Hava Durumu

Rektör Tezok nasıl dinlenirdi?

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2016 08:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.02.2016 08:59
Mutlu pazarlar..
Binlerce öğrencisiyle ülkemizin sayılı yükseköğretim kurumlarından biri olan Uludağ Üniversitesi’nde hafta içinde kurucusu Rektör Prof. Dr. Ömer Fethi Tezok, düzenlenen törende ölümünün 38. yılında saygıyla anıldı. 
Bursalılar, öğrenciler ve öğretim üyelerinin büyük sevgisini kazanan rahmetli Tabip Tuğgeneral Prof.Dr. Ömer Fethi Tezok, 20 Haziran 1975’te yeni bir misyon üstlenerek önce Bursa Tıp Fakültesi Dekanı, sonra da 2 Şubat 1978’den vefatına dek üniversitemizin kurucu rektörüydü.  



Bugünkü Görükle Yerleşkesi’nin kamulaştırılması ve Kükürtlü Tesisleri’nin üniversiteye kazandırılmasında büyük emek harcayan Tezok, babacan tavırları, hoş sohbeti, berrak ve mütevazı kişiliğiyle basın mensuplarının gönlünde taht kurmuştu. 
Üniversitenin ilk rektörlük binası Nalbantoğlu, Taşkapı Caddesinde bir iş hanındaydı.
Tezok Hoca hafta sonu tatillerinde de rektörlükten ayrılmazdı. Tatil günlerinde de onu ziyaret eder, üniversiteyle ilgili yeni haberler alır, sohbetinde öğütler de verirdi.
Bir tatil günü ‘hocamızı ziyaret edelim, hem haber alır, hem de sohbet ederiz’ diye rektörlüğe uğradık. Kapıyı o dönemdeki sekreteri Gülcan kardeşimiz açtı.
Tam içeri giriyoruz; birden koridor başında Tezok Hocamız belirdi. Gömleğinin kollarını sıvamış, altında uzun bir şort, elinde de bir su kovası.
Çok şaşırdık, Tezok Hocamız adeta koridoru temizliyor gibiydi. Gülümsedi ve ‘gelin bakmalım evlatlar’ dedi. Makam odasına girince durumu anladık.
Hocamız, köşedeki büyükçe bir akvaryumu temizlemiş ve pırıl pırıl yapmıştı. ‘Benim bütün yorgunluğumu işte bu akvaryum alıyor’ dedi. Sonra elini akvaryumun ön camına uzatır uzatmaz rengarenk lepistes balıkları bu noktaya adeta hücum edince ‘beni lepistesler de çok sever’ diye espri yaptı.

Kampus girişinde ağaç dikme günündeyiz. Kalabalık bir konuk grubu var.  Minicik çam fidanlarını toprakla buluştururken yanımıza geldi. Derin bir ‘Aaah ah’ çekti ve ‘Bu çamlar büyüyecek, gölgesinde benim kızlı erkekli öğrencilerim oturacak, tatlı tatlı sohbet edrecek, ders çalışacak. O günleri tekrar yaşamayı ne çok isterdim..” dedi
Tezok Hocam’ı rahmetle anıyorum. Ve günümüz Rektörü Sn. Prof.Dr. Yusuf Ulcay ve arkadaşlarını da gösterdikleri bu vefa nedeniyle kutluyorum.         

Rüzgarın Kızı’ndan nostaljik buluşma

Öğrencilik yıllarında ‘Rüzgarın Kızı’ diye adlandırılan Tahtakale semtinin eski muhtarları ünlü atlet Oya Bayram Tezel güzel bir etkinlik düzenledi.
Eski atletlerin bir araya geleceği Mudanya’daki nostalji günü 10 Nisan Pazar günü saat 14’te.
Pavurya Balık Lokantası’nda zengin bir mönünün sunulacağı nostaljik gün için Rüzgarın Kızı ‘Tüm eskimeyen atletleri ve bilhassa 1990 öncesi yarışmış atletleri bekliyoruz. İsteyen eşler de katılabilir. Duyanlar duymayanlara duyursun’ diyor.

Güzel sözler

“Küçük şeylere gereğinden çok önem verenler, elinden büyük iş gelmeyenlerdir.” 
“Hepimiz hayatın kısalığından söz ederiz de, boş geçen zamanımızı nasıl kullanacağımızı bilmeyiz.” 
“Böcek olmayı kabullenenler, ezilince şikayet etmemeli.” 
(Teşekkürlerler Beril KÜÇÜK)
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.