Hava Durumu

Sayın Bozbey'e açık mektup

Yazının Giriş Tarihi: 14.12.2018 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.12.2018 08:18

Nilüfer Bld. Bşk.Sn. Mustafa Bozbey; Gazetelerde adınız Büyükşehir Bld. Bşk. adaylığı için geçiyor. Allah şimdiden hayırlara vesile etsin.
Beşevler Konak Pazar Yeri çevresinde her pazar zaten dar olan çevre sokak kaldırımları araçların işgali altında. Kaldırımda yürümek imkansız. Pazar arabamızla sokak ortasından araçlara ezilmeden yürümeye çalışıyoruz. Geçen hafta bu köşede belediyenizin bu gibi sorunlar için bir cevabınız yayınlandı. Sorun sanki birkaç araçla sınırlı gibi 'plakasını çekin bize bildirin ceza yazalım' denildi. Geçen pazar da değişen bir şey yoktu.
Ekteki fotoları o gün çektim. Kaldırımda onlarca araçtan bir tanesinin zaten plakası da yoktu. Bu iş birkaç araca cezayla önlenemez.
Sizler Bursa'nın kronik sorunlarını çözmeye adaysınız. Oysa Beşevler, Konak Pazar yerindeki otopark sorunu yıllardır var. Görevliler pazar günü olduğu için mi sahaya inip bu işe çözüm getiremiyor?.
Çözümü birkaç kare fotodan beklemek doğru değil. Ricamız ekiplerinize 'sahada sorunu gözlemleyip çözümleyin' demeniz. Böylece sorun bitebilir. Ve Büyükşehir Bld. Bşk.'nda karşılaşabileceğiniz yüzlerce benzeri sorun da çok daha kolay olur inancındayım.
Konuya her zamanki yakın ilginizi rica eder, başarılar dilerim.
Saygıyla." - Çevre sakinleri adına bir okur

Gemlik eğitimde adeta şaha kalktı

Sanayisi, turizmi, zeytini ve doğa güzellikleriyle ünlü Gemlik'te eğitim ve öğretim adeta şaha kalkmış durumda.
Çünkü ilçede yeni yeni modern okullar yapıldı ve yapılıyor.
İlçe Bld.Bşk. Refik Yılmaz dün Baia Otel'deki Sönmez Medya Buluşmaları'nda bu konuda sorumu yanıtlarken çok mutluydu.
Hemen yazalım; Gemlik'teki okullarda ikili öğretim tarihe karışmış..
Bşk.Yılmaz, "16 yıl önce ilçemizdeki okullarda bulunan dersliklerde öğrenci mevcudu 55 iken şimdi artık dersliklerde 25 öğrencimiz öğrenim görüyor.
Belediyemizle ve yaptığımız girişimlerle yedi ayrı firma ile ilçemize yeni yeni okullar kazandırdık.
Biz bu firmalara halka konser vereceğiz, sanatçıların ücretini siz verin' filan demedik. Tamamen eğitime yönelik katkılarda bulunmalarını istedik.
Sonuçta 1940 yılında yapılan ve depreme dayanıksız olduğu saptanan tarihi lise binamızı yıktık. Bunun için bazı ilçe sakinlerimiz nostaljik bir yaklaşımla okulun yıkılmamasını istediler. Ama biz liseyi okul bahçesine yeniden inşa ettik. Onun yerine de spor salonu. İş Bankası'nın katkılarıyla oldu bu iş. Derslik sayısı da arttı böylece.
Cumhuriyet Mahallesi'ndeki ilkokulu da yıkıp okul bahçesinde yeniledik. 24 derslikli yeni bir okulumuz da oluştu. Özdilek firması da 24 derslikli bir okul yaptı. Mermer firması sahibi bir hayırsever de 32 derslikli bir okulu gençliğin hizmetine açtı. Gemlik Gübre Fabrikası ve Borusan da bu işe duyarsız kalmadılar ve onlar da birer okul yaptırdı. Şu an ilçemizde 150 derslikli eğitim kurumu var. Cihatlı Mahallemizdeki 24 derslikli okul da bitmek üzere. Kumla ve Umurbey'e de okul projelerimiz var" diyor.

Osmangazi Belediyesi'ne

"Genelde gazetelerde okur şikayet ve önerileri de yayınlanıyor.
Bazen etkin sonuçlara çabuk ulaşılabiliyor. Bazen de umduğumuz gibi olmuyor. Ama yeri geldiğinde sorunlar çözüme kavuşunca teşekkür etmesini de bilmeliyiz.

Yaşam alanlarındaki aksaklığı, sorunu yetkililer herzaman göremez. Bunun takibini en iyi vatandaşlar yapar. Bir bölgeyi güzelleştiren binalar değil duyarlı insanlardır.

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Siteler bölgesi yeni bir yerleşim yeri olduğu için eksikler veya beklentinin yüksek olduğu bir yer olabilir.

Bu konuda Fen işlerine ve Temizlik işlerine yer yer taleplerimiz oldu. Çoğu kez kendi sorumluluk alanlarında olumlu cevaplar alıyoruz.

Bir tek bisiklet yollarının boyama talebimiz yeni kaldırımları bittiğinde komple yapılacak sanırım.

Bu konuda yardımları için Osmangazi Belediyesi Fen İşleri ve Temizlik İşlerine çok teşekkür ederiz. "

Hakan CANSIZ

Misafir Odası'na hiç yakışmıyor!.

"Bursa'nın Misafir Odası olarak yorumlanan ve Cumhuriyet Alanımızda bulunan Mustafa Kemal Atatürk'e ait heykelin önüne çıkılan mermer merdivenler yürekler acısı bir halde ve kırık dökük..
Bursa aşığı bir insan olarak bu merdivenleri gördükçe inanın içim sızlıyor ve çok üzülüyorum.
Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş'ın bu meseleye hassasiyetle yaklaşacağını ve gerekli iyileştirmeyi acilen yaptıracağına inanıyorum.
Saygılarımla.."

Ahmet UMUTLU

Alo,burası UEDAŞ

"11 Aralık 2018 köşenizde bahsi geçen Osmangazi İlçesi, Nalbantoğlu Mahallesi, Atatürk Caddesi, Ulucami civarı adresinde bulunan aydınlatma direklerinde eksik olan sigorta kapakları tamamlanmış fotoğrafı da ektedir..

Değerli müşterilerimiz, şirketimizle ilgili her tür istek, öneri ve düşünceleri için bize 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren ALO 186 numaralı çağrı merkezimiz, akıllı telefonlarda kullanılan mobil uygulamamız veya halklailiskiler@uedas.com.tr adresimize e-posta göndererek ulaşabilirler.

Onları dinliyor olacağız.
Saygılarımızla."

UEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.