik...

“Doğadaki her şeyin müzikal bir karşılığı vardır. Küçük mor bir menekşe, kısa, tatlı, majör bir melodi gibidir.
Fırtınalı bir havada sahile vuran dalgalar eşsiz bir crescendo, gürül gürül akan bir şelale hızlı bir tempoyla devinen yine eşsiz bir senfoni gibidir.
Benim de düşünce akışım, duygu hareketlerim tango benzeri bir devinimle ruhumu var eder. Bu dediklerimi düşünün lütfen.”
(Teşekkürler Kubilay Han YALÇIN)

Güzel sözler

“Gülü öylesine sevmelisin ki; soranlara dikeni yok diyebilmelisin..”

“Hayat kısa, kuralları yok, kolay affet, kalpten sev, kahkaha at ve yüzünü güldürmeyi başaran hiçbir şeye asla sırtını dönme...”

“Suskunluk çok soylu bir meydan okumadır. Ama soysuz insanlara işlemez..”
(Teşekkürler Ali SAYGAÇ)

Cumartesi neşesi

DİNDAR ÖĞRETMEN:- Sevimli ve küçük afacan, akşam evde babasına okulda geçen olayları ballandıra ballandıra anlatırken:
“Biliyor musun babacığım, bizim öğretmeniz çok dindar..”
“Nereden anladın bunu öğlum?” diye sordu babası:
“Beni ne zaman derse kaldırsa sorduğunu her soruya verdiğim cevaptan sonra başını ellerinin arasına alıyor ve ‘Aman Allahım aman Allahım’ diye bağırıyor da ondan!..”

PAPAĞAN: - Konuşma engelli bir genç, kuşçu dükkanı gidip rengarenk papağanlara uzun uzun baktıktan sonra kekeleyerek:
“Lü lü lüt fe een bu papağını istiyorum” diye dükkan sahibine talepte bulundu.
Ama dükkan sahibi adamı hemen kolundan tuttu ve dışarı çıkarmak için iteleye kakalaya çekiştirirken:
“Çok rica ederim delikanlı, bir an önce terk edin hemen burasını. Yoksa papağanlarımın konuşma şeklini tamamen bozacaksınız.”
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.