Hava Durumu

Sadece beton mantarlar yetmez

Yazının Giriş Tarihi: 24.02.2017 04:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.02.2017 04:48

"Geçtiğimiz ocak ayı içinde bir komşumuzun köşenizde yayınlanan yakınmasında Nilüfer Altınşehir'de yaptırılan büyük yeşil alandaki çimenlerin bölgedeki işyerlerine gelen araçların manevra yaptıkları bir yer haline geldiği ve büyük emek verilerek yapılan çim alanı adeta bir yol haline getirdiği ileri sürülerek bu alanın çevresinin sınırlandırılması ricasında bulunulmuştu..

Duyarlı komşumuzun bu önerisi üzerine ilgili belediye tarafından yeşil alanın bir kenarına beton mantarlar konularak sınırlandırılma yapıldı.
Yapıldı ama sanırım bu mantarlar yetmeyecek.
Çünkü kent içinde asfalt kenarlarına konulan beton mantarları bile devirip üzerine çıkarak park eden bazı sürücüler var. Bu güzel çim alanı yine yol haline getirip burada da manevra yaparak çimleri yine berbat edebilirler. Maalesef araçların buraya girişinin insanların vicdanlarına bırakılmaması gerekiyor.

Bu dikkate alınarak yeşil alanın kenarlarına alçak duvar veya demir doğrama profillerle yüksekçe sınırlandırma yapılabilir.
Daha önceden çamur deryası haline gelen yeşil alana beton dökülerek virajı genişleten ve çirkin görüntüleri az da olsa ortadan kaldıran ilgili belediyemizin bu önerime de sıcak bakacağı umudundayım." Adının açıklanmasını istemeyen çevre sakini bir müh.

Eskişehir'de bedava Bursa'da parayla..

"Bursa'da çeşitli yerlerde bulunan genel tuvaletler oldukça pahalı. Örneğin Abdal Camii ve Türbesi civarındaki tuvaletlerden 125 kuruş ücret talep edilirken, diğer bazı tuvaletlerde de bu rakam yüz kuruşla yüzyirmibeş kuruş arasında oynuyor.
Oysa, komşu şehrimiz Eskişehir'de tuvaletlerin hepsi bedava. Ücret istenmiyor.
Genel tuvaletlerde bir yüz veya yüzyirmibeş kuruş ödemek bir şey değil ama Eskişehir'de ve Eskişehir Otobüs Terminali'nde bile tuvaletler nasıl ücretsiz oluyor?. Bunun bir izahı olmalı..
Güzel Bursamız'ın Eskişehir'den ne farkı var?.."
Recep HASIRCI

Basın Sokak karanlıkta

"Nilüfer ilçesindeki, Ataevler bölgesi, Barış Mahallesi, Basın Sokak geceleri zifiri karanlıklar içinde.. Burada bulunan Veremle Savaş Derneği binası tam karşısındaki elektrik direğinde bulunan ampul bir süredir arızalı, yanmıyor.
Bu sokak özellikle yakın çevrede bulunan okullarda öğrenim gören öğrencilerin akşam karanlığında okuldan çıktıktan sonra kullandıkları, gelip geçtikleri bir sokak. Yani her tür olumsuzluklar yaşanabilir.
Sokaktaki aydınlatma arızasının bir an önce giderilmesini çok rica ediyoruz."
Bir grup öğrenci velisi

Rögar kapakları tamamlanmalı

"Osmangazi ilçemizdeki, İnönü Caddesi (eski Kent Çöplüğü, Demirtaş Yolu) uzun zamandan beri berbat ve tehlikeli bir şekildeydi. Yer yer derin çukurlar ve tümseklerle dolu olan, esasen yoğun bir trafik akışının da bulunduğu ana caddede en sonunda gerekli olan asfalt onarım çalışması yapıldı ve cadde baştan sona asfaltla kaplandı.
Fakat çalışma yapılan cadde üzerindeki eksik kalan rögor kapaklarından dolayı kilometrelerce uzunluktaki çift yönlü trafik şimdi çok sıkışıyor.
Geceleri durum daha da vahim bir hale geliyor. Bölge sakinleri olarak BUSKİ tarafından eksik çalışmaların bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz.."

UEDAŞ'a talep UEDAŞ'tan yanıt

20 Şubat tarihli köşemizde yayınladığımız bir istekte okurumuz Mustafa Güney UEDAŞ'a şöyle seslenmişti:
***
TALEP:- "Nilüfer ilçesi, Demirciköy sakinleriyiz. Bölgemizde Eylül ve Beray sokaklarda tek bir gece aydınlatması bile yok.
Uzun zamandır bekledik, başvurduk ama aydınlatmalar yapılmadı. Bu sokaklarda oturan komşularımız geceleri güç durumda kalıyoruz.
İşin garip tarafı; aynı bölgede tek bir binanın dahi olmadığı yerlerde gece aydınlatmaları var ve hepsi de faal.
Eylül ve Beray sokaklarımıza da gece aydınlatması için gerekli çalışmaların artık yapılmasını önemle rica ediyoruz.
Saygıyla." Mustafa GÜNEY
***
UEDAŞ'ın yanıtında belirtildiği gibi okurum Eylül ve Beray sokaklar için zaten elektrik direkleri 'var' dememişti.
***
VE YANIT:- Geçtiğimiz günlerde köşenizde yayınlanan bir okur talebi ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir.
Yayınlanan yazı üzerine yaptığımız incelemede, belirtilen bölgede belirtildiği üzere aydınlatma direkleri bulunmamaktadır.
Konu bilgimiz dahilinde olup söz konusu aydınlatma talebi yatırım programımız kapsamına alınmıştır. En kısa sürede sorunun çözülmesi sağlanacaktır.
Değerli müşterilerimiz, şirketimiz ile ilgili her türlü istek, öneri ve düşünceleri için bize 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren 186 numaralı çağrı merkezimiz, akıllı telefonlarda kullanılan mobil uygulamamızdan veya halklailiskiler@uedas.com.tr adresimize e-posta göndererek ulaşabilirler. Onları dinliyor olacağız. Bilgilerinize sunar, esenlikler dileriz."
ULUDAĞ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. Kurumsal İletişim Md.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.