Hava Durumu

'Selvi Boylum Al Yazmalım'

Yazının Giriş Tarihi: 25.11.2018 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.11.2018 08:07

Mutlu bir tatil günü diliyorum değerli okurlarım
Türk sinemasının efsaneleşmiş filmlerinden biri olan ve 70'li yıllarda gişe rekorları kıran, zaman zaman da TV ekranlarında tekrar gösterime giren 'Selvi Boylum Al Yazmalım' isimli filme unutulmazlık kazandıran ünlü bir müzisyenimiz, geçenlerde Nilüfer Belediyesi'nin organizasyonunda Bursalı sanatseverlerle bir araya geldi.
Bu ünlü isim, filme farklı güzellikler ekleyen fon müziğinin bestecisi Cahit Berkay'dı..
Nilüfer Belediyesi'nin, Türk müziğinin usta isimlerini Bursalılar ile buluşturduğu "Nida Ateş'le Buluşmalar" etkinliğine konuk olan Berkay, hafızalardan silinmeyen eserleriyle izleyenlere yine unutulmaz bir gece yaşattı.
Türk sinemasının unutulmaz filmlerine hafızalara kazınan müzikler yapan Cahit Berkay, Bursa Akademik Odalar Birliği'nde (BAOB) gerçekleşen konseri Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Aysel Okumuş ile çok sayıda sanatsever izledi. Müzik yaşamına Moğollar Grubu ile birlikte birçok ödül ve başarıyı, çok sayıda albümü ve 160'tan fazla film müziğini sığdıran Cahit Berkay, Nida Ateş ile birlikte izleyenlere keyifli bir gece yaşattı.
'Selvi Boylum Al Yazmalım' ve 'Çiçek Abbas' gibi unutulmaz Yeşilçam klasiklerinin müziklerini, salonu dolduranlar için çalan Cahit Berkay, gönülleri fethetti. Berkay, 'Selvi Boylum Al Yazmalım' adlı film müziğinin hikayesini de Bursalı hayranlarıyla paylaştı.
Anımsanacağı üzere Cengiz Aymatov'un romanından uyarlanan ve başrollerini Kadir inanır, Türkan Şoray ve Ahmet Mekin gibi ünlü sinema sanatçılarının paylaştığı filmin romantik müziğini yapan Cahit Berkay'a sanatçı Nida Ateş de eşlik etti ve sevilen türkülerini de seslendirdi.
Ala Geyik ile konsere başlayan Ateş, Karadeniz türkülerinden, Mahsuni Şerif'e kadar Anadolu'nun dört bir yanından türküleri okuyarak izleyenleri keyifli bir yolculuğa çıkardı.
Filmde; selvi boylu, yakışıklı İlyas (Kadir İnanır) ile al yazmalı güzeller güzeli Asya'nın (Türkan Şoray) 'Sevgi mi, emek mi?' konulu öyküsü yer alıyor ve kamyon şoförü rolündeki Ahmet Mekin de unutulmaz bir karakteri canlandırıyordu.
Bu yapımda birbirlerine körkütük aşık olan İlyas ve Asya'nın arasındaki muhteşem aşkın sonu felaketle sonuçlanıyordu..
Gecenin sonunda Cahit Berkay ile Nida Ateş, izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.
Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Aysel Okumuş da Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına, Cahit Berkay ve Nida Ateş'e çiçek vererek teşekkür etti.

Başkan Alinur Aktaş 'tüpsaz'ı inceledi!..

Büyükşehir Bld. Bşk.'ı Alinur Aktaş, geçenlerde Belediye Konservatuvarı sanatçılarını ziyaret etti.
Sazlı sözlü ziyarette öğrencilerin seslendirdiği Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği eserlerine de eşlik eden Başkan, müzisyen Hasan Kurtuluş Gözütok'un piknik tüpünden yaptığı ve "Tüpsaz" ismini verdiği ilginç bir enstrümanı da yakından inceledi.
Bursa'nın bakır, kaşık gibi günlük kullanılan eşyalarını enstrümanlara dönüştürme gibi bir kültürü olduğunu dile getiren Başkan, eşyadan enstrümanlara tüpsazı da ilave eden müzisyen Hasan Kurtuluş Gözütok'u çalışmasından dolayı tebrik etti.

Güzel sözler

"Hayat bir hikaye gibidir, ne kadar uzun olduğu değil, ne kadar güzel olduğu önemlidir." - Lucius Annaeus
"Başarılı olmak için, kalbiniz işinizde olsun, işiniz de kalbinizde." - Watson
"Hayat bisiklet sürmek gibidir. Dengenizi korumak ve düşmemek için, durmadan sürmeye devam etmelisiniz.."
(Derleyen: M.Ali YILMAZ'a teşekkürler)

Pazar neşesi

'TAVUK':- "Adam eşini ve çocuklarını aracına alıp Karadeniz turuna çıkar.
Yolculuk neşe içinde şarkılar, türküler söyleyerek devam ederken bir köy yolunda araçlarının önüne aniden bir tavuk fırlar.
Adam frene basar ama duramaz, tavuğu ezer.
Adam üzgün halde tavuğun sahibini arayıp parasını ödemek ister. Köy sakinlerine tavuğun sahibini sorar. Sonunda bir köylü 'o tavuk Temel'indir. Ha şurada oturur kendisi' der.
Adam Temel'in kapısını çalar, durumu anlatır. 'Tavuğun parası neyse vereyim' der. Temel cansız tavuğu eline alır sağına soluna çevirir. Altına üstüne bakar. Ve: 'Hemşerum bu tavuk benim değldir' der. Adam 'Olur mu?. Köy halkı sizin olduğunu söyledi' der.
Temel, 'onlar yanlış bilirler demek ki.. Benim hiç yassı tavuğum olmadı ki.."
(Teşekkürler H.B)

Yeni çıkan bir kitap

ARA SIRA VE DAİMA' - Yazar, çevirmen, radyocu Sevin Okyay, on8kitap'tan yayınlanan yeni eserinde ülkemizin iz bırakan dost ve çalışma arkadaşlarını 'AraSıra ve Daima' isimli kitabında kendine özgü akıcı bir dille anlatıyor.
Kitapta; Haluk Bilginer, Meral Okay, Ece Ayhan, Tarkan, Tuncel Kurtiz, Mina Ungan, Murathan Mungan, Enis Batur, Cem Karaca ve Şakir Eczacıbaşı gibi 72 ünlü isimle yaşanmış ilginç anılar yer alıyor..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.