Hava Durumu

Sayın Valim bu okulu gidip görmelisiniz

Yazının Giriş Tarihi: 09.02.2012 08:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.02.2012 08:42
"Osmangazi ilçesi Muradiye semtinde doğdum büyüdüm.. Halen Manisa'da bir kuruluşta görevliyim..
Bursa ile ilgili haberleri hergün internet sayesinde gazetenizden izleyebiliyorum.
Yıllık iznimden bir haftalığına yararlanıp bir akrabamın kızının nişan töreni için ailemle Bursa'ya geldim.
Ablamın bir küçük oğlu var. Beni çok sever. Ben de onu.. Geçen pazartesi günü onun isteğini kıramadım ve o sabah elinden tutup Demirkapı semtinde bulunan Turgut Yılmazipek Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na ben götürdüm.
O okulunu çok seviyor, öğretmenlerini de.. Başarılı bir öğrenci..
Ancak bu okulda dışarıdan gördüğüm manzara beni bir hayli üzdü.
Okul bildiğim kadarıyla rahmetli tekstilci Turgut Yılmazipek tarafından uzun süre dokuma fabrikası olarak kullanılan bir yapı.
Bina, yıllar önce hayırsever iş adamımız tarafından Milli Eğitim'e verilmişti. Ama o günden beri de aynı. Değişen pek birşey halen yok, göremedim...
Şu anda hem kendi öğrencileri ve hem de dağ köylerimizden gelen ve yatılı olarak öğrenim gören yüzlerce öğrenci varmış bu ahşap binada.
Ama bu üç katlı betonarme binanın çok küçücük bir bahçesi mevcut.. Çok daracık bir öğretim kurumu burası. İçerisinin durumu, derslikler, laboratuvarlar vs. ne durumdadır onu bilemiyorum?. Ama görünüşe göre pek farklı değildir sanırım.
Ayrıca duyduklarıma göre, bir başka okulun öğrencileri de yeni bir yapılaşma nedeniyle buraya nakledilmiş.
Okulun mevcudu artınca problemler artmış.
Ardından Van'da yaşanan son deprem felaketinden sonra pekçok küçük Vanlı öğrenci de yine bu yatılı okula getirilip yerleştirilmiş.
Öğretim yılının ikinci devresinin başladığı o ilk gün yüzlerce çocuk bahçede içiçe bir haldeydi. Bu çocuklar bu daracık okulda ve küçücük bahçesinde nasıl oynarlar, koşarlar, spor yaparlar; doğrusu anlaşılır gibi değil?.
Binanın yetersiz olmasının yanısıra gece gündüz burada yatılı kalan öğrenciler için yaşanabilecek olası bir felaket ise çok tehlikeli bir durum yaratabilir. Allah korusun.. Bunu düşünmek bile korkunç..
Bursa gibi Türkiye'nin başta gelen büyükşehrinden birinde böylesi bir okulda küçük öğrencilere eğitim ve öğretim sunmak ne derece güvenlidir.
Doğrusu bu da tartışmaya değer.
Sayın Valimizin ve Milli Eğitim Müdürümüz'ün bu okulu gidip görmelerini hassasiyetle rica ediyorum.
İnceledikleri takdirde eminim ki işaret ettiğim ve insan zihninde bir takım olumsuz sualler yaratan konulara en az benim kadar ilgi gösterecekler ve gereğini yapacaklardır.
Okulun tüm eğitim kadrosuna ve bu koşullar altında geleceğe hazırlanan küçük öğrencilere başarılar diliyor, Sayın Bursa Valisi ve Milli Eğitim Müdürü'ne de engin saygılarımı sunuyorum..."
A. Suat KAYA



Kanalizasyon bekliyoruz...
"Demirtaş'ta, Sakarya Mahallesi, Okul Sokak No:1 adresindeki 11 dairelik bir apartmanda oturuyoruz.
İki yıl önce taşındığımız bu yeni apartmanın maalesef kanalizasyon bağlantısı yok. Binamızı yapan müteahhit bu nedenle apartman altındaki korunak içine içine bir fosseptik kuyu açmış.
Fosseptik zaman zaman doluyor, pis kokular apartmanın içine doluyor.
BUSKİ'ye yaptığımız müracaatlardan olumlu bir netice çıkmadı. Bize o sokakta kanalizasyon hattı olmadığını belirtiyorlar.
BUSKİ'nin bizleri bu dertten acilen kurtarmasını rica ediyoruz."
Mahmut ARTAN


Yeni Devlet Hastanesi için önemli bir öneri
1- Zübeyde Hanım Doğumevi'nin mevcut arazisi (halen kullanılmayan yaklaşık 14 dönümlük bir arazisi de mevcuttur) + İl Sağlık Müdürlüğü binasının bulunduğu alana çok branşlı bir Devlet Hastanesi planlanmalıdır.
Çekirge Devlet Hastanesi günümüzde ana ulaşım akslarından uzakta kalmıştır, Bursaray'a uzaktır. Hasta ve ambulansların ulaşımında güçlükler vardır, ileriki yıllarda bu sıkıntı daha da artacaktır. Binası eski, zayıf ve yetersizdir. Bu bölge de yeni hastanenin planlanması özellikle normal ve acil ulaşım imkanları yönünden sakıncalıdır.
Zübeyde Hanım Doğumevi ise ulaşım açısından uygundur. Ama günümüzde fizik kapasite olarak ihtiyaçlara cevap vermekten uzak ve bina deprem açısıdan riskler taşımaktadır.
Bu nedenle halen Zübeyde Hanım Doğumevi'nin bulunduğu alana, mevcut eski bina yıkılıp bitişiğindeki kamu arazisi eklenerek, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları branşlarının da bulunacağı çok branşlı bir Devlet Hastanesi yapılması Bursa için  zarurettir.
2- İl Sağlık Müdürlüğü ise Özel İdare'ce kendilerine tahsisi yenilenen Ankara Yolu'ndaki kamu arazisine taşınmalıdır.
3- Çekirge Devlet Hastanesinin bulunduğu alan ise başka amaçlarla örneğin Fizik Tedavi Hastanesi veya kent için ihtiyaç duyulan diğer amaçlarla (yeşil alan, rekreasyon alanları vd.) kullanılabilir.
Kesin olan şey bu alan, günümüzde merkezi bir Devlet Hastanesi için, hasta ulaşımı, acil hastaların ulaşımında yaşanacak güçlükler nedeniyle uygun değildir.
Bursanın sağlık alanındaki eksiklerine geleceği de düşünerek kalıcı çözümler üretme konusunda bu önerilerin kamuoyu gündemine taşınarak dikkate alınmasını diliyorum."
Başarı dilekleri, selam ve saygılarımla."
Yrdm. Doç. Dr. Yakup CANITEZ
UÜ. Tıp Fak. Çocuk Sağlığı ve
Hast.ABD, Çocuk Alerji Bilim Dalı




Nilüfer Belediyesi'nin dikkatine
"Nilüfer ilçemizdeki Nilüfer Hatun Caddesi üzerinde bulunan Yıldırım Market'in tam önünde cadde kenarında her yağışlı havada geniş bir su birikintisi oluşmaktadır.
Yayalar buradan geçerken anayolda devamlı seyreden araçlar mecburen bu su birikintisi içine girince tepeden ayağa sırılsıklam oluyor.
Ayrıca bu cadde ile Gazi Osmanpaşa Caddesi'nin birleştiği dört yol ağzında bulunan BUSKİ'ye ait demir kapakların çevresinde de çukurlar mevcut. Demir kapaklardan birinin yanında meydana gelen bir çukur ise oldukça derin.
Nilüfer Belediyemiz ilgililerinin dikkat nazarlarına saygıyla sunarım.."
Nizami AYDIN


Nazar değmesin diye mi?

"Osmangazi Belediyemiz'in yaptırdığı İvazpaşa Spor Tesisleri kompleksinin kapısından bir görüntü.
Tesisler çok modern ama kapısı düşmesin diye tel ile bağlı. uzun zamandır da böyle. Oldukça komik bir durum yani..
Bu güzel tesise nazar değmesin diye mi acaba böyle bıraktılar?   Saygılarımızla.."
Adının açıklanmasını  istemeyen bir okur


Mantarları tek tek söküyorlar

"Zübeyde Hanım Doğumevi trafik lambaları civarında oturuyoruz.. Kentimizin her noktasında olduğu gibi bizim burada da kaldırımlar otopark olarak kullanılırsa şaşırmamak gerek. Çünkü bir süre önce bu yola konulan beton mantarların sayısı her geçen gün biraz daha azalıyor. Birileri bu mantarları yerlerinden çıkarıp kenara atıyor ve yaya yolu otopark haline geliyor.
İşte bunun kanıtı. Sökülen beton mantarlardan biri hemen kenara, diğeri de çalıların dibine atılmış. Yerleri de çukur vaziyette.
Eğer tedbir alınmazsa korkumuz bu çok önemli ve güzel uygulamanın tahrip edilmesi adeta bir çorap söküğü gibi kentin her tarafında devam edecek..
Yetkililerin bu saygısızlığa ve kurnazlığa izin vermemelerini diliyoruz."
Çevre sakinleri



Bravo Mertel

"Gittiğim bir işyerinde rastlantı sonucu 2012 duvar takvimini görünce çok heyecanlandım.
Çünkü böyle bir duvar takvimini ilk defa gördüm. Her sayfasında büyük kurtarıcımız M.Kemal Atatürk'ün çok orijinal fotoğrafları olan takvim çok dikkatli ve temiz bir baskıyla meydana getirilmiş..
Her sayfası ayrı bir güzellikte olan takvimi Beşevler Küçük Sanayi Sitesi'nde bulunan Mertel Hareketli Cam Sistemleri firması hazırlatmış.
Şimdiye kadar hiç rastlamadığım güzellik ve özellikteki bu takvimi hazırlatan firma sahiplerini samimiyetle tebrik ederim."
Adının açıklanmasını istemeyen bir emekli



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.