Hava Durumu

Şehit Mehmet’e de vefa borcu ödenmelidir!..

Yazının Giriş Tarihi: 25.02.2016 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.02.2016 08:24
“Büyükşehir Bld. Bşk. Sn. Altepe’nin Çanakkale’de şehit düşen Bursalı kahraman Mehmetçiklerimiz için gösterdiği hassasiyet çok yerindedir.
     Yeni bir çalışmayla Mudanya Çayönü Şehitliği için de harekete geçildiğini gazetenizde okudum. Başkanımız ‘Vefa borcumuzu’ ödüyoruz’ demiş. Allah razı olsun..
     Ama;
     İstiklal Savaşı’nda şehit düşen bir şehidimize de aynı vefa borcunun ödenmesi gerekir.
     Hatırlatmak isterim; Hürriyet Cad.’mizde eski Ziraat Okulu önündeki bahçeye defnedilmiş olan İstiklal Savaşı şehidimiz Mehmet’in kabri buradaki yol genişletme ve yürüme parkuru yapılınca yok oldu.. Şehit kabrinin üzerinden yol geçirildi. 
     Bu da biz semt sakinlerini gerçekten çok üzdü. O günlerde (geçen mart ayında) gazetenize üzerinden yol geçirilen şehidimizin mezarının fotosu ekinde ‘şehit kabrinin yakındaki uygun bir yere nakli ve üzerine de yine mermer yazının konulması’ şeklinde talebimiz olmuştu. 



  Aynı konuyu elimizdeki tarihi fotoyla tekrar gündeme getirmek ve hatırlatmak amacıyla gazetenizdeki köşenize aktarmak istiyoruz..


     Arzumuz; en kısa zamanda ‘şehit Mehmetimize de vefa borcunun ödenmesi için aynı bölgeye onun sembolik bir kabrinin yapımı ve mermer mezar taşının da konmasını’ rica ediyoruz. Bu anıtsal mezar çok geniş yapılan yürüme parkuru ortasındaki yeşil bir alanda da gerçekleştirilebilir.
     Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’nin İstiklal Savaşı şehidimiz Mehmet’e de vefa borcunu ödeyeceğine inanıyor ve bekliyoruz.” 
     Saygılarımızla.” - Bölge sakinleri adına isminin açıklanmasını istemeyen bir okur  

Setbaşı Köprüsünün altı ve iki yanıt

Setbaşı Köprüsü’ütn altında oluşan çöp yığınlarıyla ilgili olarak 22 Şubat’ta yayınladığım bir okur şikayetine hemen ertesi gün yanıt geldi:
 “Osmangazi Bld. sorumluluk alanındaki ‘Gökdere ve tarihi köprü altına kim sahip çıkacak’ diye belirtilen bölge Büyükşehir Bld.’miz sorumluluk alanındadır.
Bölgemizdeki bu görüntüyü ortadan kaldırmak için sorumluluk alanımızda yer almayan kısmı Temizlik İşleri Md. elemanlarımız temizleyerek kötü görüntüden arındırmıştır.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim.”
Mustafa DÜNDAR
Osmangazi Bld.Bşk. 

“22/2/2016 köşenizde yayınlanan ‘Setbaşı Köprüsünün Altı Çöplük Oldu” başlıklı, dere yatağına atılan çöp, plastik şişe, poşet vb. atıklardan duyulan rahatsızlığı konu alan okur şikayeti incelenmiştir.
Setbaşı dere yatağının belediyemiz sorumluluk alanındaki kısmında gerekli temizlik işi personelimizce düzenli olarak yapılmaktadır. Bilgilerinize sunarız.” Yıldırım Bld.Basın Halkla İlşk. Md.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.