Hava Durumu

Sanki inzivaya çekilmiş gibiyiz

Yazının Giriş Tarihi: 17.03.2017 04:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.03.2017 04:55

"Ben Hamitler Mahallesi'nde oturuyorum. Sorunumuz; bizim oraya B/25- B/40- 40/H- 35/H otobüsleri gidiyor. Fakat bunların seferleri akşam 21-22 arası bitiyor. Heykel'den BOİ'ye ait sarı otobüsü de yok.
Bu şikayetimizi defalarca Özel Halk Otobüsleri Odası'na ve Burulaş'a bildirmemize rağmen olumlu bir sonuç alamadık.
Bu yüzden geceleri ne gezmeye gidebiliyoruz ne de bize misafirlerimiz gelebiliyor. Sanki inzivaya çekilmiş gibiyiz..

Geç saate kadar otobüs gelmemesinden dolayı ve zaman zaman da özel halk otobüslerinin son seferleri yapmamasını hesaba katarsak daha da zor bir hal alıyor ulaşımımız.
Yaşadığımız bölge kalabalık site ve apartmanların olduğu ve Bursa'nın gelişen bir bölgesi. Burada yaşayanlardan pek çoğunun arabası da yok. Ulaşıma zam üstüne zam geliyor. Ulaşım 2.80 TL olmuş ama hizmet alamıyoruz. Ya özel halk otobüsleri gece 24'e kadar sefer yapmalı veya BOİ bu bölgeye sarı otobüs koymalı.
Sorunumuz dikkate alınıp çözümlenebilirse çok mutlu olacağız." Ali ALTUĞ

"Çanakkale geçilmez!."

Şanlı Türk tarihimizin dönüm noktası olan ve bağımsızlık savaşımızın temellerinin atıldığı Çanakkale Zaferimizin yarın 102. yıldönümü kutlanacak.
Başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, canlarını korkusuzca ortaya atıp 'Çanakkale Geçilmez' dedirten kahraman şehitlerimiz ve gazilerimizi 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümleri nedeniyle sonsuz şükran ve saygıyla bugünden bir kez daha anıyorum.
Mekanları cennet olsun!..
Erdal ÖZDÜR

Atilla Sokak'a lütfen dikkat

"Yunuseli Caddesi'nde Havaalanı aralığından Hürriyet semtine doğru girişte, hemen köşede bulunan bir oto koltuk firmasının yanındaki Atilla Sokak'ta yapılan bir kazı çalışmasından sonra açılan derin çukur özensiz ve tehlike içeren bir şekilde toprakla kapatılıp öylece bırakılmış.
Bir süreden beri kendi kaderine terk edilen çukur yüzünden buradan geçmek zorunda kalan araçlar olumsuz yönde etkilenirken araçların altları da vuruyor.
Her geçen gün biraz daha derinleşen Atilla Sokak'taki bu çukurun kapatılıp gerekli şekilde onarılmasını rica ediyorum."
Ergun TÜLBENTÇİ

Mudanya'ya kültür sanat merkezi

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ilçede sosyal aktivitelerin, sergilerin, sportif faaliyetler ve kursların yapılacağı Yeni Mahalle Kültür, Sanat, Gençlik ve Spor Merkezi'ni hayata geçirmenin mutluluğu içinde.
Başkan Türkyılmaz, sosyal belediyeciliği daha da ileriye götürüp hizmetlerini artırarak sürdürdüklerini belirtirken kültür sanat merkezinde gençlere yönelik kurslar da yapılacak diyor.
Dün düzenlenen törenle kapılarını açan merkez binasında Hobi ve Sanat Atölyeleri, Kadın Dayanışma Evi, Öğrenci Etüt Evi, Kütüphane, Sergi Salonları, AÇEV Çocuk Oyun Odası ve Gençlik Aktivite ve Spor Salonu bulunuyor.
Hayırlı olsun..

Bu betonlar nasıl beton?

"Mudanya karayolunda Tepedevrent ile Mudanya ilçe merkezi arasındaki yolda (orta refüj-yol ayracı) gibi yerlere konulan beton bloklardaki pütür pütür dökülmeleri önceki tarihlerde köşenize iletmiştim.
Şimdilerde ise beton bloklar parçalanmaya başladı.. Bu ayıplı malzemeyi oraya alıp koyan kimseler veya yetkililer buna hiç üzülmüyorlar herhalde.. Çünkü kimse üzerine alınmadı galiba..
Böylesi konuları gündeme getirdiğiniz için çok teşekkür ederim.." Vecdi TEKİN

Dön dolaş üç kez aynı yere çıktım

"Geçen pazar günü öğleden sonra Akpınar semtinde oturan eski bir aile dostumuzu ziyarete gittik.
Dönüşte, yeni yapılaşmalar olduğu söylenen Yunuseli'den geçerek çevreyi görmek istedik. Bölgeye girdiğimizde çok şaşırdık. Çünkü çok geniş bulvarlar, modern siteler, apartmanlar, işyerleri, virajlar ve ada dönüşlü kavşaklar yapılmış..
Yani orada bence şimdi yeni bir Bursa daha oluşuyor.
Fakat bu güzel manzara daha sonra kabusa döndü. Bölgeye girdiğimiz için bin pişman olduk. Bölgeden Yunuseli'ne çıkabilmek için döndük dolaştık durduk. Tüm üç tur attık fakat hep aynı yere çıktık.
Çünkü bulvar başlarına, kavşak ve caddelere geçici bile olsa bir tane bile Yunuseli'ne ulaştıracak basit trafik yön işareti konulmamış.
Böylesi büyük bir eksiklik nasıl unutulur anlayamadık doğrusu.. Caddelere isim vermek ve trafik levhalarını yaptırmak tabii ki uzun zaman alabilir. Ama benim belirtmek istediğim şey, geçici ve basit birer 'Yunuseli'ne gider' yazılı yön levhası..
Yaratılan güzelliklerde ille de bir eksiğin bulunması toplumumuzda oluşan yeni bir gelenek mi yoksa?.."
Tümer DURSUN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.