Hava Durumu

Sanayicinin feryadına kulak verin lütfen!..

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2014 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 07:53
“Uzun yıllardır Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi’nde (HOSAB) şehri ve ülkesi için çalışan, ekonomik ve istihdam anlamında sürekli pozitif değer sağlamaya gayret eden bir işadamıyım.
Sanayi şehri Bursa’da İzmir Yolu üzerindeki bölgemiz HOSAB, şehrimizdeki Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) içinde son birkaç yılda en hızlı büyüyen OSB’dir. Son 4-5 yıldır HOSAB’a yapılan yeni fabrika yatırımları ve Bölge Md.’müzün yatırımlarıyla bölgemiz elbette benim gibi düşünen bölge sanayicilerini mutlu ediyor.
HOSAB’a bakınca dünya çapında üretim ve ihracat yapan yerli firmaları gördüğümüz gibi, ulusal ve global anlamda markalaşmış bir çok kuruluşun da bölgede yatırımlarının yer aldığı görülür.
HOSAB Bölge Md.’nün pozitif yatırımlarıyla, bölge sanayicisi bizler daha verimli çalışma imkanı buluyoruz. Bilhassa en büyük sıkıntımız olan yollarımızın asfaltlanması ile bölge içindeki ulaşım ve nakliye konusunda ciddi bir rahatlama yaşıyoruz. Kendi adıma HOSAB Yönetim Kurulu’na ve Bölge Md.’müze çok teşekkürler. 

HOSAB’la ilgili her şey bu kadar olumluyken HOSAB’a İzmir Yolu’ndan bağlanan ve bölgeye ulaşımı sağlayan yolla ilgili aynı cümleleri maalesef kuramayacağım. Uzun yıllar bölge sanayici olarak, her gün HOSAB’a ulaşan bu yolun iyileştirilmesini bekleyen bir kişiyim. Sadece HOSAB değil, yakınımızdaki Kayapa Islah OSB ve Akçalar Sanayi Bölgesi de aynı yolu yoğunlukla kullanıyor. Ancak bırakın iyileştirmeyi, her gün daha kötü bir yolu kullanıyoruz..
Yaklaşık 7 km. olan, 2 şeritli ve bol virajlı bu yolda her gün ağır tonajlı araçlar, servis ve firma araçları ve bizler ulaşım sağlamaya çalışıyoruz!. 
Çalışıyoruz diyorum, çünkü yolun bozukluğu ve üzerinde açılan derin çukurlar yüzünden adeta köşe kapmaca oynuyoruz. Yağışlı havalarda neredeyse tuzak halini alan çukurlar yüzünden, bugüne kadar birçok araç kaza yaptı, devrildi. Tesellimiz; herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Bizler bir yandan canımızı korumaya çalışıp, diğer yandan büyük emeklerle ürettiğimiz ürünlerimizi zamanında ve sağlıklı bir şekilde müşterilerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. En ufak bir sarsıntıda ürünlerimizin çoğu, yolun bozuk zemininde kamyon kasalarında zarar görüyor. Ne yazık ki şimdiye dek birçok ürünümüz bu yüzden müşterilerimizce kabul görmedi.
Bugüne dek yolla ilgili sorunlarımızı HOSAB Yönetimi ve Bölge Md. aracılığıyla, kentimizin değerli büyüklerine defalarca ilettik. Çoğu geldi, sorunu yerinde inceledi ve gerekenin yapılacağı tarihi bile verdi. Ancak bırakın yeni yol yapılmasını, en ufak bir çivi dahi çakılmadı.
Sadece bazı zamanlarda, çukurlara yama yapılıp geçici çözüm uygulandı. Ama  takdir edersiniz ki bu durum; kanserli hastaya sadece aspirin tedavisine benziyor!.
Yamalı çukurlar, ağır tonajlı araçlar sebebiyle en fazla 2-3 gün dayanıp eski halini alıyor. Özellikle yağmur ve kar yağışında vay halimize. Ekteki fotoğrafları birkaç gün önce çektim.
8000 çalışanı olan ve hatta yakında Akçalar Sanayi Bölgesi’yle birleşerek daha da büyüyecek Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi’ne ulaşabilmek için daha ne kadar bu köşe kapmacayı oynayacağız?
Ya da şöyle mi demeliyim?;
Bu şehir, bu ülke için çalışıp üreten ve başarmak için her gün daha fazla ter döken insanlara böyle bir yoldan ulaşım sağlamayı layık (!) gördükleri için kimlere teşekkür etmeliyiz?
Sizden ricam sesimizi ve sorunumuzu ilgililere köşenizden duyurmanız. Sabırla okuduğunuz için çok teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim. En derin saygılarımla.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir sanayici

***


TEŞEKKÜR PANOSU

SN. BAŞKAN ALTEPE'YE


“Yavuz Selim Mahallesi sakinleri olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn.Recep Altepe’ye teşekkür ederiz.. Geçen cuma günü mahallemizdeki kapalı pazaryeri altında Sosyal Yaşam Merkezi’miz de hizmete açılarak semtimizdeki bir eksiklik daha ortadan kalkmış oldu. Sağ olsunlar, var olsunlar..”
Semt sakinleri adına 
M. Arif KAĞITÇI

***

YERALTINA ÇÖP DEPOSU


“Nilüfer Belediyesi bölgenin çeşitli yerlerine yeraltı çöp depoları yaptırmış.
Diğer belediyelerimiz neden bu sistemi uygulamıyor?
Bursa’mıza bu konuda yapılacak hizmetler çok faz-lası ile önemli. Öncelikle çevre temizliği ve insan sağlığı açısından, toplum sağlığı açısından bu konu acilen değerlendirilmelidir.
Çünkü kentimizin sokak ve caddelerine konulmuş bulunan çöp konteynırları yeterli derecede sağlıklı değil.
Ayrıca bu konteynırlar çabuk yıpranıyor, kırılıyor, kapakları da arızalanıyor. Böyle olunca koku ve çöp atıkları dışarıya taşıyor. Çöp suları da sokaklara caddelere yayıldığı için, sinekler oluşuyor. 
Dikkate alınması ricası ile..”
Kemal BAŞEREN
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.